Írjon nekünk

Sport

Női vízilabda: eggyel nő a tét – a bajnoki elődöntőért játszik az SZNVE és a Szentes

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged-szentes013kf

A Honvéd elleni találkozóval lezárult az alapszakasz Molnár Péter csapata számára, szerdán pedig már a rájátszással folytatódnak a küzdelmek. A Szeged és a Szentes több csörtén is túl van már az idei kiírásban, de a legfontosabb párharc csak most következik.

A szezon előtt több szentesi játékos is áttette a székhelyét Szegedre, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE leigazolta a megyei riválistól Bujka Barbarát, Pengő Nikolettet, Kádár Ildikót és Gémes Alexát is. Mindeközben Szentesen a fiatalításra fektették a hangsúlyt a bajnoki rajt előtt és nem is kezdte rosszul a bajnokságot Tóth Gyula csapata. A csapatok első találkozására az ötödik fordulóig kellett várni, amelynek egyaránt 9-9 ponttal vágtak neki. Már 9-5-re is vezetett a Szeged, ám a végére egy gólra csökkentette hátrányát a szentesi gárda, viszont így is otthon tartotta a három pontot Molnár Péter együttese. A második mérkőzésen alaposan visszavágott saját medencéjében a Szentes ezért a vereségért, a Bujka Barbarát nélkülöző Szegedet két lőtt gólon tartották és magabiztosan, 10-2-re húzták be az összecsapást. A felsőházi küzdelmek nyolcadik körében ismét Szegeden csaptak össze a csapatok és újfent a hazai csapat örülhetett a győzelemnek, gyenge kezdés után felőrölte ellenfelét a Bujka Barbara vezette SZNVE. Utolsó bajnoki találkozójukon aztán megosztozkodtak a pontokon, egy végletekig kiélezett találkozón játszottak a felek 9-9-s döntetlent. Mindeközben a Magyar Kupában is találkozott a két Csongrád megyei rivális, ahol 10-10-s döntetlennel zárult az összecsapás, ám mivel a Szentes jobb gólkülönbséggel győzte le az UVSE második csapatát a háromcsapatos mini tornán, így ők örülhettek a továbbjutásnak és később a kupabronznak is.

Huszonkét lejátszott bajnoki után alakult ki tehát a rájátszás mezőnye a női vízilabda OB I-ben, amelynek megfelelően az első helyen záró UVSE és a második Dunaújváros egy kör pihenőt nyert magának, míg a harmadik BVSC a hatodik Honvéddal, a negyedik SZNVE az ötödik Szentessel küzd meg egy két nyert mérkőzésig tartó párharcban a bajnoki elődöntőbe jutásért. Az is biztos, hogy a BVSC-Honvéd párharc győztese a Dunaújvárossal találkozik az elődöntőben, míg a Csongrád megyei párharc továbbjutója az UVSE csapatát „nyeri meg” magának. “Mindenképpen szeretnénk a négy közé jutni, azt gondolom ez a párharc egy remek hírverése lesz a női vízilabdának, hiszen nincs nagy különbség a csapatok között” – kezdte az értékelést Molnár Péter vezetőedző. “A napi rutin mellett egy kis összejövetellel készültünk a holnapi mérkőzésre a szokásos meccselemzések mellett. A Honvéd elleni siker nem csak azért örömteli mert nagy fölénnyel tudtunk nyerni, hanem azért is mert két fiatal játékosnak is játéklehetőséget tudtunk adni. Szoros mérkőzés lesz, de szeretnénk nyerni, apróságok dönthetnek a találkozón, például hogy ki hogy tudja kihasználni az emberelőnyöket, vagy ki hogyan fejezi be az akciókat” – tette hozzá Molnár Péter.

A párharc első mérkőzését szerdán este háromnegyed héttől rendezik Szegeden, a második összecsapást pedig jövő héten kedden Szentesen. Amennyiben mindkét találkozót megnyeri az egyik fél nincs szükség harmadik találkozóra, abban az esetben viszont ha mindkét gárda nyer egy-egy mérkőzést, harmadik találkozó dönt Szegeden, hiszen az SZNVE-nél van a pályaelőny.

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Sport

Folytatódik az Etelka sori fedett uszoda építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Elérte legmagasabb pontját a beruházás. Nem állnak le a munkával egyelőre.

Tovább olvasom

Aktuál