Labdarúgás: színes találkozón ikszelt Siófokon a Szeged 2011

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_siofok28_gs

Fordulatos összecsapáson 1-1-s döntetlent játszott a Siófok otthonában Klausz László együttese, ezzel már nyolc mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

Nem indult jól a találkozó szegedi szempontból, nagyon gyorsan hátrányba került a vendég csapat. Egy szép siófoki akciót követően érkezett egy ívelés a szegedi tizenhatoson belülre, a labda átszállt a vendég védők feje fölött, Nagy Dániel pedig remek ütemben érkezett a labdára, hiába volt rajta a fejesen Szántai Levente, nem háríthatott, 1-0. Kicsit megfogta Klausz László csapatát a bekapott gól, de a félidő közepére megtalálta játékát a Szeged-Grosics, ám a pech-sorozat folytatódott: Tóth Gábor egy belépőnél meghúzta a térdszalagját így a 18. percben máris kényszerű cserét kellett végrehajtania a szegedieknek. A félidő végén még egyet változtatott Klausz László, Balogh Gusztávot cserélte be Zádori helyére, de az eredmény már nem változott, így siófoki előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben bedobta Geiger Norbertet is a szegedi vezetőedző, akinek a beállítása az előző fordulóban jó döntésnek bizonyult, most azonban nem sok időt töltött a pályán. A 62. percben a középpályán követett el egy szabálytalanságot a csereember, amiért a játékvezető sárga lapot mutatott fel neki, Geiger viszont kidumált magának egy második sárgát is, így nagyon nehéz helyzetbe került a vendég csapat. A hazaiak megpróbálták lezárni a találkozót, viszont a 82. percben nagyot fordult a mérkőzés alakulása. Mogyorósi is begyűjtötte ugyanis második sárgáját, így tíz a tíz ellen fejezhették be a csapatok a találkozót. Előbb a szabadrúgás csattant a lécen, majd nem sokkal később tizenegyeshez jutott a vendég gárda, amit Germán értékesített is. Az utolsó pillanatokban még akár meg is nyerhette volna a találkozót a Szeged-Grosics, végül 1-1-s döntetlennel zárult az összecsapás.

Siófok, Városi Stadion, 300 néző
2017. március 19., 15.00
BFC Siófok
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Bogár Gergő •* Asszisztens: Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő.
1
1

Merkantil Bank Liga NB II., 26. forduló

BFC Siófok – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (1-0)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezeti: Bogár Gergő (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Siófok: Tajti – Mogyorósi, Tamaskó (Kovács D. – a szünetben), Czingráber, Lázár Zs., Nagy D., Elek (Szalai V. – a szünetben), Czvitkovics (Berde 82′), Petneházi, Farkas N., Gál. Vezetőedző: Disztl László.
Szeged 2011: Szántai – Horváth A., Tóth G. (Jagodics 21′), Mészáros M., Achim, Coroian (Geiger 59′), Germán, Farkas M., Zabari, Király, Zádori (Balogh 45′). Vezetőedző: Klausz László.
Gól: Nagy D. (7′) ill. Germán (83′ – tizenegyesből)
Sárga lap: Mogyorósi (27′) ill. Achim (58′)
Kiállítás: Mogyorósi (78′) ill. Geiger (62′)

Klausz László: “Egyik szemem sír, a másik nevet. Természetesen, az idegenben szerzett pontnak és a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségünknek örülök, de az első félidei játékkal nem voltam megelégedve, sem a hozzáállással, sem az akarattal. De aztán a második félidőben megmutattuk azt, hogy az elsőben hogyan kellett volna játszani.”

Online közvetítésünk

VÉGE.

