A „Szociális Gazdaság Fejlesztése” című rendezvénysorozat valósul meg Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

paktum

A Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében 2017 áprilisában rendezik meg a „Szociális gazdaság fejlesztése” elnevezésű rendezvénysorozatot. A rendezvénysorozat célja, hogy a Csongrád megyében működő – vagy az indulást tervező – társadalmi vállalkozások megismerhessék a folyamatos fennmaradásukat segítő lehetőségeiket, azokat a szakmai erőforrásokat, amelyek a piacra jutásukat és az ottani helytállásukat elősegítik, illetve erősítik.

Csongrád megye tervezett foglalkoztatási területeinek egyike a hátrányos helyzetű álláskeresőket foglalkoztató, közösségi és piaci célokért is működő társadalmi vállalkozások. A szociális vállalkozások jelentősen hozzájárulhatnak a hátrányos helyzetűek közmunkaprogramból való kivezetéséhez, az elsődleges munkaerő-piacon történő munkába állásához. Ennek érdekében kiemelt jelentőségű a szociális vállalkozások piaci jelenlétének, fejlődésének támogatása, amelyhez a megyei paktum projekt rendezvényekkel, illetve minél szélesebb körű hálózat kiépítésével járul hozzá. A szociális gazdaságba potenciálisan bekapcsolható szervezetek (civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok) alapvető információk átadásával tehetők érdekeltté és motiválttá abban, hogy a szociális gazdaság aktív, helyi szereplőivé váljanak.

A rendezvények első részében rövid szakmai előadások hangzanak el a társadalmi vállalkozások mibenlétéről, a forrásteremtés aktualitásairól, illetve az értékesítés és marketing lehetőségeiről. Ezt követően a résztvevők interaktív pódiumbeszélgetés során sikeres társadalmi vállalkozások tapasztalatait hallgathatják meg, illetve maguk is megoszthatják véleményüket, feltehetik kérdéseiket. A rendezvények második részében társadalmi vállalkozások kiállítása és vására tekinthető meg, ahol lehetőség nyílik a kiállítók – illetve termékeik, szolgáltatásaik – személyes megismerésére, partnerség-építésre és üzleti kapcsolatok kialakítására is.

A rendezvények helyszíne és időpontja:

2017. április 26. 12.00-16.00: Csongrád, Művelődési Központ és Városi Galéria (Csongrád, Szentháromság tér 8.)
2017. április 27. 10.00-14.00: Szeged, Szent-Györgyi Albert Agora (Szeged, Kálvária sugárút 23.)

A rendezvények részletes programja ITT érhető el.

Előző sztori

Továbbra is sebességellenőrzést tart a rendőrség

Következő sztori

Kifosztás miatt kell felelniük a szegedi fiataloknak