Labdarúgás: a Csongrád nyerte a tavasznyitó rangadót + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mako_csongrad33_gs

Roppant fontos sikert aratott az őszi bajnok Csongrád a megyeegy első tavaszi fordulójában: Szűcs Róbert együttese az üldöző Makót verte idegenben.

Rangadóval kezdődött a Csongrád megyei I. osztály tavasza: az őszi bajnok Csongrád az első számú üldözőjéhez, a Makóhoz látogatott a 16. fordulóban.

A hagymavárosiak bekezdtek a meccs elején: a hatodik percben már a második helyzetüket dolgozták ki, de Bánóczki Dániel lövése a kapufán csattant. Éledezett a Csongrád a folytatásban, Rácz Dezső is megzörgette a kapufát – majd az első gólra tíz perccel a szünet előttig kellett várnunk, igaz, addig sem unatkoztunk, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, azonban az éledező vendégek szerezték meg a vezetést: Borda Szilárdról teljesen megfeledkeztek egy bal oldali akció után a hazaiak, aki ezt kihasználva Garamvölgyi Csabát is mattolta, 0-1. A félidő végét ismét megpörgette a Makó, de hiába préselte a labdákat a tizenhatoson belülre, vagy annak előterébe, nem volt helye ziccerre.

A fordulás után is hasonló tempóban kezdett Méhes Tibor együttese, Gémes Bence megindulása után lőtt a kapu fölé – de pár perc elteltével ismét megnyugodott a Csongrád, és gyors kontrajátékával jelezte, hogy bármikor benne van a veszély az őszi bajnokban. Hiába próbálkozott a Makó, amely irányította a meccset, de ziccereket nem tudott kidolgozni ebben az időszakban – nem úgy a Csongrád, amely a sokadik kontrája után Szabó Márk külsős lövésével megduplázta az előnyét a félidő felénél, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a meccset. A hátralévő mintegy 25 perc alatt ugyan rohamozott a Makó, de rendre jól állt a lábán a csongrádi védelem – így hát hiába kezdett aktívabban a Makó, gól nélkül maradt, és kikapott a Csongrádtól, így Szűcs Róbert tanítványai hat pontra növelték előnyüket a tabella élén.

Ezzel a Makó nehéz helyzetbe került a folytatásban, Gémes Bencéékre a következő hétvégén a Bordány vár majd, míg a Csongrád hazai környezetben a Kiskundorozsmát fogadja a 17. fordulóban – immáron komolyabb előnnyel a tabella élén állva.

Makó, 200 néző
2017. március 4., 14.30
Makó
Csongrád
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Csöngető Endre •* Asszisztens: Kőhalmi Attila, Virág András Barnabás.
0
2

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló

Makói FC – Csongrád TSE 0 – 2 (0-1)
Makó, 200 néző. Vezette: Csöngető Endre (Kőhalmi Attila, Virág András Barnabás).
Makó: Garamvölgyi – Sirokmán, Kalász, Tóth T., Vajna (Palotás, 77′), Solymosi (Hacker, 60′), Bánóczki, Szil, Rakonczai, Gémes, Széll. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Csongrád: Bíró – Mészáros M., Huszka, Szabó M. (Nagy A., 86′), Bakos, Budai, Bodor, Bálint A. (Hortobágyi, 90+1′), Borda, Nagy Á. (Juhász S., 70′), Rácz D. (Maszlag (57′). Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Gól: Borda (35′), Szabó M. (65′)
Sárga lap: Solymosi (34′), Bánóczki (45′) ill. Nagy Á. (28′), Rácz (57′).

Méhes Tibor: “Az első negyed órában nekünk voltak komoly lehetőségeink, de nem volt szerencsénk, hiába ment már túl a kapuson is a labda, nem rúgtunk gólt. Ezekből minimum egyet be kellett volna rúgnunk, és akkor más a leányzó fekvése, nem kellett volna mennünk az eredmény után. Ettől függetlenül nagyot hibáztunk az első gólnál. A második félidőben a szokásos koreográfia zajlott, mentünk az eredmény után, de nem sikerült semmi. Ha holnap reggelig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt. A kapu előtt pontatlanul játszottunk, a Csongrád csak rombolt a második félidőben, de nincs ezzel probléma, én is ezt csináltam volna a helyükben. Csatát vesztettünk, de háborút nem.”

