Sport

Labdarúgás: új csatára szerint profiként kell tovább dolgoznia a SZEOL-nak

Labdarúgás: új csatára szerint profiként kell tovább dolgoznia a SZEOL-nak

2017. március 21., kedd
Labdarúgás: új csatára szerint profiként kell tovább dolgoznia a SZEOL-nak
szeol-puskas_akademia005kf

Bravúros döntetlent játszott a SZEOL SC a bajnokság első számú aranyesélyesével, a Puskás Akadémiával, így vonulhatnak a kéthetes pihenőre a szegediek. A csapat utóbbi két meccsén eredményes játékosával, Kéri Tamással beszélgettünk az utolsó szünet előtt.

Megszakadt a SZEOL rossz sorozata a huszonhatodik fordulóban:

Zoran Kuntic

együttese négy vereség után

szerzett pontot

vasárnap a bajnokság legjobb lehetőségeivel bíró Puskás Akadémia ellen. A kék-feketék egyenlítő gólját Kéri Tamás szerezte, aki így három nap alatt másodjára volt eredményes, hiszen Szolnokon is ő szerezte a SZEOL gólját, ám a csütörtökön lőtt góllal ellentétben ez most pontot ért csapatának. "Természetesen feldob, hogy sikerült gólt szerezni és így pontot szereznünk. Azt mondom, még akár a győzelem is benne lehetett volna, az egyenlítésünk után kicsit megzavarodott a Puskás. Nekik is voltak akcióik, de igazi gólhelyzet talán egyik oldalon sem volt a két gól után. Nem sokat segít rajtunk ez az egy pont, ezért is támadtunk, szerintem lehetett látni is, hogy nem adtuk fel és nem ültünk rá az 1-1-re. Fogynak a meccsek, de mindenkinek profi sportolóként kell tennie a dolgát, nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy mekkora a hátrányunk, minden meccset meg kell nyernünk, csak így tudunk profitálni" - összegzett a találkozót követően portálunknak

Kéri Tamás

. Amiben mindenképp más volt a SZEOL felcsútiak elleni mérkőzése, az az, hogy ezúttal sikerült kiegyenlíteni. Bár gyakorlatilag megegyezett a meccs képe a liga másik két meghatározó csapata, a Balmazújváros és a Soroksár ellen lejátszott mérkőzésekkel, azokat 1-0-ra elvesztették a Tisza-partiak, most viszont a Puskás Akadémia ellen sikerült egy pontot megcsípni. "A legrosszabbkor, az első félidő végén született a Puskás gólja, bíztunk benne, hogy kihúzzuk a félidőt 0-0-al, és ők talán idegesebbek lesznek a második félidőben. Ez nem jött be, de nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy sikerült egyenlítenünk és végül döntetlennel lehoztuk a meccset. Sok olyan meccsünk volt, ahol egy góllal kaptunk ki, azok a pontok nagyon hiányoznak, de amíg matematikai esélyünk van, addig csinálnunk kell tovább, nincs lehetetlen. Profi játékosként kell tennünk a dolgunkat, de nem lesz egyszerű a dolgunk" - összegezte a vasárnapi mérkőzést és helyzetüket Kéri Tamás.

szeol-puskas_akademia011kf

A 25 éves futballista számára szokatlan szerepkörben kellett, hogy bizonyítson, hiszen ezúttal nem a szélen, hanem középen számított rá a SZEOL mestere, méghozzá a csatársorban. Ennek kapcsán elmondta, furcsa volt a szituáció számára, mert soha nem játszott a kimondott ék pozíciójában, jobboldali védőt és jobb szélsőt játszott gyerekkora óta. "Zoran úgy döntött, hogy talán kicsit kiismerhető a játékunk, változtatni akart és ez az ötlete támadt. Azt gondolom, valamennyire ez be is jött, a második félidőben már a szélére kimentem, ez talán látszódott is, hogy jobban élveztem, de egy játékos ott nyújtja a maximumot, ahol az edző számít rá" - válaszolta Kéri Tamás. A döntetlent követően viszont kéthetes pihenő vár a csapatra a magyar válogatott portugálok elleni világbajnoki selejtezője miatt, így legközelebb tétmérkőzésen április másodikán, a Kisvárda ellen lép pályára a SZEOL. "Nekem jót tesz a pihenő, nem sikerült a teljes felkészülést elvégeznem, csak a végén csatlakoztam a többiekhez. Az a plusz munka biztosan hiányozni fog nekem, hét nap alatt három meccset játszottunk, ez eléggé elfárasztott. Játszunk majd edzőmeccset, de egy kicsit frissíthetünk majd a szünet alatt" - tekintett a közeljövőbe a SZEOL játékosa. A SZEOL a téli felkészülést már új edzővel, Zoran Kuntic-al kezdte el, a csapathoz decemberben érkezett mesterről Kéri Tamás elmondta, profi szakemberről van szó, aki meg is követeli a profi mentalitást, egyúttal folyamatos rotáció van a kezdőcsapatban, így az aktuális forma dönti el, hogy ki játszik az adott hétvégén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.