Kosárlabda: magabiztos győzelemmel hangolt a középházra a Szedeák + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak-kaposvar015kf

Végig kézben tartotta a mérkőzést Nikola Lazic csapata, sima győzelmet aratott a Kaposvári KK ellen, ezzel oda-vissza legyőzte a somogyiakat.

Úgy léphetett pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák, hogy már korábban biztosította helyét a középházban, ezzel együtt minden pontra szüksége van Nikola Lazic csapatának, hogy elérje a rájátszást. Ezzel szemben a Kaposvári KK-nak még megvolt az esélye a felsőház elérésére, ehhez azonban nyernie kellett volna Szegeden és a riválisoknak is botlania kellet, tehát nem csak Fekete Ádám csapatának kezében volt a sorsa. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, egy Lilov triplával kezdődött az összecsapás, amire rögtön jött egy kaposvári hármas Cooke-tól. Sulovic is elemében volt az első percekben, több harcos kosarat szerzett a palánk alól, de nem tudott ellépni ellenfelétől a hazai csapat, mert mindig volt válasza a Kaposvárnak a szegedi kosarakra. Az első negyedet 20-18-ra nyerte meg Nikola Lazic csapata, majd egy 9-2-s futással indította a második játékrészt, így valamelyest ellépett ellenfelétől. A negyed közepére megint felzárkózott a Frazier vezette KKK, ekkor azonban újabb futást mutatott be a Szedeák és egy 11-0-s szakasszal 41-28-ra húzott el. Ezt a sorozatot egy Frazier tripla szakította meg, majd a negyed végére kilenc pontra csökkentette hátrányát Fekete Ádám együttese. Juhos Levente kosara nyitotta a harmadik negyedet, és jellemző volt összességében a találkozóra, hogy a kaposváriak hibáit rendre megbüntette a hazai csapat. Ivan Lilov ihletett formában dobált, hat triplát is bepörkölt a vendégek gyűrűjébe, folyamatosan kontroll alatt tartották a hazaiak a mérkőzést. Tizenegy pontos szegedi előnnyel vághattak neki a felek az utolsó felvonásnak, ahol esélyt sem hagyott a Szedeák a Kaposvárnak a felzárkózásra, sőt tovább növelte kétszámjegyű előnyét. Bár mindent megtettek a vendégek hátrányuk csökkentésének érdekében, továbbra sem tudtak hiba nélkül kosárlabdázni, ez pedig ma nem fért bele az ismét remekül és keményen védekező Szedeák ellen. Nikola Lazic csapata úgy nyerte meg az összecsapást, hogy egy másodpercig sem játszott hátrányban, s végül magabiztosan, 94-76-ra húzta be az összecsapást. Ez azt is jelenti, hogy mindkét gárda a középházban folytatja a bajnoki küzdelmeket, így biztosan találkoznak még ebben a kiírásban. A két csapaton kívül a középházba jutott még a Pécs, a Kecskemét és a Sopron.

Ami a statisztikát illeti

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a vendégek játékosa, Baki Gergely elmondta, hogy túl sok hibát vétettek, amiket a Szedeák könyörtelenül használt ki. Nos, valóban sokat hibázott a vendég gárda, ez leginkább az eladott labdákban mutatkozott meg, 17 elszórt labdával zárta a találkozót a Kaposvár, ezzel szemben a hazaiak csupán kilencszer ajándékozták meg az ellenfelet ilyen módon. Amiben még nagy különbség alakult ki a csapatok között – a végeredményen kívül persze – az a gólpasszok száma. Nagyon jól járt a labda támadásban a hazai kezeken, csapatszinten pedig összelapátoltak 29 asszisztot a szegediek, ami annak tekintetében különösen magas szám, hogy kaposvári oldalon mindössze kilenc kosarat előzött meg gólpassz. Egyedül a lepattanócsatát tudták megnyerni a vendégek, de ezzel ma nem igazán mentek sokra. Légiósai próbálták életben tartani a vendégek reményeit, ki kell emelni azt a Fraziert, aki 28 pontot termelt, bevágott öt hármast, tette mindezt kitűnő mezőnyszázalékkal, 16 dobásra volt szüksége a pontjai eléréséhez. Mindemelett leszedett három lepattanót is és végül 23 VAL-al zárt, amivel magasan kiemelkedett ma a kaposvári csapatból. Wisseh is fontos pontokat rakott a közösbe, 15 pontjához 12 dobásra volt szüksége és ezen felül kiosztott négy asszisztot is, tehát a vendégek gólpasszainak majdnem a felét ő jegyezte. Hazai részről Ivan Lilov ihletett forában kosarazott ma, 30 pontjával a meccs legeredményesebbjeként fejezte be a találkozót, tizenegyből hat triplát süllyesztett el a kaposvári gyűrűben és 30 VAL-al zárt. Szintén magas VAL-t ért el Boltic, aki egy perc híján végig a parketten volt, ezidő alatt kiosztott 15(!) gólpasszt, s bár mezőnyből most nem talált be, a büntetővonalról azért hozzátett a csapat pontjaihoz hetet.

