Labdarúgás: hétgólos meccsel rajtolt a megyeegy tavasza

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk_szeged-tiszasziget026kf

Öt gólt lőve nyert az FK Szeged a Szőreg ellen a Csongrád megyei I. osztály tavaszi első fordulójának nyitómeccsén.

A Felső Tisza-parton rajtolt el a Csongrád megyei I. osztály tavaszi szezonja: a nyolcadik helyen telelő FK Szeged a sereghajtó, pont nélkül álló Szőreget fogadta a nyitányon, villanyfényes péntek esti meccsen.

Jól is kezdtek a kék-feketék, Hüvös Gábor tanítványai tíz perc elteltével büntetőhöz jutottak, amit Dóra János váltott gólra. A meccsbe ugyan sikerült visszajönnie a Szőregnek, de helyzetek főképp az FK előtt adódtak – ebből kettőt Benkő Jakab még a szünet előtt kihasznált, így kétgólos előnnyel várhatták a diszkoszvetősök.

A fordulás után nem volt visszaút a vendégek számára: továbbra is főleg az FK támadott, Dóra Jánosnak akcióból is összejött a gól, Benkő Jakab pedig mesterhármasig jutott – végül a szegediek simán, 5-2-re nyerték a péntek esti bajnokit, így győzelemmel indították a tavaszi szezont, míg a Szőregnek továbbra sincs pontja a bajnokságban.

A következő héten az FK Szeged a Sándorfalva vendégeként lép pályára, míg a Szőreg az Algyőt fogadja a 17. fordulóban.

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 16. forduló

FK 1899 Szeged – Szőregi RSE 5-2 (3-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű. Vezette: Virág András Barnabás (Bánáthy János, Bereczki Bence)
FK Szeged: Győri – Imre, Dóra T., Zsilák M., Csuka, Zsilák T., Ares, Turján, Dóra J., Szalai, Benkő. Csere: Répási, Zsilák T., Rangos, Lengyel, Barta. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Szőreg: Bali – Csikós, Szarvas, Ali, Bányai, Néma, Farkas P., Barna, Bartos, Pióker, Bujáki. Csere: Bosnyák, Maslac, Jáksó, Gyémánt. Vezetőedző: Pikó László.

Hüvös Gábor: “Csak a tábor hiányzott. Várunk vissza mindenkit!”

Pikó László: “Semmi sem változott. Gratulálok a győztes csapatnak!”

Előző sztori

Bevonták egy ukrán hírrádió működési engedélyét

Következő sztori

Külügyi államtitkár: a V4-együttműködés fontosabb, mint valaha