Kézilabda: hibátlan meccs kell a Picktől Párizsban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_paris28_gs

Háromgólos hátrányból várja a szombati, PSG elleni visszavágót a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A győztes eljut a kölni négyes döntőbe – ehhez bravúr kell a szegediektől, Bodó Richárd szerint bárhol képesek nyerni.

Három góllal, 30-27-re elveszítette a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzését a MOL-Pick Szeged a PSG ellen. A világsztárok sorával felálló francia együttes ellenében a párharc előtt is vélhető volt, hogy komoly bravúrra lenne szükség a továbbjutáshoz, az újszegedi sportcsarnokban lejátszott meccs után pedig ez csak nehezedett, hiszen ahhoz, hogy a Pick ott legyen a kölni Final Fourban, legalább négy góllal kellene nyernie a francia fővárosban. Zvonomir Serdarusic együttese mindössze négy vereséget szenvedett az egész szezon során, ezek közül pedig kettő zárult olyan eredménnyel, ami a Szeged továbbjutását eredményezné, igaz, a Nantes ellen a bajnokságban december 12-én idegenben kapott ki 37-31-re. Az egyetlen hazai vereséget a Montpellier mérte a PSG-re, amely a francia kupából ejtette ki Nikola Karabaticékat, köszönhetően 34-28-as sikerének – nem nyerni járnak tehát az ellenfelek a PSG-hez, amely Szegeden is igazolta: nem véletlenül tartják a BL egyik esélyesének az idei sorozatban. A MOL-Pick Szeged kedden lejátszotta az óvás miatt újrajátszott Tatabánya elleni idegenbeli meccset, ahol begyűjtötte a számára fontos két pontot, így ha nem hibázik a hátralévő meccseken, akkor megnyeri az alapszakaszt Juan Carlos Pastor csapata. Ezzel szemben a PSG egész héten a visszavágóra készülhetett, a Tisza-partján lejátszott meccset követően csak a párharc második felvonására készülhetett a PSG. “Nagyon jó meccset játszottunk itthon, de egy kicsi hiányérzet maradt bennem, mert úgy érzem, egy döntetlent ki tudtunk volna harcolni, de sajnos három góllal kikaptunk. A Mister is elmondta, és a csapat nevében meg is erősíthetem ezt, mi úgy készülünk, hogy mindenki ellen tudunk nyerni, akár itthon, akár idegenben. Mindent meg fogunk tenni, hogy sikerüljön négy góllal nyerni, remélem, kint is egy jó meccset játszhatunk a Párizzsal” – fogalmazott portálunknak Bodó Richárd, a MOL-Pick Szeged átlövője.

A Szeged nem egy olyan szituációból nem jött ki jól, amikor kiegyenlíthette volna a mérkőzés állását – az iksz helyett azonban rendre a PSG talált be, így Bodó Richárd is kitért rá: főképp az említett helyzetekre készülnek a párizsi visszavágó előtt. Az semmiképp sem jó hír, hogy a szegedi védekezés vezéralakja, Alen Blazevic minden bizonnyal kihagyja a visszavágót is: az ő falban végzett keménysége sokat érhetne a Pick számára. “Megpróbálunk szinte tökéletesen játszani, ez nyilván nem mindig sikerülhet. Abban biztos vagyok, hogy a mester jól felkészít bennünket, és mi is koncentráltak leszünk. Ciro kulcsfigura védekezésben, így eggyel kevesebbet tudunk cserélni középen, a belső emberekre több feladat hátul. Sérültek mindig voltak és lesznek is, ez a kézilabdával jár, annyian kell megoldanunk ezt a feladatot, ahányan vagyunk” – tette hozzá a szegedi meccsen időn túli szabaddobásból is betalált játékos.

Mind e mellett az is kulcsnak tűnik, hogy jobban kezdje a meccset a Szeged, nem úgy, mint múlt vasárnap: az első pár, gyorsan végigvitt akció sokat nyomott a latban, ha pedig saját közönsége előtt hamar meg tud lépni a PSG, az gyorsan döntésre viheti a továbbjutást. “Tudjuk, hogy a PSG egy rossz lövésből, vagy eladott labdából is képes gyorsan felhozni a labdát. Fontos lesz, hogy gyorsan vissza tudjunk rendeződni, és megbecsüljük a labdát, mert a figyelmetlenségeinket biztosan kihasználják. Remélem, izgalmas meccset tudunk játszani” – zárta Bodó Richárd.

Előző sztori

Júliusban indul az Isonzó Expressz

Következő sztori

Kosárlabda: utolsó esélyét ragadná meg a Szedeák a Kaposvár ellen