Labdarúgás: új csatára szerint profiként kell tovább dolgoznia a SZEOL-nak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol-puskas_akademia005kf

Bravúros döntetlent játszott a SZEOL SC a bajnokság első számú aranyesélyesével, a Puskás Akadémiával, így vonulhatnak a kéthetes pihenőre a szegediek. A csapat utóbbi két meccsén eredményes játékosával, Kéri Tamással beszélgettünk az utolsó szünet előtt.

Megszakadt a SZEOL rossz sorozata a huszonhatodik fordulóban: Zoran Kuntic együttese négy vereség után szerzett pontot vasárnap a bajnokság legjobb lehetőségeivel bíró Puskás Akadémia ellen. A kék-feketék egyenlítő gólját Kéri Tamás szerezte, aki így három nap alatt másodjára volt eredményes, hiszen Szolnokon is ő szerezte a SZEOL gólját, ám a csütörtökön lőtt góllal ellentétben ez most pontot ért csapatának. “Természetesen feldob, hogy sikerült gólt szerezni és így pontot szereznünk. Azt mondom, még akár a győzelem is benne lehetett volna, az egyenlítésünk után kicsit megzavarodott a Puskás. Nekik is voltak akcióik, de igazi gólhelyzet talán egyik oldalon sem volt a két gól után. Nem sokat segít rajtunk ez az egy pont, ezért is támadtunk, szerintem lehetett látni is, hogy nem adtuk fel és nem ültünk rá az 1-1-re. Fogynak a meccsek, de mindenkinek profi sportolóként kell tennie a dolgát, nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy mekkora a hátrányunk, minden meccset meg kell nyernünk, csak így tudunk profitálni” – összegzett a találkozót követően portálunknak Kéri Tamás.

Amiben mindenképp más volt a SZEOL felcsútiak elleni mérkőzése, az az, hogy ezúttal sikerült kiegyenlíteni. Bár gyakorlatilag megegyezett a meccs képe a liga másik két meghatározó csapata, a Balmazújváros és a Soroksár ellen lejátszott mérkőzésekkel, azokat 1-0-ra elvesztették a Tisza-partiak, most viszont a Puskás Akadémia ellen sikerült egy pontot megcsípni. “A legrosszabbkor, az első félidő végén született a Puskás gólja, bíztunk benne, hogy kihúzzuk a félidőt 0-0-al, és ők talán idegesebbek lesznek a második félidőben. Ez nem jött be, de nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy sikerült egyenlítenünk és végül döntetlennel lehoztuk a meccset. Sok olyan meccsünk volt, ahol egy góllal kaptunk ki, azok a pontok nagyon hiányoznak, de amíg matematikai esélyünk van, addig csinálnunk kell tovább, nincs lehetetlen. Profi játékosként kell tennünk a dolgunkat, de nem lesz egyszerű a dolgunk” – összegezte a vasárnapi mérkőzést és helyzetüket Kéri Tamás.

szeol-puskas_akademia011kf

A 25 éves futballista számára szokatlan szerepkörben kellett, hogy bizonyítson, hiszen ezúttal nem a szélen, hanem középen számított rá a SZEOL mestere, méghozzá a csatársorban. Ennek kapcsán elmondta, furcsa volt a szituáció számára, mert soha nem játszott a kimondott ék pozíciójában, jobboldali védőt és jobb szélsőt játszott gyerekkora óta. “Zoran úgy döntött, hogy talán kicsit kiismerhető a játékunk, változtatni akart és ez az ötlete támadt. Azt gondolom, valamennyire ez be is jött, a második félidőben már a szélére kimentem, ez talán látszódott is, hogy jobban élveztem, de egy játékos ott nyújtja a maximumot, ahol az edző számít rá” – válaszolta Kéri Tamás. A döntetlent követően viszont kéthetes pihenő vár a csapatra a magyar válogatott portugálok elleni világbajnoki selejtezője miatt, így legközelebb tétmérkőzésen április másodikán, a Kisvárda ellen lép pályára a SZEOL. “Nekem jót tesz a pihenő, nem sikerült a teljes felkészülést elvégeznem, csak a végén csatlakoztam a többiekhez. Az a plusz munka biztosan hiányozni fog nekem, hét nap alatt három meccset játszottunk, ez eléggé elfárasztott. Játszunk majd edzőmeccset, de egy kicsit frissíthetünk majd a szünet alatt” – tekintett a közeljövőbe a SZEOL játékosa.

A SZEOL a téli felkészülést már új edzővel, Zoran Kuntic-al kezdte el, a csapathoz decemberben érkezett mesterről Kéri Tamás elmondta, profi szakemberről van szó, aki meg is követeli a profi mentalitást, egyúttal folyamatos rotáció van a kezdőcsapatban, így az aktuális forma dönti el, hogy ki játszik az adott hétvégén.

Előző sztori

Tíz kilogramm marihuánát találtak Röszkén

Következő sztori

A light üdítők még rosszabbak, mint a cukrosak