Közélet

Fidesz: Brüsszel egyre nagyobb hatalmat akar magának az adópolitikában

Fidesz: Brüsszel egyre nagyobb hatalmat akar magának az adópolitikában

2017. április 28., péntek
Fidesz: Brüsszel egyre nagyobb hatalmat akar magának az adópolitikában

A Fidesz szerint Brüsszel egyre nagyobb hatalmat akar magának az adópolitikában és a foglalkoztatáspolitikában, ami veszélyezteti az eddigi eredményeket.

A nagyobbik kormánypárt ezt a pénteken publikált KSH-adatokra reagálva közölte az MTI-vel. A hivatal adatai szerint a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent, a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 368 ezer volt, 106 ezerrel - 2,5 százalékkal - több, mint egy évvel korábban. A Fidesz reagálásban hangsúlyozta, amióta Magyarország saját útját járja, és visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, 12 százalékról 4,5 százalékra süllyedt a munkanélküliség és közel 700 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben. A gazdasági növekedésnek és a munkát terhelő adók csökkentésének köszönhetően egyre többen dolgoznak és nőnek a bérek is. Brüsszel azonban egyre nagyobb hatalmat akar magának az adópolitikában és a foglalkoztatáspolitikában is, ez pedig veszélyezteti az eddig elért eredményeket a foglalkoztatásban és az adócsökkentésben is - írta a Fidesz, hozzátéve: ezért tartják fontosnak a nemzeti konzultáción való részvételt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.