Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: ismét kitütötte a Pécset a Szedeák + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak-pecs025kf

Akárcsak az alapszakaszban, megint fölényesen verte a Pécset a Naturtex-SZTE-Szedeák.

A betegséggel küzdő Wirth Ádám nélkül fogadta a Pécset a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a Kecskemét elleni hétközi botlást igyekezett kijavítani a baranyaiak ellen.

Az első percektől kezdve uralta a meccset a Szeged, a hatodik percben már másodjára kellett időt kérnie a vendégek mesterének, Csirke Ferencnek, ám ekkorra már majdnem megvolt a húszpontos különbség Andrija Ciric hármasa után. (24-5) Remekül védekezett a Szedeák, miközben támadásban is jól járt a labda, ráadásul a csereként beállt Révész Ádám is fontos pontokat tett a közösbe. Lemásolta az első negyedet Nikola Lazic együttese a folytatásban: pontra ugyanazt hozta a Tisza-parti együttes, mint az első tíz percben, így hamar meglett a húsz, majd a harmincpontos különbség is: gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, így a félidőben 34 ponttal vezetett a Szedeák – így akárcsak a két csapat legutóbbi szegedi meccsén, ezúttal is a kiütéses hazai siker mértéke volt a kérdéses a második félidőben.

A Pécs a kinti dobásokat erőltette a szünet után, ezekből néhány ült is, azonban védekezésben nem tudott feljavulni a baranyai együttes, amely ugyan megnyerte a harmadik negyedet, de a szegedi győzelem egy pillanat erejéig sem forgott veszélyben. Az utolsó tíz percben Nikola Lazic a fiatalokat is pályára küldte, így a meccs végén színmagyar együttes volt pályán szegedi színekben – mi több, Kovács József egy triplát is beszórt, így a vége 26 pontos szegedi siker lett. A Naturtex-SZTE-Szedeák alaposan kijavította a szerdai vereségét, és ismét fölényesen győzte le a Pécset, ezzel továbbra is versenyben van a rájátszást jelentő, nyolcadik helyért. Ivan Lilovék legközelebb szerdán 18 órától a Kaposvár vendégei lesznek.

Ami a statisztikát illeti

A Szedeák majdnem 50%-al triplázott, és a mezőnykosarakat tekintve is 45 kísérletéből 32 is pontos volt, egyúttal csak 12 eladott labdával játszotta végig a mecset, szemben a pécsi 17-el, de ami igazán döbbenetes, az az asszisztok mutatta különbség, 29 alkalommal szolgálták ki társaikat a szegediek, míg a Pécs összesen 15 gólpasszt tud felmutatni, igaz, a lepattanócsatát megnyerték a baranyaiak. Bár akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények, de csapatként múlta felül ellenfelét a Szedeák: ezzel együtt is Marko Boltic és Ivan Lilov kiemelkedett a mezőnyből, előbbi 32 perce alatt ért el 13 pontos, 13 gólpasszos dupla-duplát, de volt még négy lepattanója, három szerzett labdája és négy kiharcolt faultja is az irányítónak. A bolgár válogatott a mezőny legeredményesebb játékosa volt a maga 22 pontjával, három lepattanója, négy szerzett labdája és öt gólpassza is volt a meccsen egy blokkja mellett. Nenad Sulovic sem sokkal maradt el két csapattársától: a center 20 percet játszott, ez alatt 15 pontig, három lepattanóig és négy gólpasszig jutott. Andrija Ciric 11 pontot szerzett 27 pályán töltött perce folyamán, nyolc lepattanójánál senki sem szedett többet, és volt még három gólpassza is. A kezdőötös ötödik tagja, Juhos Levente 7 pontig jutott 20 perc alatt, három lepattanó és ugyanennyi gólpassz fűződik a nevéhez. Remekül szállt be a meccsbe Révész Ádám, aki 16 pontot szerzett 17 perce alatt, de a cserék közül nyolc pontot tudott hozzátenni Bán Tibor, míg Filipovics Márkó ugyan nem szerzett pontot 11 perce alatt, de volt két lepattanója. Vágvölgyi Ákos hét percet kapott Nikola Lazictól, ez alatt két kosara volt, a végén beálló Varga Ákos-Bonifert Bendegúz-Kovács József trió közül pedig utóbbi egy triplával tett hozzá a Pécs elleni sikerhez. A vendégek közül Supola Zoltán nyújtott igazán extrát: 20 pontja mellett három lepattanót és egy gólpasszt, valamint négy kiharcolt faultot jegyezhettünk fel nála.

