Közélet

A Szeviép-károsultak pénzét kérte számon Veszprémben Szabó Bálint Botkán

A Szeviép-károsultak pénzét kérte számon Veszprémben Szabó Bálint Botkán

2017. április 6., csütörtök
A Szeviép-károsultak pénzét kérte számon Veszprémben Szabó Bálint Botkán
veszprem 06

Játékpénzekkel teli ládával érkezett Szabó Bálint Veszprémbe, az MSZP leendő miniszterelnök-jelöltjének, Botka László utcafórumára. Ahogy a Szeviép-károsultak egy részét képviselő jogász portálunknak elmondta, továbbra is azt várja, hogy az építőipari cég körüli botrány tisztázásában vállaljon szerepet Szeged polgármestere.

Az MSZP-nek is érdeke a Szeviép-botrány feltárása – közölte legutóbbi

sajtótájékoztatóján

Szabó Bálint

jogász, aki parlamenti, illetve Szegeden önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását is szorgalmazta, mondván, Magyarország legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági botrányát érdeke tisztáznia

Botka Lászlónak

is, hiszen az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjának várományosa által vezetett önkormányzat is több szerződést kötött az építőipari céggel, ami 433 ki nem fizetett kis- és középvállalkozót hagyott maga után és 10,5 milliárd forint mínuszt. Később, a Magyar Időknek

azt mondta

a jogász, hogy a szocialisták parlamenti frakcióvezetőjéhez, Tóth Bertalanhoz fordultak, hogy kezdeményezze az országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását a Szeviép-ügyben. „A károsultak továbbra is úgy gondolják, hogy Botka László szegedi polgármester, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő az, akiknek a politikusok közül a legtöbb köze volt a Szeviéphez” – fogalmazott. Már szegedi sajtótájékoztatóján is azt közölte Szabó, hogy rá és a Szeviép-károsultakra az ország minden pontján számíthat Botka László országjárása során, és a csütörtöki veszprémi kampányfórumon meg is jelent a jogász láthatósági mellényben, s egy doboznyi játékpénzzel, amit át szeretett volna adni a szocialista politikusnak, aki láthatóan nem örült a jogász megjelenésének. A játékpénzeket nem tudta átadni Szabó, ahogy a SZEGEDma.hu-nak elmondta, magukat biztonsági őrnek vallók állították meg, majd MSZP-szimpatizánsok állták útját, és rendőrök igazoltatták a veszprémi posta előtti téren. „Ha már a múlt heti szegedi közgyűlésen nem sikerült átadni a Szeviép-károsultak petícióját, gondoltam, megpróbálom Veszprémben a fórumon, ahol elvileg az emberekkel találkozik a szegedi polgármester. Botka László nem volt hajlandó átvenni ezúttal sem a petíciót, és a fórum után gyakorlatilag elmenekült a térről” – részletezte Szabó Bálint. Közölte, világosan látszik, hogy a polgármester nem kíván együttműködni a Szeviép-ügy részleteinek feltárásában, ezért a jövőben, országjárásának további állomásain a károsultak bevonásával kíván megjelenni. Azt mondta, mindenképp rá szeretnék a figyelmet irányítani arra, hogy egy olyan ember szeretné irányítani az országot, akinek a polgármestersége alatt meglopták a szegedi kisvállalkozókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.