Közélet

Idős édesanyját és mostohaapját bántalmazó, kirabló férfi ellen emelt vádat az ügyészség

Idős édesanyját és mostohaapját bántalmazó, kirabló férfi ellen emelt vádat az ügyészség

2017. április 7., péntek
Idős édesanyját és mostohaapját bántalmazó, kirabló férfi ellen emelt vádat az ügyészség

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a kisteleki férfival szemben, aki a vele egy ingatlanban élő édesanyját és mostohaapját éveken keresztül rendszeresen bántalmazta és tőlük egy alkalommal, erőszakkal pénzt vett el.

A vádirat szerint a vádlott 2012-től édesanyja és édesanyja férjének kisteleki ingatlanában élt, őket rendszeresen fenyegette, velük szemben agresszívan viselkedett - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádlott 2016. november 19-én a nyolcvanadik életévét betöltött, nehézkesen, járókerettel mozgó, a bántalmazás alatt ágyban fekvő mostohaapját annyira megverte, hogy a sértett orrcsonttörést, has, arc és lábsérülést szenvedett, amelyek nyolc napon túl gyógyultak. A vádlottat ezután a Szegedi Járásbíróság két hónapra eltiltotta attól, hogy a kisteleki ingatlanhoz menjen, és édesanyjával, mostohaapjával érintkezésbe lépjen. A vádlott a távoltartási határozat ellenére rendszeresen ittasan megjelent a háznál és azzal fenyegette a sértetteket, hogy megöli őket, mostohaapját pedig többször megpofozta, megütötte. A vádlott a férje segítségére kelő, hetven év feletti édesanyját is több alkalommal megütötte. A vádlott január 13-án ismételten felkereste a sértetteket, közölte velük, hogy adjanak neki pénzt, különben elvágja a mostohaapja torkát. A vádlott a férfit tenyérrel és ököllel ismét megütötte, nyakánál fogva fojtogatta, édesanyját pedig az ágyra lökte. A vádlott a bántalmazás és fenyegetés hatására háromezer forintot kapott az anyjától. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.