Drog? Kösz, nem! – Iskolai drog-prevenciós program indult Deszken

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hip-Hop 2017.03.21. 569

Deszk Község Önkormányzata pályázatot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közreműködésével megvalósuló drog-prevenciós programok lebonyolítására.

A támogatás keretében március elseje óta drog-prevenciós programsorozatot valósítanak meg a deszki általános iskolában. Ennek keretein belül drog-prevenciós foglalkozásokat tartanak 5-8. évfolyamos diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek, valamint előadásokat is meghallgathatnak a résztvevők. Ezen felül lehetőség nyílik hip-hop táncoktatásra, valamint önvédelmi oktatásra is, valamint a szerencsések részt vehetnek egy jutalomkiránduláson a Mártélyi holtágnál.

Az iskolai színtéren megvalósuló programok komplex módon kapcsolódnak a kábítószer fogyasztás megelőzéséhez az ismeretek átadásával, a veszélyeztetett egyének személyiségfejlesztésével és a felkínált alternatív programlehetőségekkel. A kábítószer használattal szemben pozitív mintát nyújtanak, miközben megszólítják a program legfőbb célcsoportját, a diákokat, valamint a kapcsolódó célcsoportot: a pedagógusokat és a szülőket. A programsorozat feladata, hogy fokozatosan segítse elő a prevenció lényegi mondanivalóját, tartalmazva a szükséges információt, az elriasztó tényeket, helyzeteket, és az esetleges következmények bemutatását is, mindemellett alternatív tevékenységeket is felkínáljon.

Előző sztori

Tárlatvezetés a női szépség és ideál jegyében Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

A szegedi vasútállomáson várják a véradókat április harmadik hetében