Idős édesanyját és mostohaapját bántalmazó, kirabló férfi ellen emelt vádat az ügyészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a kisteleki férfival szemben, aki a vele egy ingatlanban élő édesanyját és mostohaapját éveken keresztül rendszeresen bántalmazta és tőlük egy alkalommal, erőszakkal pénzt vett el.

A vádirat szerint a vádlott 2012-től édesanyja és édesanyja férjének kisteleki ingatlanában élt, őket rendszeresen fenyegette, velük szemben agresszívan viselkedett – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádlott 2016. november 19-én a nyolcvanadik életévét betöltött, nehézkesen, járókerettel mozgó, a bántalmazás alatt ágyban fekvő mostohaapját annyira megverte, hogy a sértett orrcsonttörést, has, arc és lábsérülést szenvedett, amelyek nyolc napon túl gyógyultak. A vádlottat ezután a Szegedi Járásbíróság két hónapra eltiltotta attól, hogy a kisteleki ingatlanhoz menjen, és édesanyjával, mostohaapjával érintkezésbe lépjen.
A vádlott a távoltartási határozat ellenére rendszeresen ittasan megjelent a háznál és azzal fenyegette a sértetteket, hogy megöli őket, mostohaapját pedig többször megpofozta, megütötte. A vádlott a férje segítségére kelő, hetven év feletti édesanyját is több alkalommal megütötte.

A vádlott január 13-án ismételten felkereste a sértetteket, közölte velük, hogy adjanak neki pénzt, különben elvágja a mostohaapja torkát. A vádlott a férfit tenyérrel és ököllel ismét megütötte, nyakánál fogva fojtogatta, édesanyját pedig az ágyra lökte. A vádlott a bántalmazás és fenyegetés hatására háromezer forintot kapott az anyjától.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Gyermek- és ifjúsági néptáncfesztivál kezdődik az Agórában

Következő sztori

Kosárlabda: megdönthetetlen csúcs Vásárhelyen + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek