Közélet

A „Szociális Gazdaság Fejlesztése” című rendezvénysorozat valósul meg Csongrád megyében

A „Szociális Gazdaság Fejlesztése” című rendezvénysorozat valósul meg Csongrád megyében

2017. április 24., hétfő
A „Szociális Gazdaság Fejlesztése” című rendezvénysorozat valósul meg Csongrád megyében
paktum

A Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében 2017 áprilisában rendezik meg a „Szociális gazdaság fejlesztése” elnevezésű rendezvénysorozatot. A rendezvénysorozat célja, hogy a Csongrád megyében működő – vagy az indulást tervező – társadalmi vállalkozások megismerhessék a folyamatos fennmaradásukat segítő lehetőségeiket, azokat a szakmai erőforrásokat, amelyek a piacra jutásukat és az ottani helytállásukat elősegítik, illetve erősítik.

Csongrád megye tervezett foglalkoztatási területeinek egyike a hátrányos helyzetű álláskeresőket foglalkoztató, közösségi és piaci célokért is működő társadalmi vállalkozások. A szociális vállalkozások jelentősen hozzájárulhatnak a hátrányos helyzetűek közmunkaprogramból való kivezetéséhez, az elsődleges munkaerő-piacon történő munkába állásához. Ennek érdekében kiemelt jelentőségű a szociális vállalkozások piaci jelenlétének, fejlődésének támogatása, amelyhez a megyei paktum projekt rendezvényekkel, illetve minél szélesebb körű hálózat kiépítésével járul hozzá. A szociális gazdaságba potenciálisan bekapcsolható szervezetek (civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok) alapvető információk átadásával tehetők érdekeltté és motiválttá abban, hogy a szociális gazdaság aktív, helyi szereplőivé váljanak. A rendezvények első részében rövid szakmai előadások hangzanak el a társadalmi vállalkozások mibenlétéről, a forrásteremtés aktualitásairól, illetve az értékesítés és marketing lehetőségeiről. Ezt követően a résztvevők interaktív pódiumbeszélgetés során sikeres társadalmi vállalkozások tapasztalatait hallgathatják meg, illetve maguk is megoszthatják véleményüket, feltehetik kérdéseiket. A rendezvények második részében társadalmi vállalkozások kiállítása és vására tekinthető meg, ahol lehetőség nyílik a kiállítók – illetve termékeik, szolgáltatásaik – személyes megismerésére, partnerség-építésre és üzleti kapcsolatok kialakítására is.

A rendezvények helyszíne és időpontja:

2017. április 26. 12.00-16.00:

Csongrád, Művelődési Központ és Városi Galéria (Csongrád, Szentháromság tér 8.)

2017. április 27. 10.00-14.00:

Szeged, Szent-Györgyi Albert Agora (Szeged, Kálvária sugárút 23.) A rendezvények részletes programja

ITT

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.