Bíróság előtt a bolgár embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jog_birosag_torveny

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a bolgár embercsempészt, aki 2017. április 26-án hat iraki és iráni állampolgárnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy Románia felől Magyarország területére illegálisan belépjen.

A vádirat szerint a vádlott 2017. április 26-án, a hajnali órákban, hat iraki, illetve iráni migráns személyt kísért át a román-magyar zöldhatáron, Nagylak közelében. Az elkövető tudott arról, hogy a migránsok nem rendelkeztek az Európai Unió területére történő legális belépésre feljogosító úti okmánnyal. A vádlott a migránsok átkísérését azért vállalta, hogy bevételhez jusson. A rendőrök Nagylak közelében észlelték a hét fős csoportot, őket igazoltatták, a csoport tagjait elfogták.

A Makói Járási Ügyészség az elkövetőt államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság a mai napon fog dönteni.

Előző sztori

Elindult a hetvenéves Tiszatáj folyóirat online archívuma

Következő sztori

Novák Katalin: a fejlesztések nyomán megduplázódik az Erzsébet-táborok kapacitása