Szegedi Jobbik: pünkösd után kellemetlen meglepetés éri az autósokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jobbik_sajttaj002kfKivenné a szegedi önkormányzat a legolcsóbb, vagyis a kék zónát a parkolóövezetek közül, egészen pontosan beolvasztaná azt a sárga zónába. A szegedi Jobbik szerint ez több szempontból is problémás, egyrészt azért, mert a szegedieknek így többet kell fizetniük, másrészt mert a városüzemeltetési bizottság többsége szerint ez nem jelenthet valódi terhet a szegedieknek.

A fizető parkoló rendszer átalakítása volt a csütörtöki városüzemeltetési bizottság egyik legfontosabb napirendi pontja, hiszen pünkösdhétfő után megváltoznak a zónák. Szegeden a kék zóna a legolcsóbb, ezt szüntetné meg az önkormányzat. A határozati javaslat szerint a zónát teljes egészében beolvasztanák a sárga parkolózónába, ez érintené többek között a Boldogasszony és a Petőfi Sándor sugárút egy részét, a Szentháromság utcát, a Kálvária sugárút Londoni körút felőli részét, valamint még olyan forgalmas helyeket, mint a Gogol utca és a Gutenberg utca bizonyos szakasza.

Rácz Tibor, a Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöke szerint a parkolási rendszer átalakításával tovább sarcolják a szegedieket, de ezt az önkormányzatnál megpróbálják azzal eltusolni, hogy a kék zóna eddig sem volt frekventált parkolóövezet. A jelenlegi legolcsóbb parkolózónában több közoktatási intézmény is található, azzal pedig szerinte, hogy ezt pünkösdhétfőt követően bevezetnék, sokakat meglepetésként érhet. Nem csak szegedieket.

parkolozonak_szeged

Az alelnök szerint inkább arra kellene törekedni, hogyan lehetne csökkenten a parkolási díjakat, illetve miként lehetne bővíteni a parkolóhelyeket, ha már a Tisza-parti városban működik az egyik legmagasabb díjszabási rendszer. Hozzátette, a jelenlegi kék zónában 165 forintért válhatnak parkolóhelyet 60 percre, míg a sárgában ugyanennyiért csak 30 percre fizethetnek. Megjegyezte, a sárga zóna díjszabását is átalakítanák, egyelőre azonban nem lehet tudni, milyen mértékű lenne a csökkentés.

Előző sztori

Hátország: fókuszban egy újabb szegedi gólkirály!

Következő sztori

Mostantól be kell számolni az IKV-nak arról, hogyan áll az értékes városi ingatlanok eladása