Sport

Tollaslabda: az ötkarikás játékok a végső cél Sándorházi Vivien számára

Tollaslabda: az ötkarikás játékok a végső cél Sándorházi Vivien számára

2017. március 22., szerda
Tollaslabda: az ötkarikás játékok a végső cél Sándorházi Vivien számára
tisza_tollas_squash

Sikerrel megvívta az osztályzót, így az ősztől már az OB I-ben szerepelhet a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. A csapat fiatal tehetsége, Sándorházi Vivien az idősebbek között edződik annak érdekében, hogy minél többet tanulhasson, és felhasználhassa a tapasztalatait karrierje későbbi szakaszában – akár az olimpián is.

Három éve igazolt a szegedi klubhoz

Sándorházi Vivien

, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE pedig az ősztől már az OB I-ben szerepelhet, miután sikerrel vette a Vízmű SK elleni osztályzót. A fiatal játékos elmondta, kis létszámú a magyar tollas társadalom, így talán nem volt annyira erős a másodosztály, mint amennyire kellene. „Nem voltak húzós meccseink, de persze a feljutásért vívott küzdelem nehezebb volt. Sokan sérüléssel bajlódtak az ellenfelünknél, ez azért könnyítette a helyzetünket" - fogalmazott portálunknak Sándorházi Vivien, aki szegedi színekben viszont már nem fog szerepelni az OB I-ben, mert májusban klubot vált, méghozzá éppen az osztályozón legyőzött Vízmű SK-nál folytatja, mivel édesapját a fővároshoz köti a munkája. Úgy folytatta, a klubváltás előzetes terveit ugyan picit felborítja, de tekintve, hogy egy már általa ismert klubhoz igazol, így könnyebb lesz számára a beilleszkedés, amiben a rokonság közelsége is segíthet neki. Sándorházi Vivien a szezon végéig, májusig még Szegeden edz és a szegedi klub színeiben versenyez és készül az áprilisi, U19-es Európa-bajnokságra is. "Én még csak 16 éves vagyok, így leginkább az a célom, hogy megszokjam, hogy milyen egy Eb-n játszani. Szeretnék meccseket nyerni a tornán, de a lényeg, hogy szokjam az Eb hangulatát. Idősebbek ellen nehéz játszani, hiszen nagyjából mindenben érettebbek, mint én. Novemberben lesz az én korosztályom Eb-je, arra fogok jobban koncentrálni. Tavaly a korosztályos Eb-n második lettem, úgy, hogy már előtte játszottam idősebbek között. A többiek, akik még nem voltak idősebbek között, nagyon izgultak, így egy kicsit könnyebben vettem ezt az akadályt" - fejtette ki Sándor Vivien, aki úgy látja, a legnagyobb különbség az idősebb és fiatalabb korosztályok között az, hogy az idősebbek sokkal összeszedettebbek, és vert helyzetből sem adják fel. "Hiszem azt, hogy bármi elérhető akkor, ha sokat teszünk érte. Az álmaim között szerepel, hogy a 2024-es olimpián ott lehessek, de szeretnék felnőtt világbajnokságon játszani, felnőtt Eb-ről érmet hozni. Ezt később a sors dönti el, hogy mi lehet ebből lehetséges, remélem, hogy mindegyik megvalósul” – válaszolta kérdésünkre hosszabb távú terveivel kapcsolatban Sándorházi Vivien.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.