Közélet

A Kreml önmérsékletre hívott fel Észak-Koreával kapcsolatban

A Kreml önmérsékletre hívott fel Észak-Koreával kapcsolatban

2017. április 14., péntek
A Kreml önmérsékletre hívott fel Észak-Koreával kapcsolatban

Moszkva minden országot arra szólított fel, hogy tanúsítson önmérsékletet és tartózkodjon a provokációként értelmezhető lépésektől az Észak-Korea körül kialakult helyzetben - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken Biskekben.

Peszkov szerint Oroszország "nagy aggodalommal" figyeli a feszültség kiéleződését a Koreai-félszigeten. Emlékeztetett rá, hogy Moszkva következetes álláspontot képvisel a nukleáris fegyverek elterjedésével szemben és egyúttal annak híve, hogy az összes válságot, beleértve az észak-koreait is, politikai és diplomácia rendezzék. Az orosz elnöki szóvivő azt követően nyilatkozott erről, hogy az Egyesült Államok flottaköteléket vezényelt Észak-Korea partjainak közelébe, Phenjan pedig megelőző csapással fenyegetőzött. Észak-Koreában szombaton a tervek szerint katonai díszszemlét tartanak az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulója alkalmából. Phenjan gyakran időzíti jelentős évfordulókhoz kísérleti atomrobbantásait vagy rakétakísérleteit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.