ONLINE
Szedeák Kaposvár
94 : 76
(20-18, 29-20, 17-17, 26-19)

Férfi kosárlabda NB I/A, 26. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 94–76 (20-18, 29-20, 17-17, 26-19)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Jakab L., Minár L., Vida J. (Faidt M.).
Szedeák: BOLTIC 7, LILOV 30/18, CIRIC 17/3, JUHOS 13/3, SULOVIC 14. Csere: Bán, Wirth, Révész. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Kaposvár: Wisseh 15, FRAZIER 28/15, COOKE 18/9, Hendlein -, Simms 11. Csere: Papp -, Fodor 4, Baki -, Grebenár -. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Nikola Lazic: “Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon tisztelem az elvégzett munkát, amit Kaposváron folytatnak. Egy kicsit tartottam a mérkőzés előtt, mert a Kaposvár jó csapat, mi pedig nagyon kemény mérkőzést játszottunk Szolnokon, ahol végig vezettünk, de mégis kikaptunk. Ma is jól játszottunk, végig vezettünk és megérdemelten nyertünk. Most egy új bajnokság kezdődik, mi is és a Kaposvár is felülteljesítettünk eddig a szezonban, így mindkét csapatnak gratulálok.”

Fekete Ádám: “A második negyedben a Szeged szerzett egy olyan előnyt, amiből nem tudtunk visszajönni, a harmadik negyedben volt lehetőségünk felzárkózni, de nem sikerült és ott eldőlt a mérkőzés. Csapatom küzdött, harcolt, sajnálatos hogy Fodor Marci egy súlyosabbnak tűnő sérülést szenvedett. Természetesen gratulálok a Szedeáknak, jól játszottak, de a csapatomnak is óriási gratuláció, hiszen mi egy kis csapat vagyunk, tizenegy győzelmet szereztünk az alapszakaszban, amire nagyon büszke vagyok.”

Baki Gergely: “Nagy tétje volt számunkra ennek a meccsnek, nyerni szerettünk volna, de nem játszottunk úgy ahogy terveztük. A Szeged nagyon összeszedetten kosárlabdázott, minden hibánkat kihasználták. Jól kezdtünk, de a második negyedben valami megtört. Nagy nehezen sikerült visszajönni a meccsbe, de rendre rossz megoldásokat választottunk. Gratulálok a Szedeáknak, megérdemelten nyertek.”

Filipovics Márkó: “Nem volt sok időnk felkészülni, de amit gyakoroltunk azt sikerült megoldani. Nagy energiával védekeztünk, támadásokba voltak extra dobásaink, végig jó energiával játszottunk.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 94-76 (20-18, 29-20, 17-17, 26-19)

40′ Wirth még büntetőzhet, amikor pályára lép Bonifert és Vágvölgyi az utolsó fél percre. Wirth büntetői bent vannak, 94-74, húsz közte! Wisseh válaszol egy gyors kettessel, 94-76. A Szedeák már nem kíván támadni, ez a vége, nagyon magabiztos győzelmet arat a Szedeák!

40′ Boltic passzolja el magát, szerez két pontot a Kaposvár, de ez már nem oszt nem szoroz, 90-74. Zúg a szép volt fiúk, amikor Juhos passzából Boltic ránt egy méreteset, 92-74.

