Kézilabda: döntetlent játszott az Ózd ellen az FKSE, nyertek a juniorok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fksealgyo

A tartalékos Contitech FKSE-Algyő Herbert Gábor és Tóth Balázs nélkül lépett pályára az Ózd ellen, majd Simon Bence is sérülést szenvedett a tizedik percben. A végig hátrányban kézilabdázó vendégek az utolsó percekben mentettek pontot.

Rossz előjelekkel várhatta a Contiech FKSE-Algyő az Ózd látogatását, hiszen Herbert Gábor munkahelyi elfoglaltság, Tóth Balázs pedig sérülés miatt nem állt Dankó Ervin rendelkezésére. Ennek ellenére végig vezetett a mérkőzésen a hazai gárda, ám a tizedik percben Simon Bence is sérülést szenvedett, így még kevesebb variációja maradt a hazai mesternek. Így is egészen az ötvennyolcadik percig kitartott az algyői előny, ám a végére elfogyott az FKSE, ráadásul az addig négy gólt szerző Ambrust piros lappal kiállították a játékvezetők és Vadkerti sem tudta az utolsó öt percet vállalni. Az Ózd végül egy pontot megmentett a 33-33-ra végződő találkozón. A juniorok szoros meccsen hoztá a “kötelezőt”, de alaposan megnehezítette a fiatalok dolgát is az Ózd. Az ötvenedik percben még 27-27-et mutatott az eredményjelző, a végjátékot azonban az algyői csapat húzta be.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoport, 21. forduló

ContiTech FKSE-Algyő-ÓAM Ózdi KC 33-33 (19-17)
Algyő 200 néző, vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási.
FKSE: KISS O.- Béleczki 4, Simon 1, VADKERTI 5, GAZSÓ 2, Vlaczkai 3, VELKY 8/5. Csere: Gera (kapus) Ambrus 4, Raffai 1, Teimel, Döme, Kocsis 2/2, HORVÁCKI 3, Molnár. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 10 ill. 16 perc.
Hétméteres: 9/7 ill. 5/4.

Dankó Ervin: “Sajnos veszítettünk egy pontot, az Ózd pedig nyert. Amitől féltem az beigazolódott, hosszabb volt a vendégek kispadja. Viszont azzal elégedett voltam, hogy nagyon küzdöttünk.”

A juniorok mérkőzésén

ContiTech FKSE-Algyő-ÓAM Ózdi KC 35-31(18-13)
Algyő, vezette: Somodi, Újhelyi
FKSE: Stavri, Dani (kapusok) Szőnyi 10/2, Petrás 7, Szécsi 7, Kocsárdi 4/1, Ducza 2, Teimel 2, Varga 2, Tóth 1, Grézló, Kollár, Kovács, Laczi. Edző: Prislinger Tibor.
Kiállítás: 10 ill. 16 perc.
Hétméteres: 5/3 ill. 1/1.

Előző sztori

Szegeden idézi meg a nyarat a friss Fonogram-díjas formáció

Következő sztori

Szemléletformáló eszmecserék középiskolásokkal avagy forog a SzocioFilm