A Szeviép-károsultak pénzét kérte számon Veszprémben Szabó Bálint Botkán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

veszprem 06

Játékpénzekkel teli ládával érkezett Szabó Bálint Veszprémbe, az MSZP leendő miniszterelnök-jelöltjének, Botka László utcafórumára. Ahogy a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász portálunknak elmondta, továbbra is azt várja, hogy az építőipari cég körüli botrány tisztázásában vállaljon szerepet Szeged polgármestere.

Az MSZP-nek is érdeke a Szeviép-botrány feltárása – közölte legutóbbi sajtótájékoztatóján Szabó Bálint jogász, aki parlamenti, illetve Szegeden önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását is szorgalmazta, mondván, Magyarország legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági botrányát érdeke tisztáznia Botka Lászlónak is, hiszen az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjának várományosa által vezetett önkormányzat is több szerződést kötött az építőipari céggel, ami 433 ki nem fizetett kis- és középvállalkozót hagyott maga után és 10,5 milliárd forint mínuszt.

Később, a Magyar Időknek azt mondta a jogász, hogy a szocialisták parlamenti frakcióvezetőjéhez, Tóth Bertalanhoz fordultak, hogy kezdeményezze az országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását a Szeviép-ügyben. „A károsultak továbbra is úgy gondolják, hogy Botka László szegedi polgármester, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő az, akiknek a politikusok közül a legtöbb köze volt a Szeviéphez” – fogalmazott.

Már szegedi sajtótájékoztatóján is azt közölte Szabó, hogy rá és a Szeviép-károsultakra az ország minden pontján számíthat Botka László országjárása során, és a csütörtöki veszprémi kampányfórumon meg is jelent a jogász láthatósági mellényben, s egy doboznyi játékpénzzel, amit át szeretett volna adni a szocialista politikusnak, aki láthatóan nem örült a jogász megjelenésének. A játékpénzeket nem tudta átadni Szabó, ahogy a SZEGEDma.hu-nak elmondta, magukat biztonsági őrnek vallók állították meg, majd MSZP-szimpatizánsok állták útját, és rendőrök igazoltatták a veszprémi posta előtti téren.

„Ha már a múlt heti szegedi közgyűlésen nem sikerült átadni a Szeviép-károsultak petícióját, gondoltam, megpróbálom Veszprémben a fórumon, ahol elvileg az emberekkel találkozik a szegedi polgármester. Botka László nem volt hajlandó átvenni ezúttal sem a petíciót, és a fórum után gyakorlatilag elmenekült a térről” – részletezte Szabó Bálint. Közölte, világosan látszik, hogy a polgármester nem kíván együttműködni a Szeviép-ügy részleteinek feltárásában, ezért a jövőben, országjárásának további állomásain a károsultak bevonásával kíván megjelenni. Azt mondta, mindenképp rá szeretnék a figyelmet irányítani arra, hogy egy olyan ember szeretné irányítani az országot, akinek a polgármestersége alatt meglopták a szegedi kisvállalkozókat.

no images were found

Előző sztori

Handó Tünde: jelentősen csökkent az elévült büntetőügyek száma

Következő sztori

NGM: az áfavisszatérítések jelentősen növelték az államháztartás márciusi hiányát