ONLINE
Szedeák Pécs
99: 73
(31-14, 31-14, 17-23, 20-22)

Férfi kosárlabda NB I/A, középszakasz, középház, 3. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK-Pannonpower 99 – 73 (31-14, 31-14, 17-23, 20-22)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Benczur Tamás, Pozsonyi László, Fodor Attila (Gencsev Plámen).
Szedeák: BOLTIC 13, LILOV 22/9, Ciric 11/9, Juhos 7, SULOVIC 15. Csere: RÉVÉSZ 16, Filipovics -, Bán 8/6, Vágvölgyi 4, Bonifert -, Varga Á. -, Kovács J 3/3. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Pécs: Nelson 8/3, SUPOLA 20/6, Smith 4, Budimir 2, Sejfic 14. Csere: Halász 3, Bíró 13/6, Harazin -, Demeter 7/3, Dragasevic 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Kipontozódott: Bán (36′).

Nikola Lazic: “Gratulálok a csapatomnak, az első negyedben döntöttük el a meccset. Sok energiával játszottunk, teljesen megérdemelten nyertünk. A harmadik meccsünket játszottunk egy hét alatt, jól reagáltunk a szerdai vereségünk után. A legfontosabb, hogy főleg védekezésben megint jó ritmusban játszottunk, dobtunk néhány könnyű pontot, innen minden könnyebb volt.”

Révész Ádám: “Nagyon örülök neki, hogy behúztuk ez a meccset. A Pécsnek nem volt jó napja, de a végsőkig küzdöttek. A Kecskemét elleni meccs egy jókor jött pofon volt nekünk, az első perctől kezdve a végéig hajtottunk.”

Csirke Ferenc: “Gratulálok a Szegednek, nagyjából az első negyedben eldőlt a meccset. Remélem, most nekünk jött jókor ez a pofon, mert a jövő héten fontos meccseink lesznek. Nem szeretnék senkit megsérteni, de biztos lesznek belső beszélgetések, némelyektől egy nagyon kevés, főleg mentalitásban. Megint azért lett ekkora különbség, mert kívülről az látszott, hogy a Szeged jobban akarja a győzelmet, az nem sportember, aki nem tesz meg mindent a győzelemért. Nem megengedhető, hogy úgy kezdjünk, hogy a hatodik percben ki kell kérjem a második időmet. Már áprilisban járunk, de folyamatosan ezeket nyilatkozom, így el kell gondolkozni, hogy képesek-e erre ezek a játékosok. Megint 99 pontot kaptunk úgy, hogy tíz büntetőt dobott a Szeged, ez megengedhetetlen. A februári vereség után összeszedte magát a csapat, remélem, ez most is így lesz. Túlzottan nyugodtak vagyunk attól, hogy van két-három meccs előnyünk, lehet, a játékosok izgulni akarnak a végén.”

Demeter Attila: “Gratulálok a Szegednek, elsősorban a mentalitásunkkal volt probléma. A rossz védekezésünk mellett a támadásainkkal is volt probléma, de mennünk kell tovább, hiszen fontos meccsek várnak ránk. Különleges érzés nekem itt pályára lépnem, jó érzéssel töltött el, hogy ennyit játszhattam.”

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 99-73 (31-14, 31-14, 17-23, 20-22)

40′ Zúg a szép volt, fiúk a csarnokban. Kovács József még egy triplát is dob!!! 99-68! Demeter visszadobja, 99-71. Demeter zsákolása zárja a meccset: 99-73-ra nyer a Szedeák, amely ezúttal is kiütötte a Pécset, akárcsak a két csapat alapszakaszbeli meccsén!

39′ Ciric újabb hármasa most rövid, Bíróé viszont hosszú a túloldalon. Varga Ákos és Kovács József áll be a Szedeákba, amely színmagyar csapattal áll fel jelenleg! Supola megint egy ziccerrel, 94-68. Vágvölgyi egy kettessel, 96-68.

