/

Áprilisban is Egészségnapra várják az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi házba

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új témával jelentkezik az Egészségnap a Csongor téri Közösségi Házban. A programsorozat lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők minél többet megtudjanak az egészségük, és jó közérzetük megtartásával kapcsolatban.

Április 19-én 14 órakor „A szűrővizsgálatokról (kor)határ nélkül” címmel tart előadást Paulik Edit, az SZTE Népegészségügyi Intézetének munkatársa.

A betegségek nem „derült égből villámcsapásként” törnek ránk, hanem akár évekre elhúzódó, hosszú folyamat eredményei. Ma már egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szűrővizsgálatokra hazánkban is, ahol tünet- és panaszmentes személyeket vizsgálnak azzal a céllal, hogy egyes betegségek fennállását még a tünetek és panaszok jelentkezése előtt valószínűsítsék, vagy éppen nagy valószínűséggel kizárják.

Az előadást ajánljuk mindazoknak, akik többet szeretnének megtudni a Magyarországon igénybe vehető egészségügyi szűrésekről, és arról, milyen gyakorisággal érdemes megjelenni ezeken a vizsgálatokon.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: hetedik idegenbeli sikerét aratta a Szeged-Grosics

Default thumbnail
Következő sztori

Amerikai külügy: fel kellene függeszteni a módosított felsőoktatási törvény alkalmazását

Legutóbbi hasonló cikkek