Írjon nekünk

Közélet

A Szeviép-károsultak pénzét kérte számon Veszprémben Szabó Bálint Botkán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

veszprem 06

Játékpénzekkel teli ládával érkezett Szabó Bálint Veszprémbe, az MSZP leendő miniszterelnök-jelöltjének, Botka László utcafórumára. Ahogy a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász portálunknak elmondta, továbbra is azt várja, hogy az építőipari cég körüli botrány tisztázásában vállaljon szerepet Szeged polgármestere.

Az MSZP-nek is érdeke a Szeviép-botrány feltárása – közölte legutóbbi sajtótájékoztatóján Szabó Bálint jogász, aki parlamenti, illetve Szegeden önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását is szorgalmazta, mondván, Magyarország legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági botrányát érdeke tisztáznia Botka Lászlónak is, hiszen az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjának várományosa által vezetett önkormányzat is több szerződést kötött az építőipari céggel, ami 433 ki nem fizetett kis- és középvállalkozót hagyott maga után és 10,5 milliárd forint mínuszt.

Később, a Magyar Időknek azt mondta a jogász, hogy a szocialisták parlamenti frakcióvezetőjéhez, Tóth Bertalanhoz fordultak, hogy kezdeményezze az országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását a Szeviép-ügyben. „A károsultak továbbra is úgy gondolják, hogy Botka László szegedi polgármester, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő az, akiknek a politikusok közül a legtöbb köze volt a Szeviéphez” – fogalmazott.

Már szegedi sajtótájékoztatóján is azt közölte Szabó, hogy rá és a Szeviép-károsultakra az ország minden pontján számíthat Botka László országjárása során, és a csütörtöki veszprémi kampányfórumon meg is jelent a jogász láthatósági mellényben, s egy doboznyi játékpénzzel, amit át szeretett volna adni a szocialista politikusnak, aki láthatóan nem örült a jogász megjelenésének. A játékpénzeket nem tudta átadni Szabó, ahogy a SZEGEDma.hu-nak elmondta, magukat biztonsági őrnek vallók állították meg, majd MSZP-szimpatizánsok állták útját, és rendőrök igazoltatták a veszprémi posta előtti téren.

„Ha már a múlt heti szegedi közgyűlésen nem sikerült átadni a Szeviép-károsultak petícióját, gondoltam, megpróbálom Veszprémben a fórumon, ahol elvileg az emberekkel találkozik a szegedi polgármester. Botka László nem volt hajlandó átvenni ezúttal sem a petíciót, és a fórum után gyakorlatilag elmenekült a térről” – részletezte Szabó Bálint. Közölte, világosan látszik, hogy a polgármester nem kíván együttműködni a Szeviép-ügy részleteinek feltárásában, ezért a jövőben, országjárásának további állomásain a károsultak bevonásával kíván megjelenni. Azt mondta, mindenképp rá szeretnék a figyelmet irányítani arra, hogy egy olyan ember szeretné irányítani az országot, akinek a polgármestersége alatt meglopták a szegedi kisvállalkozókat.

Balhé

Újabb szegedi vezető bírót vádol elfogultsággal a PS

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ez a közismert bíró ítélte el a Fidelitast is az elhíresült börtönválogatottas plakát miatt. Nem sokkal később jogerős, elmarasztaló ítélet született a városvezetőkkel szemben. A férfi ex-felesége önkormányzati cégeknek dolgozik, a bíró mégis csak egy esetben jelentett összeférhetetlenséget, a többiben, ahol önkormányzati cégek vettek részt, nem – állítja a lap. Ez már a sokadik szegedi […]

Tovább olvasom

Közélet

Surján László mond beszédet Szegeden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét közös szervezésű programmal emlékezik a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára.

Tovább olvasom

Közélet

Püspökké szentelték, és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szentelésen mintegy félszáz püspök vett részt a Szent Mihály székesegyházban, a templom előtti teret pedig a hívek ezrei töltötték meg.

Tovább olvasom

Aktuál