38′ Bíró szerzi az ötödik pécsi hármast. Bonifert triplája lejön,de Ciricé a pattanó. Ciric meg is nézheti, ebben a helyzetben nem ront kintről, 94-64. Supola válaszol, 94-66.

37′ Supola egy triplával, 89-61. Révésztől szép az ejtés, 91-61.

36′ Dragasevic áll be a Pécsbe – és rögtön egy triplával nyit ő is, 87-58. Lilov oldja meg egyedül, 89-58. Bán kipontozódik, Bonifert áll be a helyére.

35′ Lilov hármasa egy picit hosszú, majd Supola ejti be az alapvonali bedobás után, 87-56. Révész floatere kimarad, ahogy Nelsoné is.

34′ Demeter közelről, 85-54. Vágvölgyi egy triplával nyit a sarokból: 87-54.

33′ Lilov zsákolhat egyet labdaszerzése után, ezzel eléri a húsz pontot a bolgár, 85-52. Megint megszerzi Lilov, de most eladja a Szedeák – Vágvölgyi áll be Boltic helyett.

32′ Demeter triplája rövid, majd Harazin állítja meg Bánt. Boltic passzát Révész váltja pontokra, 83-52. Lépés Supolánál.

31′ Bíró büntetőzhet Boltic hibája után, de csak a második jó, 79-52. Lilov indul el, és ejti be, 81-52.

III. negyed 79-51 (31-14, 31-14, 17-23)

30′ Lilov még a támadóidő lejárta előtt eldobja, de nincs bent. Bíró végigviszi, 79-49. Kilenc másodperc különbség a két órán, de Filipovics Boltic lábához dobja, Nelson egy ziccert dobhat – 79-51 az utolsó tíz perc előtt. Egyetlen kérdés maradt: meglesz-e ezúttal is a száz szegedi pont, mint a két csapat legutóbbi szegedi meccsén.

30′ Boltic labdát szerez, majd Halász szándékos faultja után büntetőzhet Boltic. Csak az egyiket dobja be az irányító, 79-47.

29′ Sulovic helyett érkezik Révész. Bíró trojkája nem jó, majd Nelson üt oda Bánnak. Lilov teszi fel alley-oopra Révésznek, de nem tudja behúzni. Demeter ejtése is lejön, Bán ziccere viszont nem, 78-47.

28′ Bán egy hármassal a sarokból, 76-46. Halász csak a másodikat dobja be a vonalról, 76-47. Filipovics ejtése kiszédül.

27′ Lilov egykezes floatere, 73-44. Sejfic nem tudja visszapöcizni, végül Bíró emeli vissza, 73-46.

27′ Juhos helyett Filipovics. Bolticnak már most megvan a dupla-dupla, 12 pont, 10 gólpassz egyelőre. Supola büntetőzhet, nem ront, 71-44.

26′ Lilovnak most nem jön a hármas, majd Sulovic lábát érinti a labda Supola betörése után. Supola elengedi kintről, végül a támadópattanó után Sejfic teszi vissza, 69-42. Sulovictól jó a horog, 71-42.

25′ Bíró is beemel egy trojkát, 67-38. Sulovic közelről eredményes, 69-38. Juhos sapkázza be Sejficet, de faultnak fújják. Sejfic mindkettőt bedobja, 69-40.

24′ Visszajön Bán Ciric helyett a pályára. Supola is eldobja kintről, ez most jó, 67-35. Juhos hármasa hosszú a sarokból, majd Boltic dudaszós triplája is lejön.

23′ Ciric triplája éppen hosszú, Budimir is elengedi kintről, de ez sem jó. Juhos ugrasztja talpra a közönséget zsákolásával, 67-30. Sejfic közelről, 67-32.

22′ Végigcsorog a labda a gyűrűn Sejfic dobása után, majd Nelson triplája is lejön.

22′ Lilov labdát lop Budimirtól, majd beszór egy triplát, 65-30.

21′ Kimarad az első szegedi akció, Supola szerzi az első pontokat a szünet után. Sulovic közelije kiszédül.

