Írjon nekünk

Közélet

A megbízott iskolaigazgatót támogatja az algyői képviselő-testület többsége

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

algyo_iskola002kf

Immár harmadjára írtak ki pályázatot, vagyis még mindig arra várnak az algyőiek, hogy öt évre kinevezett vezetője legyen általános iskolájuknak. A képviselő-testületnek véleményezési joga van, a többség Horváthné Kunstár Andreát látná szívesen az igazgatói székben.

Tavaly februárban számoltunk be róla, hogy az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére kiírt második vezetői pályázat sem volt eredményes, akkor hárman pályáztak a posztra: Talla Szilvia, Gondáné Pál Ildikó és Horváthné Kunstár Andrea. A döntés joga az Emberi Erőforrások Minisztériumáé (EMMI), ám egyik pályázatot sem támogatta a szaktárca, egy éve Horváthné megbízottként vezeti az iskolát. A harmadik pályázati körre ketten jelentkeztek, Gondáné és Horváthné, az ő pályázatukat a képviselő-testület csütörtökön rendkívüli ülésen értékelte. Gonda János kérte a döntéshozatalból való kizárását érintettsége okán, így ő nem is alkotott véleményt, s nem is szavazott.

Balázs Zsolt úgy értékelt, hogy akárcsak korábban, az elmúlt egy évben is csak pozitív visszhangokat hallott az iskola működésével kapcsolatban, így a megbízott vezetőt támogatja. Gubacsi Enikő alpolgármester is Horváthné Kunstár Andrea pályázatának támogatását javasolta a testületnek, mondván, hogy egy éve megbízott intézményvezető új programokat hozott az iskola életébe, kiválóan együtt tud működni a pedagóguskarral és a gyerekekkel. Azt pedig, hogy magas színvonalú szakmai munka zajlik az oktatási intézmény falai között, jól jelzi, hogy bázisintézmény lett az iskola, míg a gyerekek szépen eredményeket érnek el a tanulmányi versenyeken. Az alpolgármester rámutatott, figyelembe kell venni, hogy mit szeretnének az algyői gyerekek és szülők, ezért azt szeretné, ha véglegesítenék Horváthné Kunstár Andreát.

A Fidesz-frakciót vezető Pongrácz Tamás a döntés folyamatáról érdeklődött, őt arról tájékoztatta Varga Ildikó jegyző, hogy a képviselő-testületnek véleményezési joga van, a pályázatokat végül az EMMI bírálja el. Torma Tiborné R. Nagy Mária elmondta, hogy a tantestület május elején dönt a pályázatokról, és a szülői munkaközösség is akkor fogja véleményezni. Az várható, hogy júniusban vagy júliusban döntést hoz a szaktárca, amit egyébként nem köteles megindokolni az EMMI.

Herczeg József szerint mindkét jelölt megfelelő az iskola vezetőjének, mint mondta, ő nem tudna választani közülük, amire Torma Tiborné R. Nagy Mária annyit jegyzett meg, nehezen tudná elképzelni, hogy jó együttműködés alakulna ki egy olyan vezetővel, akit már két ízben nem támogatott a tantestület és a szülői munkaközösség. Azt is elmondta, hogy a megbízott vezetővel együtt lehet dolgozni, nagyon jó a hangulat az iskolában.

A szavazásnál Pongrácz Tamás és Herczeg József tartózkodott, Gonda János nem voksolt, így a többség Horváthné Kunstár Andreát támogatta.

Közlekedés

A MÁV felkészült a koronavírus-fertőzések terjedésének megelőzésére

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az Operatív Törzs döntésének megfelelően a MÁV felkészült a koronavírus fertőzések terjedésének megelőzésére. A vasúttársaság állandó kapcsolatot tart a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és iránymutatásuk alapján jár el az állomásokon és a vonatokon, biztosítja a szükséges feltételeket – olvasható a társaság közleményében.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Jobbik debreceni elnöke is kilépett a pártból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mert a pártot szerinte „bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása” jellemzi.

Tovább olvasom

Közélet

Szelektív kukákat gyújtottak fel a Kereszttöltés utcában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Komolyabb tragédia is lehetett volna.

Tovább olvasom

Aktuál