Szűcs Róbert: “Nem volt értelme beállni védekezni. Az elején egy kicsit megleptek bennünket a háromcsatáros játékkal, az picit megzavart minket, a gól megnyugtatott bennünket, utána uraltuk a meccset. Nem befolyásolt semmit ez a meccs, persze örülünk neki, nem sokan fognak nyerni Makón, de ugyanúgy dolgozunk tovább.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
Itt a vége! Nyer a Csongrád, ezzel egy öles lépést tesz a bajnoki cím felé – legalábbis hatpontosra növeli előnyét az élen!
90+4′
Huszka lő egyet még távolról: nem megy eléggé sarokra, Garamvölgyi kivédi.
90+1′
Még egy vendég változtatás: Bálint Attila helyére Hortobágyi Dominik áll be.
90′
Három percet tesz rá a meccs végén Csöngető.
86′
Cserél a Csongrád: a második gól szerzője, Szabó Márk megy le, a helyére pedig Nagy Attila áll be az utolsó percekre.
82′
az utolsó tíz percen belül járunk: talán ha még most lőne egy gólt a Makó, azzal lenne esélye legalább az egyik pontra: bár kezdeményezőbb a hazai együttes, de ziccerig nem tud eljutni.
77′
Makói csere: Vajna helyett Palotás a pályán a folytatásban.
76′
Ezt egy picit elrontotta most a Csongrád: Rakonczai maradt lent a felezőnél, de néma maradt a síp, így Juhász mellett két csapattársa is kísérte a kontrát, miközben csak egy makói védő állt velük szemben, de a keresztpassz után a visszazáró Bánóczki szögletre ment. Az asszisztens ugyan lest jelzett, de Csöngető megadja a szögletet: Szabó ugyan meg tudja csúsztatni, de elmegy a kapu előtt keresztbe a labda.
73′
Bakos marad lent egy hazai akció után: sokáig ott kevergetett a vendégek tiznhatosánál a Makó, de nem talált rést a védelmen a hagymavárosi csapat. Bakos közben visszatér a pályára, ezzel kiegészül a Csongrád.
70′
Cserélnek a vendégek: Nagy Ádám helyét Juhász Sándor foglalja el.
65′
GÓÓÓÓÓÓL! Mi több, ez már még jobb a listavezetőnek! Egy gyors kontra után Szabó Márk veheti át védője mellett a labdát a tizenhatoson belül, igazít egyet, majd jobb külsővel elperdíti bekkje és Garamvölgyi mellett is, 2-0 a Csongrádnak! A félidő fele még hátra van – van-e innen visszaút a Makónak?
64′
Bánóczki lő ballal távolról, de pont középre érkezik a labdája, ezt könnyedén fogja Bíró. Nem tud ritmust váltani a hazai együttes, ez pedig a Csongrádnak egyelőre tökéletes.
60′
Cserél a Makó is: Solymosi helyett Hacker jön a pályára, mindez szerkezetileg is változást von maga után, hisze támadó helyett védőt küldött a pályára Méhes Tibor.
57′
A csongrádi támadó nem sieti el a lejövetelt: ezért még mielőtt elhagyná a pályát, lappal bünteti őt Csöngető.
57′
Először Szűcs Róbert nyúl bele a meccsbe: Rácz Dezső helyére Maszlag Tibor áll be a vendégekhez.
55′
Mezőnyjáték az utóbbi percekben: a Makó nagyon nekiugrott ellenfelének, azonban ebből nem tudott komolyabb lehetőségekig eljutni.
50′
Egy villámgyors csongrádi kontra végén ugyan Szabó Márk elrontja a ziccert, de már les miatt megállította a játékot a bíró: mindenesetre a kezdeti hazai rohamokra egy remek kontrával válaszolt a Csongrád.
47′
Rögtön egy hazai helyzet, Gémes indult meg a félpályától, a kapuig viszonylag szabad útja volt, de a tizenhatos előteréből fölő lőtt.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik csapat sem változtatott. A szél sem fordult meg, így a második félidőben a Csongrád támad majd széllel szemben.