Közben egy végeredmény a másik meccsről: a Kecskemét a Kaposvár vendégeként is nyerni tudott 73-66-ra, így győzelmek számában utolérte a Szedeákot – bár ahogy a mai meccs fest, csak időlegesen.

Érdekesség: Marko Boltic már a dupla-dupla közelében (12 pont, 8 assziszt), ráadásul az irányító még nem rontott dobást, mind a hét labdája a gyűrűben landolt – de tíz pont fölött jár már Ivan Lilov, Nenad Sulovic és Révész Ádám is.

II. negyed 62-28 (31-14, 31-14)

20′ Labdaszerzés után Bán középtávolija jön le a gyűrű tövéről, majd Halász állítja meg Bolticot. Még egyet támadhat a Szedeák, kereken 24 másodperc van a nagyszünetig: Boltic elindul, és egymaga fejezi be, mi több, visszaszerzi a labdát a Szedeák, és Boltic ezt is beejti – 62-28!!! Ugyanolyan kiütés lesz a vége, mint az idei szegedi meccsnek? Egyelőre minden jel erre mutat, a Pécs rendkívül szellősen védekezik, miközben jönnek a kinti dobások is a Szedeáknál – teljesen megérdemelt ez a 34 pontos vezetés a nagyszünetre.

19′ Halász még éppen bele tud nyúlni Boltic előtt, de nincs kosár a túloldalon, Sulovic védekezik remekül. Aztán a center megint kosarat szerez, ő is tíz pont felett már. Sejfic mérges, mert nem esik be a labda, így csak két büntető: mindkettőt bedobja, 55-28. Ciric a második hármasát szerzi, 58-28.

18′ Sejfic ejti be a palánk alól, 51-26. Sulovic is megoldja a túloldalon, 53-26. Visszajön Ciric, Juhos kap pihenőt. Budimir ellépi.

17′ Halász mindkettőt bedobja, 46-24. Lilov egy gyors tempóval, 48-24. Kilépett oldalt a labdával Halász, jöhet a Szedeák. Bán beszór egy trojkát, 51-24.

16′ Boltic passzát most lelesték, majd Filipovics állítja meg Halászt. Bán áll be Filipovics helyett a Szedeákba, Halász pedig dobhat kettőt a vonalról.

16′ Lépés miatt érvénytelen a pécsi kosár. Filipovics tempója nem jó, majd a második támadópattanót Budimir már visszateszi, 46-22. Filipovics most elenged egy triplát, de a gyűrű tövéről jön le. Sejfic marad lent, Juhossal ütközött a pattanóért vívott csatában, de végül marad a pályán.

15′ Filipovics az alapvonalról próbálja visszatenni, sikerült megmentenie. Sulovic visszajön, Ciric szusszanhat. Rögtön egy közelivel a center, 46-20.

14′ Boltic is beejti közelről, 44-18. Sejfic megoldja két ember között is, 44-20.

14′ Labdát szerez Lilov, majd Juhos fut be, akit Ciric szolgál ki, 42-18, egyelőre nincs védekezése a Pécsnek. Supola hármasa sem jó.

13′ Budimir hármasa nem jó a sarokból, majd Juhost faultolják, ő is büntetőzhet: csak az első jó tőle, 40-18.

12′ Smith triplája nem jó, majd Révész megint faulttal együtt megoldja, 38-18 – megvan a húszpontos különbség! A korábbi szegedi, Demeter áll be a Pécshez. Révész most sem ront a vonalról, 39-18, tapsvihar közepette ülhet le Révész.

12′ Halász egy dobócsel után elrontja a triplát, de Bíró összeszedi a pattanót, és visszateszi, 33-18. Révész akrobatikus mozdulattal próbálja beejteni, végül a visszaszerzett labda után faulttal együtt már sikerül neki, 35-18. Visszajön Budimir és Supola a Pécsbe, Révész pedig bedobja a plusz egyet is, 36-18.

11′ Smith zsákolása nyitja a negyedet, 31-16. Boltic pattintott passzát Révész ejti be a körtéből, 33-16.

I. negyed 31-14

10′ Lilov dobhat egy büntetőt, miután Csirke Ferenc addig reklamál, míg kiosztanak a sporik egy technikait. Filipovics nem tudja már befejezni – kiváló negyedet követően 17 ponttal vezet a Szedeák, így tovább!

10′ Nelson dobhat kettőt a vonalról Lilov faultja után: csak a második jó, 30-14. Ciric tempója rövid, ahogyan Halászé is, majd Révésznek magas a bejátszás – végül Ivan Lilov egy óriási blokkot oszt ki ziccerben, fel is ugrik a közönség!

9′ Révész középtávolija nem jó, de Ciric szed egy támadópattanót, majd a kapitány tirplája után Révész teszi vissza, 30-13. Filipovics áll be a Szedeákba.

9′ Nem jó Ciric triplája, Juhos betakarja a meginduló Supolát, ezt befújják faultnak, dobhat kettőt Supola. Mindkét büntetőjét bedobja, 28-13.

8′ Supola a sarokból átdobja a gyűrűt, de Nelsoné a pattanó, aki ezt pontokra is váltja, 28-11.

8′ Supola floatere után 26-9. Révész szakad el emberétől, Juhos asszisztja után ejt, 28-9.

7′ Sulovic remek asszisztja után a palánk alá befutó Lilov ejti be, 26-7. Révész jön a Szedeákba Sulovic helyett.

7′ Nelson most elindul, és nincs, aki megállítsa, 24-7. Lilov triplája egy picit hosszú az utolsó másodpercben, de rossz a pécsi indítás.

6′ Boltic a vonalról: mindkettő jó, 21-5. Ciric blokkolja Bíró tripláját, majd ő maga szór be a túloldalon egy hármast – 24-5, ismét időt kér a Pécs!

6′ Ciric védekezik jól, 10 másodperce maradt a Pécsnek. Halász betörése után nem tudja feltenni, majd Bolticot állítják meg szabálytalanul.

5′ Ciric majdnem megszerzi, végül Sulovic előzi meg ellenfelét, és lop labdát. Halász és Bíró jön a Pécsbe, majd Sulovic faulttal együtt ejti be közelről, 18-5. A büntető előtt még beáll Harazin, de Sulovic nem ront a vonalról, 19-5.

4′ Az első szegedi fault Juhosé, majd Budimir trojkája jön le. Lilové már nem, bent a második triplája, 16-5.

4′ Sejfic egykezese után 11-5. Budimir üt be egy faultot Juhos ellen, majd Lilov passzát Sulovic teszi fel, 13-5.

3′ Boltic megy be nagyon könnyen a palánk alá, 11-3 – rögtön időt is kér a Pécs, egyelőre jóval jobban dob a Szedeák, mint szerdán a Kecskemét ellen.

2′ Budimir triplája rövid a sarokból, Sulovicé a pattanó. Boltic kiosztja Lilovnak, akinek beszédül a hármas, 9-3. Nelson tempója kimarad a túloldalt.

2′ Ciric egy szép tempóval válaszol, 4-3. Eladja a labdát a Pécs, Juhos szinte lemásolja Ciric akcióját, 6-3.

1′ Visszaáll a rend, a játékvezetők tesztelték az órát, 9.54-ről folytatódhat a játék. Sulovic szolgálja ki a betörő Bolticot, 2-0. Nelson a dudaszó pillanatában, palánkról beszór egy triplát, 2-3.

1′ Egy kis probléma adódott az órával, így Bolticot megállítják akció közben, technikai okok miatt áll a játék.

1′ A feldobást a Szedeák nyerte.

18.44 – A két csapat idén már háromszor találkozott egymással: az alapszakaszban hét ponttal kikapott a Szedeák a Mecsekalján, idehaza viszont majdnem 40 ponttal, valósággal kiütötte mai ellenfelét Nikola Lazic csapata, ráadásul a Magyar Kupa negyeddöntőjét is a Tisza-partiak nyerték két hónappal ez előtt.

18.28 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a csapatok már a pályán: javítani próbál a Szedeák, amely szerdán a Kecskeméttől szenvedett vereséget hazai környezetben, ám ahhoz, hogy legyen esélye a play-offot jelentő nyolcadik helyre, ma le kell győznie a Pécset.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé


Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál