Bulvár

Több tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei egységeket hétvégén

Több tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei egységeket hétvégén

2017. március 27., hétfő
Több tűzesethez is riasztották a Csongrád megyei egységeket hétvégén
Tûzoltóautókat adtak át Budapesten

Szombaton és vasárnap is sok dolga volt a Csongrád megyei tűzoltóknak, több szabadtéri tűzhöz is riasztották az egységeket.

Két ember sérült meg egy tűzesetben szombaton reggel Szegeden. A Vadas Márton utcában gyulladt ki egy kisebb melléképület. A szegedi tűzoltók légzőkészülékben végezték az oltást, a munkálatok közben egy gázpalackot is kivittek az épületből. A két sérültet megfigyelésre kórházba szállították. Ezer négyzetméteres területen égett az avar szombaton kora este Balástya külterületén. Egy vízsugárral fékezték meg a lángokat a kisteleki hivatásos és a balástyai önkéntes tűzoltók. Egy tizenöt négyzetméteres melléképület égett vasárnap délelőtt Csongrádon, a Mozdony utcában. A város hivatásos egysége végezte el az oltást. A tűzesetben senki sem sérült meg. Vasárnap összesen négy esetben riasztották a megyei tűzoltókat szabadtéri tűzesetekhez. Deszken, Csongrádon és Csengelén égett a kiszáradt aljnövényzet. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a lángok nem okoztak jelentős károkat, személyi sérülés sem történt. A 2017-es évben eddig országosan összesen 4200 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, ebből Csongrád megyében január eleje óta 134 ilyen jellegű tűzeset történt. Az országos összesítésben így Csongrád megye a 9. a szabadtéren keletkezett tűzesetek számát illetően, ez megyénkben több mint 75 hektáros területet érintett eddig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.