Szegedi Jobbik: Ne kótyavetyélje el a város ingatlanvagyonát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

Nem támogatja a szegedi Jobbik az önkormányzati ingatlanvagyon áron aluli kiárusítását – jelentette ki Rácz Tibor, a párt helyi alelnöke. A városüzemeltetési bizottság következő ülésére egy előterjesztést is készít, mely szerint végig nyomon szeretnék követni az értékesítési folyamatot minden érétkesebb ingatlan esetén.

Kiárusítják Szeged vagyonát? – teszi fel a kérdést a Jobbik helyi szervezete, amelynek alelnöke, Rácz Tibor sajtótájékoztatóján közölte, pártjuk a városi ingatlanok áron alul történő eladása ellen van. Mint mondta, az önkormányzat ingatlankezelő cége, az IKV Zrt. akár a becsértéknél egyharmadával kevesebbért is hajlandó eladni a város legértékesebb ingatlanait is, ami hibás hozzáállás. Rácz meglátása szerint az ingatlan a legjobb befektetés, és nem feltétlen a jelenlegi árakból kell kiindulni, hiszen idővel akár többet is lehet kérni egy épületért. Hozzátette, sok esetben nem is maga az ingatlan, hanem maga a telek képezi az igazi értéket, szerinte ezért sem jó dolog elsietni az eladásokat, amelyek azt mutatják, hogy a baloldali vezetésű szegedi önkormányzat minél rövidebb időn belül szeretne bevételekhez jutni.

Rácz Tibor arra is emlékeztetett, nem Botka László polgármester, nem közgyűlés tagjai és nem is az IKV Zrt. tulajdonát képezik az eladásra kínált értékes ingatlanok, hanem a szegedi választópolgároké, adófizetőié. Megjegyezte, nemcsak Szegeden, hanem országosan is megfigyelhető, hogy az ingatlaneladásokkor megjelenik a korrupció, sógor, koma, jóbarátok kezére játszanak át értékeket áron alul. Azért, hogy a jelenleg meghirdetett önkormányzati tulajdonú értékes ingatlanok esetében ez ne történjen meg, Rácz egy indítványt fog benyújtani a városüzemeltetési bizottsághoz, amelynek külsős tagja. „Ebben azt szeretném elérni, hogy számoljanak be ezeknek az ingatlanoknak az értékesítési folyamatáról, vagyis ha valamilyen előrelépés történik, az IKV számoljon be a pénzügyi és a városüzemeltetési bizottság tagjainak erről. Ezáltal nemcsak a bizottsági tagok, hanem a sajtón keresztül a választópolgárok is értesülhetnek a folyamatokról. Remélem, a városüzemeltetési bizottság baloldali többsége is támogatni fogja a nyilvánosságot, hiszen a korrupció kizárása nemcsak a Jobbik érdeke” – szögezte le Rácz Tibor.

A dobra vert ingatlanok közül az önkormányzat siófoki üdülőjét emelte ki a Jobbik szegedi alelnöke. Ahogy már március elsején megírtuk, pályázati úton értékesítené a város a siófoki önkormányzati üdülőt 41 millió forintért. A több lakásból álló nyaraló 400 méterre található a Balaton partjától. A melléképület terasszal együtt 37 négyzetméteres, a főépület szintén terasszal 131 négyzetméteres, a telek területe pedig 1209 négyzetméter. Már tavaly szeptemberben terítéken volt a jogi bizottság előtt volt a siófoki ingatlan eladásának terve, ám akkor ezt az ellenzék mellett a Demokratikus Koalíció delegáltjai sem támogatták, így nem kapott többséget.

A siófoki üdülő kapcsán Rácz emlékeztetett, hogy annak eladását a szeptemberi közgyűlésen nem támogatta Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő, és a párt véleménye azóta sem változott meg. Szerintük az lenne előremutató megoldás, ha az önkormányzat és a város cégeinek dolgozói használhatnák az üdülőt, ahelyett, hogy áron alul elkótyavetyélnék. Azt is felvetette, hogy a baloldali városvezetés akár béren kívüli juttatásként is felajánlhatná az üdülő használatát. Egyébként a siófoki üdülőt nagyjából öt évvel ezelőttig ilyen formán hasznosították.

Előző sztori

Újjáépül a Dobó utcai bölcsőde

Következő sztori

Márciusban is folytatódott az Egészségnap programsorozat a Csongor téri Közösségi Házban