Kézilabda: már a világválogatott elleni meccsre fókuszál a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-gyongyos012kf

Fájdalmas vereséget szenvedett a Magyar Kupa debreceni döntőjében a MOL-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor csapata időntúli hetessel kapott ki a nagy rivális Veszprémtől a sorozat döntőjében. Sok idő nincs azonban a kesergésre, hiszen vasárnap már a francia PSG érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Ugyan az első perceket követően 3-1-re vezetett a MOL-Pick Szeged a Magyar Kupa döntőjében a Telekom Veszprém ellen, az ezt követő tízperces szegedi gólcsend alaposan megnehezítette a Tisza-partiak dolgát. Hattal is meglépett az első félidő folyamán a címvédő, és úgy tűnt, hamar szertefoszolhatnak a szegedi kupagyőztes álmok, azonban a szünet után Balogh Zsolték kiváló játékot produkálva visszakapaszkodtak, és teljesen nyílt meccset játszhattak a bakonyiakkal. Közel jártunk ahhoz, hogy akárcsak tavaly, idén is hetesek döntsenek a kupagyőzelemről, azonban az utolsó másodpercekben született szegedi egyenlítés után Matej Gaber felezővonalnál elkövetett szabálytalanságát követően az új szabályok értelmében jöhetett a hetes, amit Aron Palmarsson nem hagyott ki – ezzel ismét felült a trónra a Telekom Veszprém, így akárcsak 2016-ban, 2017-ben is emlékezetes volt a két csapat kupafináléja, ám ezúttal is a Veszprém örülhetett. “Az nem volt Szegedhez méltó, ahogyan kezdtük a meccset, de a második félidő harminc perce alatt produkált teljesítményünkre büszkék lehetünk. Az utolsó öt percben kettős emberelőnyben sem tudtunk gólt lőni, majd egy olyan buta hibát követtünk el, amivel elástuk magunkat a föld alá, e miatt nem tudtuk elhozni az aranyérmet” – emlékezett vissza a találkozóra Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged beállósa, aki az utolsó pillanatokban történtekkel kapcsolatban kifejtette: úgy érzi, hetespárbajban több sanszuk lett volna megnyerni a kupát. “Matej Gaber megcsinálta azt a butaságot, amit nem kellett volna. Van, aki azt mondja, jogos volt, míg mások nem – én nem szeretnék ebbe belemenni, nem akarok beszállni ebbe a játékba, már a következő, Párizs elleni mérkőzésre koncentrálunk, és megpróbáljuk kitörölni a szombaton történteket az agyunkból” – tette hozzá a Szegedhez tavaly nyáron igazolt kézilabdázó.

A meccs előtt már voltak olyan hangok, mi szerint a MOL-Pick Szeged esélyesebbként vághat neki a debreceni négyes döntőnek, hiszen míg a Veszprémnél lehetett problémákról hallanni, és Nagy Lászlóék egy elveszített SEHA-liga döntő után érkeztek a cívisvárosba, addig a Pick háza táján minden rendben volt a húsvéti hétvégét megelőzően. “A Veszprémnek nem volt olyan az elmúlt fél éve, amilyet szerettek volna, ezt mi is tudtuk, de úgy készültünk, hogy megnyerjük a kupát. Taktikailag jól felkészültünk, végül nüanszok döntöttek arról, hogy nem mi lettünk a kupagyőztesek” – válaszolta Bánhidi Bence.

pick_celje33_gs

Nincs azonban sok idő a hibák elemzésére: vasárnap már újabb komoly kihívás vár a MOL-Pick Szegedre, hiszen folytatódik a Bajnokok Ligája. Az elitsorozatban a francia bajnok, világsztárokkal teletűzdelt Paris St. Germain lesz a szegediek ellenfele. A párizsiakat a sorozat első számú esélyeseként kezelték a szezon előtt, hiszen bombaerős kerettel rendelkezik, példaképp a világ legjobb játékosai közül kettő is, a dán Mikkel Hansen, valamint a francia Nikola Karabatic is a PSG-t erősíti, de nem jelent gyengébb szintet a tavaly igazolt szélső, Uwe Gensheimer, vagy a másik szélről Luc Abalo, hogy a jövőre a Veszprémet erősítő William Accambray-ről, vagy a kapuban álló legendáról, Thierry Omeyerről ne is beszéljünk – így a Veszprém után egy újabb nagyon komoly kihívás előtt áll a MOL-Pick Szeged. “Mondhatni, világválogatottal találkozunk, de ennek ellenére megpróbáljuk a legjobbat kihozni ebből, itthon mindenképpen nyerni szeretnénk. Egy itthoni győzelem a csapat és a magyar kézilabda számára is nagyon nagy dolog lenne. Biztos vagyok benne, hogy Juan Carlos Pastor remekül fel fog bennünket készíteni, így csak rajtunk múlik, hogy mindezekből mit fogunk majd megvalósítani. Reménykedem, hogy önbizalommal telve vághatunk neki majd a visszavágónak. Hozzászoktam már ehhez, a válogatottban és klubszinten is több komoly csapat ellen játszottam, mára megéreztem ennek a szagát, hogy mit kapok én ott bent a falban. Csinálom tovább a saját dolgomat, ahogy eddig is” – zárta a Pick beállósa.

Default thumbnail
Előző sztori

Rablás miatt ítéltek öt férfit fegyházbüntetésre

Következő sztori

Szoborszenteléssel és Nagy Feróval ünnepel Algyő

Legutóbbi hasonló cikkek