Közélet

Újabb építési telkek keresik gazdájukat Algyőn

Újabb építési telkek keresik gazdájukat Algyőn

2017. március 7., kedd
Újabb építési telkek keresik gazdájukat Algyőn
algyo_lakopark03_gs

Hamarosan újabb telkeket kínálnak Algyőn licitálás útján eladásra a délnyugati lakóparkban – erről a képviselő-testület februári ülésén döntött a grémium. Ezúttal összesen huszonnégy telket hirdetnek meg.

A földfeltöltés és a közműépítés megtörtént, hamarosan egyfajta útalap készül, hogy az építkezések most tavasszal megkezdődhessenek. „Súlykorlátozó táblát helyeztünk ki, mert nem szeretnénk, hogy a Tiszavirág utcát terheljék azok a járművek, amelyek az építkezésekre érkeznek majd, vagyis a Kastélykert utca felől lesznek megközelíthetőek a telkek. Amint a házak nagy része elkészül, utat és csapadékvíz-elvezető árkokat építünk ki a járdák mellett” – tájékoztatott

Molnár Áron

, Algyő polgármestere a délnyugati lakópark kialakításának első ütemével kapcsolatban. Ahogy

megírtuk

, sikeres volt a Szegedhez közeli nagyközségben indított kezdeményezés, nagy érdeklődés mutatkozott az építési telkek iránt. Az is hamar kiderült, hogy a betelepülni kívánó családok a kisebb, nagyjából 520 négyzetméteres telkeket keresik, a nagyobbak nehezebben találtak új gazdára. A sikeren felbuzdulva döntött arról a képviselő-testület február végi ülésén, hogy újabb telkeket kínálnak eladásra, és arról is határoztak a képviselők, hogy licitálás útján kezdik az értékesítést, akárcsak az első ütemben. Az ár is marad, a licit 7500 forintos négyzetméterárról indul hamarosan a 24 telek esetében. A polgármester hangsúlyozta, azokat, akik korábban már érdeklődtek telkek iránt a nagyközségben, értesíteni fogják a licitálás megkezdése előtt, vagyis nem kell senkinek attól tartania, hogy lemarad. „Azért döntöttünk a licitálás mellett, mert már a képviselő-testület döntése előtt többen érdeklődtek építési telkek iránt, és az előző körben is az volt a tapasztalat, hogy bizonyos telkek népszerűbbek voltak például elhelyezkedésük miatt, s így többen kiszemelték maguknak” – mondta el a település első embere. Azokat a telkeket pedig, amelyek nem kelnek el a licitálás során, meg fogják hirdetni. Az értékesítésekkel egy időben megkezdik a terület feltöltését és a közművek kiépítését is, vagyis aki most tavasszal telket vásárolt a délnyugati lakóparkban, várhatóan jövő év tavaszán kezdhet építkezni. Hozzátette, harmadik ütemben is gondolkodnak, ám ez nagyrészt az érdeklődéstől függ majd. Kérdésünkre Molnár Áron elmondta, a délnyugati lakópark kialakítása nem hoz profitot az önkormányzatnak, még csak nullszaldós sem lehet, hiszen ha a közművek, utak és járdák kiépítésének költségeit is nézzük, akkor több mint 10-11 ezer forintos négyzetméteráron kellene kínálniuk az építési telkeket, hogy ne bukjanak rajta. „Nem is feltétlenül az a feladata az önkormányzatnak, hogy ebből profitot termeljen, a mi nyereségünk az a plusz, amit a településünk kap az új betelepülő családok révén” – fogalmazott Molnár Áron. Hozzátette, sok fiatal fog Algyőre költözni, köztük akadnak nagycsaládosok és olyanok, akik nagy családot terveznek. A lakóparknál – gondolva a kisgyermekesekre – egy kisebb játszótér kialakításának az ötlete is felmerült, erről a képviselő-testület hozhat majd döntést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.