Közélet

Föld Napja vetélkedő az ÁGOTA Játszóházban + FOTÓK

Föld Napja vetélkedő az ÁGOTA Játszóházban + FOTÓK

2017. április 23., vasárnap
Föld Napja vetélkedő az ÁGOTA Játszóházban + FOTÓK
agota_fold_napja_gs

Miért fontos a környezetvédelem, és hogyan tehetnek érte a gyerekek is? Erre a kérdésre keresték a választ az ÁGOTA Játszóházban csütörtökön a Föld Napja vetélkedőn az érdeklődő családok és gyermekek.

Az ÁGOTA Alapítvány nagy figyelmet fordít arra, hogy a gyermekek a Játszóházban hasznosan töltsék a szabadidejüket, és tájékozottak legyenek az őket érintő aktuális környezetvédelmi kérdésekkel kapcsolatban is. Különösen fontos ez a család nélkül nevelkedő és veszélyeztetett gyermekek számára, hiszen az ezzel kapcsolatos információ feldolgozása játékos formában, az ő tapasztalataikra épülve könnyebben befogadható számukra – mondta el portálunknak

Kolláth Enikő

élménypedagógiai önkéntes munkatárs. A Föld Napja vetélkedő témái voltak többek között környezeti és éghajlati kérdések, valamint a Földet fenyegető közvetlen veszélyek és azok megoldása. Felhívták a gyermekek figyelmét arra is, hogy cselekvésre ösztönző tudás, és tájékozottság kell ahhoz, hogy érdemben képesek legyenek fellépni környezetük, jövőjük védelmében. A vetélkedő állomásait úgy állították össze, hogy egyértelmű legyen számukra, hogy a tárgyi tudáson túl mit tudnak ténylegesen tenni, hogy védjék és óvják környezetüket. A Föld Napja vetélkedő hasznos tudást adó, hangulatos délután volt a gyermekek számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.