/

Teljesen felújítják a Budapesti körúti rendelőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

doktor_orvos_korhaz

Szerdán kezdődik az orvosi rendelő felújítási program következő eleme: a Budapesti körúti orvosi rendelő komplex felújítása Szegeden. Az önkormányzat több mint 151 millió forint EU-s támogatásból korszerűsíti a rendelőépületet.

A szegedi orvosi rendelők energetikai, infrastrukturális korszerűsítése 2017. január 10-én a Korondi utcai rendelő felújításával kezdődött el. Ezt követi most a Budapesti körúti rendelő rekonstrukciója.

A felújítás ideje alatt a rendelőintézetben dolgozó háziorvosok, gyermekorvos és védőnők az ellátási körzeten belül, a Makkosházi körút és József Attila sugárút kereszteződésénél elhelyezett és felszerelt konténerekben látják el a betegeket. A tíz helyiség télen fűthető, nyáron klímával ellátott, akadálymentes és normál váró- és mosdóhelyiséggel egyaránt ellátott.

A várhatóan 7 hónapig tartó teljes körű felújítás során megtörténik a homlokzat teljes felületének hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, továbbá a tetőszerkezet hő- és vízszigetelésének átépítése. Megújulnak a belső terek burkolatai és a fűtésrendszer, újra cserélik a vizes blokkok gépészetét és a teljes elektromos hálózatot. A rendelőépület rész bővülni fog a helyiségek belső válaszfalainak áthelyezésével.

Az akadálymentesség érdekében az épületben betegágyat is befogadó személyfelvonót építenek, valamint akadálymentesített bejáratot és akadálymentes mosdókat alakítanak ki. Az időközben elhasználódott orvos-technológiai és ápolási eszközöket mintegy 3,29 millió forint értékben újakra cserélik a betegek zavartalan és megfelelő ellátása érdekében. Az épületben található gyógyszertár a munkálatok ideje alatt is folyamatosan üzemelni fog.

A rendelőre fordított összeget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című prioritásból finanszírozza a város. A rendelőintézet modernizációja az ott dolgozó orvosok és védőnők munkájához megteremti a megfelelő és szükséges kereteket.

Előző sztori

DÉMÁSZ-ként folytatja a villamosenergia-szolgáltató

Következő sztori

Szentesen szervezik meg a Hölgyek ünnepét a magyar rotaristák