Keddi programajánló: Mushu Israel, Food Fest & Zenei Est

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gitar

Zenés vacsorára invitálnak a SZAHE-napok keretein belül, rock kvízt tart a Városi Rock Klub, a Nyugi Kertben pedig Mushu Israel lép fel az And Thou Hast Sinned társaságában.

Zenei Est és Food Fest várja az érdeklődőket a Jate Klubban 19.30-tól. “A SZAHE-napok keretein belül kedden ismét megrendezésre kerül a kellemes légkörű rendezvényünk, mely során a nagy teremben kiváló fellépők gondoskodnak a jó hangulatról, míg a kis teremben finom vacsorát fogyaszthattok el” – invitálnak a szervezők. Részletek és jelentkezés ITT.

Ismét Rock Quiz Night-ot tart a Városi Rock Klub 20 órától Pleskonics András Plesi vezetésével. Részletek ITT.

Mushu Israel lesz a Nyugi Kert vendége 21 órától az And Thou Hast Sinned társaságában. Mushu Israel jelenleg a The Matter formáció frontembere, bár több életúton és projektben fordult már meg a budapesti alternatív közegben, jelenleg egy meghitt ámbár intenzív solo előadásban tárja ki a sejtelmes zenei világát. Hatásait elsősorban a blues, és punk világok keveredése befolyásolják.

Classic Madness várja az egyetemistákat a JATE Klubban 22 órától az MK-s ás ETSZK-s buli keretein belül 22 órától. Házigazda: Dj Gnu és Dj Corvin.

Folyamatos kiállítások, programok:

Hamvas Béla (1897 – 1968) író, esztéta, filozófus és könyvtáros születésének 120. évfordulójáról kamarakiállítással emlékezik meg a Somogyi-könyvtár. A második emeleti kölcsönzőben a szerző műveiből láthatnak válogatást az érdeklődők. A kiállítás április 6-ig tekinthető meg. „Az ember sok ezer könyvet olvas, legnagyobb részüket egy hét alatt elfelejti. Az ember életében sok ezer festményt, zeneművet, szobrot és tájat lát és hall, és van tíz-húsz-harminc, amely hosszú ideig kíséri, mint a barát vagy a kedves. Az ember életében csak egész kevés olyan gondolatot talál, amelytől sohasem válik meg.” (Hamvas Béla)

olimpia02

Az olimpiák történetét mutatja be a Móra Ferenc Múzeum új kamarakiállítása: az „Olimpiák a gyűjtő szemével” című tárlaton egy magángyűjtő, Szegi László relikviái mellett olimpikonjaink ikonikus tárgyait is kiállítják. Látható lesz az a fém fáklya, mellyel az 1936-os, berlini olimpiai lángot hozták az országhatártól egészen Kecskemétig: összesen 114 futó vitte az ereklyét ezen a szakaszon. Ezen az olimpián 10 aranyérmet szereztek a magyar sportolók. A kiállítás képeslapokon, plakátokon, kitűzőkön, autogramkártyákon, olimpiai belépőjegyeken keresztül szemlélteti az újkori olimpiák elmúlt százharminc évét. A tárlaton látható Vajda Attila pekingi aranyérme, melyet kenu 1-esben szerzett 2008-an, illetve 2004-es athéni bronzérme is. Megtekinthető még a Kovács Koko István által dedikált boxkesztyű és Papp László autogramkártyája is.

Európában egyedülálló több ezer darabból álló Informatika Történeti Kiállítás tekinthető meg 1300 négyzetméteren, Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jelentős szellemi és anyagi ráfordítással hozta létre és folyamatosan fejleszteni a világ vezető informatika történeti múzeumaival vetekedő kiállítást. A múzeumban olyan gépeket, eszközöket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók, amelyek a számítástechnika fejlődését mutatják be a kezdetektől egészen napjainkig. Több száz tonna számítástechnikai berendezés, ami nélkül nem lenne érintőképernyő, laptop, okostelefon, internet. Eddig még a világon sehol sem látott Neumann relikviákat is megcsodálhatnak az érdeklődők, amelyekkel a XX. század egyik legnagyobb, magyar tudósának állítanak emléket.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Előző sztori

Több mint egy fokkal megdőltek a napi melegrekordok

Következő sztori

Rövidpályás gyorskorcsolya: a szezon utolsó versenyén is remekeltek az SZKE korisai