/

Újabb építési telkek keresik gazdájukat Algyőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_lakopark03_gs

Hamarosan újabb telkeket kínálnak Algyőn licitálás útján eladásra a délnyugati lakóparkban – erről a képviselő-testület februári ülésén döntött a grémium. Ezúttal összesen huszonnégy telket hirdetnek meg.

A földfeltöltés és a közműépítés megtörtént, hamarosan egyfajta útalap készül, hogy az építkezések most tavasszal megkezdődhessenek. „Súlykorlátozó táblát helyeztünk ki, mert nem szeretnénk, hogy a Tiszavirág utcát terheljék azok a járművek, amelyek az építkezésekre érkeznek majd, vagyis a Kastélykert utca felől lesznek megközelíthetőek a telkek. Amint a házak nagy része elkészül, utat és csapadékvíz-elvezető árkokat építünk ki a járdák mellett” – tájékoztatott Molnár Áron, Algyő polgármestere a délnyugati lakópark kialakításának első ütemével kapcsolatban. Ahogy megírtuk, sikeres volt a Szegedhez közeli nagyközségben indított kezdeményezés, nagy érdeklődés mutatkozott az építési telkek iránt. Az is hamar kiderült, hogy a betelepülni kívánó családok a kisebb, nagyjából 520 négyzetméteres telkeket keresik, a nagyobbak nehezebben találtak új gazdára. A sikeren felbuzdulva döntött arról a képviselő-testület február végi ülésén, hogy újabb telkeket kínálnak eladásra, és arról is határoztak a képviselők, hogy licitálás útján kezdik az értékesítést, akárcsak az első ütemben. Az ár is marad, a licit 7500 forintos négyzetméterárról indul hamarosan a 24 telek esetében. A polgármester hangsúlyozta, azokat, akik korábban már érdeklődtek telkek iránt a nagyközségben, értesíteni fogják a licitálás megkezdése előtt, vagyis nem kell senkinek attól tartania, hogy lemarad.

„Azért döntöttünk a licitálás mellett, mert már a képviselő-testület döntése előtt többen érdeklődtek építési telkek iránt, és az előző körben is az volt a tapasztalat, hogy bizonyos telkek népszerűbbek voltak például elhelyezkedésük miatt, s így többen kiszemelték maguknak” – mondta el a település első embere. Azokat a telkeket pedig, amelyek nem kelnek el a licitálás során, meg fogják hirdetni. Az értékesítésekkel egy időben megkezdik a terület feltöltését és a közművek kiépítését is, vagyis aki most tavasszal telket vásárolt a délnyugati lakóparkban, várhatóan jövő év tavaszán kezdhet építkezni. Hozzátette, harmadik ütemben is gondolkodnak, ám ez nagyrészt az érdeklődéstől függ majd.

Kérdésünkre Molnár Áron elmondta, a délnyugati lakópark kialakítása nem hoz profitot az önkormányzatnak, még csak nullszaldós sem lehet, hiszen ha a közművek, utak és járdák kiépítésének költségeit is nézzük, akkor több mint 10-11 ezer forintos négyzetméteráron kellene kínálniuk az építési telkeket, hogy ne bukjanak rajta. „Nem is feltétlenül az a feladata az önkormányzatnak, hogy ebből profitot termeljen, a mi nyereségünk az a plusz, amit a településünk kap az új betelepülő családok révén” – fogalmazott Molnár Áron. Hozzátette, sok fiatal fog Algyőre költözni, köztük akadnak nagycsaládosok és olyanok, akik nagy családot terveznek. A lakóparknál – gondolva a kisgyermekesekre – egy kisebb játszótér kialakításának az ötlete is felmerült, erről a képviselő-testület hozhat majd döntést.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: egyszer már megoldott egy ilyen feladatot a SZEOL csatára

Következő sztori

Szegeden is megrendezik az Észt hetet