90+3′
Ebben a pillanatban véget vet a találkozónak Bogár sporttás, döntetlennel zárul a Siófok és a Szeged-Grosics összecsapása.
90′
Három percet hosszabbít a játékvezető.
83′
GÓL! Germán a tizenegyes végrehajtója és ki is egyenlít a Szeged-Grosics, 1-1!
83′
Tizenegyeshez jut a Szeged! Jagodics Bence ívelte előre a labdát, és a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudták megállítani a szegedi akciót a hazaiak.
82′
Harmadik cserelehetőségét is kihasználja Disztl László, Czvitkovics helyett Berde István érkezik az utolsó percekre.
79′
Kapufa! Nagyon kicsin múlott az egyenlítés, az előző szabálytalnság után megítélt szabadrúgásból veszélyeztetett a vendég csapat, Tajtit ezúttal kisegítette a léc.
78′
Újra egyenlő létszámban a csapatok! Mogyorósi József kapja meg a második sárgáját, így ő is a kiállítás sorsára jut.
75′
Újabb ígéretes támadást vezet a Siófok, ezúttal középen próbálják áttörni a szegedi védelmet, Farkas Márk azonban jól keresztez és szögletre ment.
69′
Emberelőnyben el szeretné dönteni a mérkőzést a Siófok, zsinórban három szögletet is kiharcolnak a hazaiak, de egyikből sem alakul ki nagy veszély Szántai kapuja előtt.
62′
Nehéz helyzetbe kerül a vendég csapat, a középpályán Geiger Norbert követ el szabálytalanságot, amiért sárga lapot mutat fel neki a játékvezető. Geiger ezt nem hagyja annyiban, ám reklamálásért kioszt neki a spori még egy lapot, így emberhátrányba kerül a Szeged-Grosics.
59′
Harmadik cserelehetőségét is kihasználja Klausz László, Coroiant Geiger Norbert váltja.
58′
Achim sárgul be, miután lerántja az egyik hazai játékost.
55′
Nagyjából 23 méterre a szegedi kaputól jut szabadrúgáshoz a Siófok, Farkas Norbert áll a labda mögé és csak centikkel száll el a felsőléc felett ez a veszélyes pontrúgás.
50′
Pörgősebben futballozik a Szeged-Grosics a második félidő első perceiben, egyelőre ez helyzet formájában nem mutatkozik meg, de mindent meg fog tenni a vendég csapat a gólszerzés érdekében.
46′
Kettőt is cseréltek a hazaiak a szünetben, Elek Bence helyére Szalai Vilmos, Tamaskó Ádám helyére pedig Kovács Dávid Szilveszter érkezett a második félidőre.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a Szeged-Grosics kezdte a második félidőt.

SZÜNET.

45+2′
Ebben a pillanatban véget ér az első félidő, egy korai góllal 1-0-ra vezet a Siófok 45 perc játék után a Szeged-Grosics ellen.
45′
Tóth Gábor sérülése miatt két percet hosszabbít Bogár Gergő játékvezető az első félidő végén.
45′
Mégsem várja meg a szünetet Klausz László, Zádori jön le a pályáról Balogh Gusztáv áll be a helyére.
43′
Nagyon úgy fest hogy változtatni fog Klausz László, ám erre valószínűleg csak a szünetben kerül sor, Balogh Gusztáv fogja váltani Zádorit.
38′
Az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszik, így nem tud helyzetbe kerülni a Szeged-Grosics, pedig egyértelműen átvette a mérkőzés irányítását. A Siófok előreívelt, hosszú labdákkal jut csak a szegedi térfélre ezekben a percekben.
32′
Újabb kontrával kísérletezik a vendég csapat, Zabari indul be a siófoki védők mögé, azonban a lövése elzúg a kapufa mellett. Közben eleredt az eső, így talán érdemes lesz a csúszósabb talajon távoli lövésekkel kísérletezni.
27′
Egy kontrával indulna meg a Szeged, ám ezt Mogyorósi József a félpályánál megállítja, apró szépséghibája a dolognak, hogy kézzel teszi mindezt, jár a sárga lap a hazai játékosnak.
24′
Kezdi megtalálni saját játékát a Szeged-Grosics, igyekeznek megtartani a labdát és abból támadásokat indítani, ám egyelőre nem sikerül komolyabb helytetet kialakítani.
21′
Megtörtént tehát a csere, Jagodics Bence a pályán a folytatásban.
18′
Tóth Gábor marad lent egy párharc után, vélhetően a térdszalagok sérültek meg, jelzi is a kispad felé, hogy nem tudja folytatni a játékot, Jagodics pedig intenzívebben kezd el melegíteni, ő fog beállni a sérült játékos helyére.
13′
Lendületet adott a gól a hazaiaknak, elvégezhettek azóta két szögletet is, de komolyabb lehetőséget nem tudtak kidolgozni egyik rögzített szituáció után sem.
7′
GÓL! Hidegzuhany a vendégeknek, megszerzi a vezetést a Siófok. Egy szép kényszerítő után kerül helyzetbe a hazai csapat, Zabari feje fölött elszáll a beívelés, remek ütemben érkezik a labdára Nagy Dániel, Szántai pedig hiába van rajta a fejesen, nem háríthat, 1-0.
1′
Elkezdődött a találkozó, a hazaiak indították útjára a labdát.

14.55 Már csak néhány perc a kezdésig, a vendég Szeged tiszta fehérben, a hazaiak tiszta kék szerelésben lépnek ma pályára.

14.45 Köszöntjük olvasóinkat, negyed óra múlva kezdődik a BFC Siófok és a Szeged 2011-Grosics Akadémia összecsapása a Merkantil Bank Liga 26. fordulójából.

A mérkőzés 15 órakor ezdődik Bogár Gergő sípszavára.

A mérkőzés elé

Felvezető cikkünket az alábbi linken érhetik el.

Default thumbnail
Előző sztori

Vádemelési javaslat a közúti baleset okozó vásárhelyi sofőrrel szemben

Következő sztori

Labdarúgás: bravúros SZEOL-iksz a Puskás ellen + FOTÓK