Közélet

Előzetesben a kisteleki rabló

Előzetesben a kisteleki rabló

2017. április 21., péntek
Előzetesben a kisteleki rabló

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki egy közös italozást követően rabolta ki alkalmi ismerősét.

A gyanú szerint a férfi április 16-án este Kisteleken a buszállomáson ismerkedett meg a sértettel, majd együtt italoztak - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Az italozást követően az utcán egy kereszteződésben beszélgettek, melynek során a gyanúsított egy betonárokba lökte a sértettet, majd ezt kihasználva annak nadrágja farzsebéből kivette pénztárcáját a benne levő mintegy huszonháromezer forinttal együtt. A gyanúsítottnak még arra is volt ideje, hogy a földön fekvő sértett jobb farzsebébe az üres pénztárcát visszatette, s a helyszínt elhagyta. A sértett a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló alkarcsonttörést szenvedett. A rablás bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának egy hónappal történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság határozata a gyanúsított és védője fellebbezésének miatt nem emelkedett jogerőre. A nyomozást a Kisteleki Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.