/

A felelős állattartásról tartottak előadást a Szegedi Vadasparkban főiskolásoknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Vadaspark munkatársa tartott előadást főiskolás hallgatóknak 2017. április 26-án, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság dísztermében.

Mintegy 60 főiskolai hallgató részére tartott előadást Pintér Tibor zoopedagógus, a Szegedi Vadaspark munkatársa, „Felelős állattartás, hétköznapi állatvédelem” címmel – írja a police.hu.

A résztvevők féléves „Általános bűnmegelőzési ismeretek” kurzus részeként ismerkedhettek a természetvédelemmel, az állatvédelem törvényi hátterével, a házi kedvencek tartási lehetőségeivel és szabályaival, s közvetlenül nyerhettek bepillantást a Szegedi Vadaspark életébe.

A hallgatók a színes előadáson megszerzett ismereteket jól tudják majd hasznosítani leendő pályájukon, hiszen pedagógusként nap mint nap találkozhatnak a mindannyiunk jövője szempontjából oly fontos természetvédelmi problémákkal.

Fontos, hogy a majd általuk tanított ifjúság minél közelebb kerüljön a természethez, szeresse, védje azt, s óvja nagy felelősséggel. Lényeges, hogy a ma főiskolásai, valamint az általuk majd tanított nemzedék tagjai tudatosan, tervszerűen legyenek „igazi természetvédők”.

Előző sztori

Botkának hozott bilincset Szabó Bálint

Következő sztori

Apró-Juhász: Nem hagyjuk 35 év munkáját tönkretenni!