Közélet

A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége

A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége

2017. április 21., péntek
A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége
algyo_iskola002kf

Immár harmadjára írtak ki pályázatot, vagyis még mindig arra várnak az algyőiek, hogy öt évre kinevezett vezetője legyen általános iskolájuknak. A képviselő-testületnek véleményezési joga van, a többség Horváthné Kunstár Andreát látná szívesen az igazgatói székben.

Tavaly februárban számoltunk be róla

, hogy az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére kiírt második vezetői pályázat sem volt eredményes, akkor hárman pályáztak a posztra:

Talla Szilvia

,

Gondáné Pál Ildikó

és

Horváthné Kunstár Andrea

. A döntés joga az Emberi Erőforrások Minisztériumáé (EMMI), ám egyik pályázatot sem támogatta a szaktárca, egy éve Horváthné megbízottként vezeti az iskolát. A harmadik pályázati körre ketten jelentkeztek, Gondáné és Horváthné, az ő pályázatukat a képviselő-testület csütörtökön rendkívüli ülésen értékelte.

Gonda János

kérte a döntéshozatalból való kizárását érintettsége okán, így ő nem is alkotott véleményt, s nem is szavazott.

Balázs Zsolt

úgy értékelt, hogy akárcsak korábban, az elmúlt egy évben is csak pozitív visszhangokat hallott az iskola működésével kapcsolatban, így a megbízott vezetőt támogatja.

Gubacsi Enikő

alpolgármester is Horváthné Kunstár Andrea pályázatának támogatását javasolta a testületnek, mondván, hogy egy éve megbízott intézményvezető új programokat hozott az iskola életébe, kiválóan együtt tud működni a pedagóguskarral és a gyerekekkel. Azt pedig, hogy magas színvonalú szakmai munka zajlik az oktatási intézmény falai között, jól jelzi, hogy bázisintézmény lett az iskola, míg a gyerekek szépen eredményeket érnek el a tanulmányi versenyeken. Az alpolgármester rámutatott, figyelembe kell venni, hogy mit szeretnének az algyői gyerekek és szülők, ezért azt szeretné, ha véglegesítenék Horváthné Kunstár Andreát. A Fidesz-frakciót vezető

Pongrácz Tamás

a döntés folyamatáról érdeklődött, őt arról tájékoztatta

Varga Ildikó

jegyző, hogy a képviselő-testületnek véleményezési joga van, a pályázatokat végül az EMMI bírálja el.

Torma Tiborné R. Nagy Mária

elmondta, hogy a tantestület május elején dönt a pályázatokról, és a szülői munkaközösség is akkor fogja véleményezni. Az várható, hogy júniusban vagy júliusban döntést hoz a szaktárca, amit egyébként nem köteles megindokolni az EMMI.

Herczeg József

szerint mindkét jelölt megfelelő az iskola vezetőjének, mint mondta, ő nem tudna választani közülük, amire Torma Tiborné R. Nagy Mária annyit jegyzett meg, nehezen tudná elképzelni, hogy jó együttműködés alakulna ki egy olyan vezetővel, akit már két ízben nem támogatott a tantestület és a szülői munkaközösség. Azt is elmondta, hogy a megbízott vezetővel együtt lehet dolgozni, nagyon jó a hangulat az iskolában. A szavazásnál Pongrácz Tamás és Herczeg József tartózkodott, Gonda János nem voksolt, így a többség Horváthné Kunstár Andreát támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.