Novemberi Szerencsenapok Extra

OKISZ: a bérmunkát végző vállalkozásoknak kevés a mozgástere a béremelésre

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) elnöksége értékelte a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének tagságára gyakorolt hatását, és úgy ítélte meg, hogy a bérmunkát végző kisvállalkozásoknak kicsi a mozgástere a kötelező béremelés megvalósítására – mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek.

A szövetség elnöke hangsúlyozta, egyetértenek a bérfelzárkóztatás szükségességével, szerintük is emelni kell a dolgozók bérét, és ezt a tagvállalkozások meg is tették.

Ugyanakkor a bérmunkát végző vállalkozásoknak amiatt szűk a mozgástere, hogy több évre kötött fix áras szerződésük van, a működés feltételeit, köztük az alapanyagot a megbízó adja, a járulékcsökkentés pedig nem kompenzálja az emelést – tette hozzá.

Az iparszövetség elnöke kiemelte: a béremelés hatásának áttekintésekor a bérmunkát végző vállalkozásokat mindenképpen célszerű lenne külön is elemezni.

Default thumbnail
Előző sztori

Tállai András: 437 ezren kérték eddig postán az adótervezetet

Default thumbnail
Következő sztori

Legkorábban két hónap múlva jöhet a végleges javaslat a fogyasztóbarát lakáshitelekről

Legutóbbi hasonló cikkek