Soltész: becsapja az embereket a politikailag korrekt beszéd az iszlámról

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Becsapja az embereket a politikailag korrekt beszéd az iszlámról, és veszélybe sodorja a társadalmat – figyelmeztetett Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerda este Budapesten.

Marc Fromager Háborúk, olaj és radikalizmus – Csapdában a közel-keleti keresztények című könyvének bemutatóján az államtitkár kiemelte: a menekültválságért felelősek azok a “politikailag korrekt beszédet hirdetők” is, akik miatt nem lehetett beszélni a radikális iszlámról, a terrorizmus valódi arcáról és annak okairól sem.

A kötet szerzője arra hívta fel a figyelmet, hogy az iszlám azért radikalizálódik, mert “mélységes válságban van”. E válság egyik oka pedig – a modernitás és a globalizáció mellett -, “meglepő módon, a kereszténység vonzereje”. Egyre több muszlim tér át ugyanis a Krisztus-hitre, és erre a számukra aggasztó jelenségre reagálnak a muszlimok keresztényüldözéssel – mondta Marc Fromager.

Előző sztori

Már több ajánlattal megkeresték Hollywoodban a Mindenki alkotóit

Következő sztori

A Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok jogainak garantálására szólította fel a Lordok Háza a kormányt