Fidesz: köszönet és megbecsülés a rendőrségnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség napja alkalmából köszönetet mondott a kormány és a kormánypártok nevében a rendőröknek és a rendőrségi dolgozóknak munkájukért Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten.

A politikus sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a tömeges bevándorlási hullám kezdete óta Európában állandósult a terrorveszély, és “ahol a migránsok megjelennek, ott megsokszorozódnak a bűncselekmények”. Szerinte azonban Magyarországon ez nincsen így, itt biztonságban lehet élni, és ez jelentős mértékben köszönhető a rendőrség és a magyar rendőrök munkájának.

Nyitrai Zsolt április 24-e, a rendőrség napja alkalmából a kormányzat és a kormánypártok köszönetét és megbecsülését tolmácsolta a rendőröknek és a rendőrségi dolgozóknak, akik – mint mondta – védik a határokat és a biztonságot, és felelősségteljes munkájukat az év minden napján, hétvégén és ünnepnapokon is végzik.

A képviselő azt is megköszönte a rendőröknek, hogy szakmailag profin biztosították az elmúlt időszak tüntetéseit. Jelezte: a kormány a Zsaru magazinban, hirdetésben is köszönetet nyilvánít a rendőrségnek.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: 2010-hez képest a magyar rendőrség létszámában, eszközeiben és szervezetileg is jóval erősebb lett. A magyar rendőrök új autókat, új egyéni védőfelszerelést és korszerű határvédelmi eszközöket kaptak, valamint anyagi elismerésben is részesültek, hiszen 2015-ben elindult az életpályamodell, amelynek köszönhetően 2019-ig átlagosan 50 százalékkal többet keresnek majd – ismertette. A fideszes politikus szerint ez azért fontos, mert ilyen módon vonzóvá lehet tenni a rendőri pályát.

Arra a kérdésre, hogy szerencsésnek tartja-e hogy külföldi állampolgárok fenyegetéssel bírnak rá bocsánatkérésre egy politikai akció miatt magyar állampolgárokat, Nyitrai Zsolt azt mondta: semmilyen fenyegetés semmilyen témakörben nem szerencsés, akár magyar, akár külföldi állampolgárról van szó.

Az Index tulajdonosváltására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: az Index a “milliárdos vállalkozó, Simicska Lajos befolyása alá került, ezáltal pedig egyértelmű az összefonódás, illetve az összefüggés a Jobbik nevű párttal”.

Előző sztori

Igazságügyi alkalmazotti értekezlet a Szegedi Törvényszéken

Következő sztori

Vádat emeltek egy nagykőrösi droglabor működtetői ellen