SZÜNET

45+1′
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: ugyan jobban kezdett a Makó, de mégis a Csongrád vezethet 45 perc után.
45′
Bánóczki kap sárgát még a szünet előtt, miután elvégezne egy olyan bedobást, amit a Csongrádnak ítélt Csöngető.
43′
Beszorul a Csongrád: több szögletet is elvégezhet a Makó, az akció végén Sirokmán labdaátvételével otthagyja védőjét, de közeli lövését blokkolták. Kicsit visszább húzódtak a vendégek – teljesen érthetően, nekik nagyon jó lenne az eredmény a szünetre.
35′
GÓÓÓÓL! Vezet a Csongrád! Megint egy oldalról belőtt labda, amire érkezett Borda, itt már tehetetlen volt Garamvölgyi is, megszerzik a vezetést a vendégek!
34′
Solymosi is besárgul, egy felezőnél elkövetett fault után.
33′
Megint egy bedobás, úgy látszik, ma ezek a legveszélyesebbek! Borda került helyzetbe a belőtt labda után, de lövése elzúgott a kapu előtt keresztbe.
28′
Nagy Ádámé a meccs első sárgája, aki a makói tizenhatos oldalvonalánál rántja le ellenfelét.
24′
Bakos 25 méteres szabadrúgását védi könnyedén Garamvölgyi. Kiegyenlítettebbé vált a meccs, ám egyúttal egyre több az apró, vagy éppen keményebb fault is.
18′
Helyzetre helyzettel válaszol a Csongrád: Nagy Ádám kapott egy kiváló labdát a bal oldalon, majd visszavette azt a hazaiak tizenhatosánál, a hosszún érkező Szabó Márk pedig egy átvétel után lőtt, amit Garamvölgyi tolt fölé. A szöglet után felszabadul a hazaiak kapuja.
15′
Lüktető, jó meccs, megint egy nagy Bíró-védés! Ismét egy bedobás után Gémes rázta le két védőjét is, majd befele húzva addig kereste a helyet a lövésre, amíg meg is találta azt, lapos löketét, azonban Bíró oldalra ütötte.
12′
Van már kapufája a Csongrádnak is! Egy bedobás után Rácz forgatta be, majd esernyőzte át ellenfelét, a lehulló labdát pedig a rövid sarokból lőtte volna kapásból, de ez is a kapufáról jön vissza.
6′
Ez még komolyabb volt! Bánóczki lapos, bal összekötő helyről ellőtt labdájához ujjheggyel ér hozzá Bíró, így a bal kapufa tövén csattan a labda, a kipattanó pont Bíróhoz csorog vissza. Egyelőre a Makó jobban elkapta a ritmust.
4′
Nagy tempóban kezdenek a csapatok, az első helyzet pedig a Makóé: egy balról beívelt labda kicsit megzavarta a csongrádi védelmet, a lecsorgót Rakonczai ugyan rosszul találta el, de pont így került solymosi elé, aki a kapuval szemben állva, mintegy nyolc méterről, dropból fölé lőtt.
1′
A hazaiak kezdték a meccset. A Makó világoszöldben, míg a Csongrád szükre szerelésben lép pályára.

14.23 – Köszöntjük olvasóinkat Makóról! Hamarosan kezdődik a forduló, és talán a tavasz rangadója, amelyet műfüves pályán fognak lejátszani: a tavaszias időt igen erős szél is kíséri, de egyébként ideális futballidő fogadta a csapatokat.

A mérkőzés Csöngető Endre sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Tizenegy magyar tagot választott az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia

Következő sztori

Kanyarómegbetegedések miatt zárlatot rendeltek el a makói kórházban