Külföldi egyetemek – Orbán: a magyar és az amerikai kormány tárgyalni fog

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tárgyalni fog a magyar kabinet és az Egyesült Államok kormánya a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyében – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Parlamentben újságíróknak.

A kormányfőt a külföldi egyetemeket érintő törvénymódosítási javaslattal összefüggésben kérdezték a CEU-ról. A miniszterelnök azt mondta: “jó szándék fogja vezetni a magyar kormányt és bizonyára az Amerikai Egyesült Államok kormányát is, tehát nincs ok arra, hogy bárki ideges legyen”. “Majd tárgyalunk az amerikaiakkal, hogy ők mit szeretnének” – válaszolta a CEU jövőjét firtató kérdésre.

Vannak Magyarországon szabályok, amelyeket 27 külföldi egyetem – köztük a “Soros-egyetem” – nem tart be, ezeket kell most rendbe tenni – jelentette ki Orbán Viktor. A felsőoktatási törvény javasolt módosítása alapján a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Előző sztori

A gyermekközpontú igazságszolgáltatással kapcsolatos szakmai napot tartott a Szegedi Törvényszék

Következő sztori

Szijjártó Péter: Európa déli szomszédságában a helyzet egyre instabilabb