Sport

Kosárlabda: vissza kell találnia a győzelmi ösvényre a Kosársulinak

Kosárlabda: vissza kell találnia a győzelmi ösvényre a Kosársulinak

2017. március 10., péntek
Kosárlabda: vissza kell találnia a győzelmi ösvényre a Kosársulinak
kosarsuli74

A Debrecen és a Honvéd elleni meccsen olyan dolog történt a Kosársulival, amire ebben a szezonban még nem volt példa: egymás után két vereséget szenvedett a gárda. A kék-sárgák március 11-én szombaton este 18 órakor az Óbudai Kaszások ellen játszanak Vásárhelyen, és a győznek, akkor óriási lépést tesznek a felsőházi rájátszás felé.

A találkozónak a harmadik helyen tanyázó hazaiak az esélyesei. Igaz a jelenleg tizedik fővárosiak nem írhatók le teljesen, hiszen okoztak már néhány meglepetést az idényben. Eddig öt sikert jegyeznek, de kihúzták a szőnyeget a Nyíregyháza, a Tiszaújváros és a Nagykőrös lába alól is. Legutóbb pedig majdnem a listavezető miskolciak szívében hagytak fájdalmas emléket Lakosa Ákosék. Utasi Gábor legénységének két bombaerős ellenféllel kellett szembenéznie az utolsó két kanyarban. A decemberi Hepp-kupa vereségért visszavágó Debrecen volt az első, Hódmezővásárhelyről kellemes emlékekkel hazatérő együttes a 2016-17-es szezonban. Ezután a rutinos kosarasokból és tehetséges fiatalokból álló Honvéd tört borsot Vasék orra alá a fővárosban. Ez a két vereség benne volt a pakliban, ám most hétvégén ismét a vásárhelyiek az esélyesek. Ha beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, akkor lépéselőnybe kerülhetnek az őket üldöző Nyíregyházával és a négybe kerülésre még leginkább esélyes Budapesti Honvéddal szemben. Az esetleges siker azért is fontos lenne, mert óriási lendületet adhatna a Kosársulinak az utolsó fordulókra, amikor az első helyen álló MEAFC mellett a negyedik Nyíregyházával és a bajnokság meglepetés alakulatával, a Nagykőrössel kell összecsapniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.