Közélet

Teljesen felújítják a Budapesti körúti rendelőt

Teljesen felújítják a Budapesti körúti rendelőt

2017. március 1., szerda
Teljesen felújítják a Budapesti körúti rendelőt
doktor_orvos_korhaz

Szerdán kezdődik az orvosi rendelő felújítási program következő eleme: a Budapesti körúti orvosi rendelő komplex felújítása Szegeden. Az önkormányzat több mint 151 millió forint EU-s támogatásból korszerűsíti a rendelőépületet.

A szegedi orvosi rendelők energetikai, infrastrukturális korszerűsítése 2017. január 10-én a Korondi utcai rendelő felújításával kezdődött el. Ezt követi most a Budapesti körúti rendelő rekonstrukciója. A felújítás ideje alatt a rendelőintézetben dolgozó háziorvosok, gyermekorvos és védőnők az ellátási körzeten belül, a Makkosházi körút és József Attila sugárút kereszteződésénél elhelyezett és felszerelt konténerekben látják el a betegeket. A tíz helyiség télen fűthető, nyáron klímával ellátott, akadálymentes és normál váró- és mosdóhelyiséggel egyaránt ellátott. A várhatóan 7 hónapig tartó teljes körű felújítás során megtörténik a homlokzat teljes felületének hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, továbbá a tetőszerkezet hő- és vízszigetelésének átépítése. Megújulnak a belső terek burkolatai és a fűtésrendszer, újra cserélik a vizes blokkok gépészetét és a teljes elektromos hálózatot. A rendelőépület rész bővülni fog a helyiségek belső válaszfalainak áthelyezésével. Az akadálymentesség érdekében az épületben betegágyat is befogadó személyfelvonót építenek, valamint akadálymentesített bejáratot és akadálymentes mosdókat alakítanak ki. Az időközben elhasználódott orvos-technológiai és ápolási eszközöket mintegy 3,29 millió forint értékben újakra cserélik a betegek zavartalan és megfelelő ellátása érdekében. Az épületben található gyógyszertár a munkálatok ideje alatt is folyamatosan üzemelni fog. A rendelőre fordított összeget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című prioritásból finanszírozza a város. A rendelőintézet modernizációja az ott dolgozó orvosok és védőnők munkájához megteremti a megfelelő és szükséges kereteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.