39′ Juhos Levente szerez két pontot, 90-72. A kaposvári támadásnál Lilov marad a földön, de nem áll meg a játék, nem szerez azonban kosarat a Kaposvár, fordulhat a Szedeák.

39′ Simms ellen a szabálytalanság, dobhat kettőt az amerikai, de elrontja mindkettőt, Bolticé a pattanó!

no images were found

39′ Két perc maradt hátra, Lilov beleál legy triplába, lejár a támadó idő, de időben hagyja el a bolgár kezét a labda és nagyon jó helyre megy! 88-72.

38′ Elveszíti a labdát a Szedeák, Papp dobhat ziccert, de elrontja, visszaszerzi a labdát a Kaposvár, Cooke pedig bezúz egy trojkát, 85-72.

37′ Lilov újabb triplát értékesít, amire Wisseh egy kettessel válaszol, 85-69.

37′ Bolticot faltolják most dobás közben, ő áll a vonalra. Az első nincs bent, a második már igen, 80-67. Hendlein veszít aztán labdát, és üt oda Bolticnak, ráadásul ezt sportszerűtlen szabálytalanságnak ítélik a játékvezetők. Boltic a vonalon, bedobja mindkettőt, és támadhat a Szedeák, 82-67.

36′ Nagyon érdekesen fújnak a sporik, kitolják a labda alól védekezésben Juhost egy lepattanóért vívott csatában, mégsem ítélnek semmit. Marad a labda a vendégeknél, ráadásul utána egy faltot fújnak Boltic ellen, Frazier büntetőzik és bedobja mindkettőt, 79-67.

36′ Szórják a technikaikat ma a sporik, most Juhos Levente kap egyet szövegelésért, de de Cooke elrontja az ajándék büntetőt.

35′ Hatalmas blokk ismét Juhostól, Lilov fejezi be a leindítást egy zsákkal, 77-62. Majd Lilov labdát is szerez, bravó Ivan! És ha már Lilov, bedob egy közelit is, 79-62. Erre Frazier egy gyors triplával válaszol, 79-65.

34′ Boltic adja el, Wirth szerzi vissza, de Cooke is fineszes, ellép egy labdával, bedobja falttal együtt, 75-61. A plusz egy is bent van, 75-62.

no images were found

34′ Elég feszült a hangulat a pályán, sokat reklamálnak a játékosok. Most épp Boltic szabálytalan Simss ellen, dobhat kettőt az amerikai, de az elsőt kihagyja, csak a második van bnet, 75-59.

33′ Frazier újabb távoliba áll bele, de nem jó, Juhosé a pattanó. Lilov is beleáll egy trojkába, pattog pattog a gyűrűn, majd beszédül, 75-58.

33′ Juhos óriási sapkát oszt ki, meg is jön a közönség hangja, majd a túloldalon egy trojkát is bepörköl, bravó Levi! 72-58. Fekete Ádám időt kér.

32′ Boltic triplakísérletébe beleérnek, megszerzi a labdát a Kaposvár. A túloldalon nagy a harc a palánk alatt, végül Baki áll bele egy triplába, de ez lejön, Lilové viszont bent van a másik oldalon, 69-58.

31′ Wisseh lendületes betörés után szerez két pontot és dobhat rá plusz egyet is. Az is bent van, 66-58.

31′ Kezdődik az utolsó játékrész, tizenegy pontos a szegedi vezetés. Egy rossz Baki triplával indul a negyed, fordulhat a Szedeák. Wirth áll bele egy üres triplába a másik oldalon, de a gyűrű kiköpi a labdát.

III. negyed 66-55 (20-18, 29-20, 17-17)

30′ Sulovic a palánkról szerez két pontot, 66-54. Már húsz másodperc sincs hátra, amikor támad a Kaposvár, Papp áll bele egy kettesbe, de nem jó, lejár az idő, azonban technikait kap a Szedeák is, ezt most Frazier bünteti egy ponttal, 66-55, ez a negyed vége.

no images were found

30′ Frazier oszt ki egy medvepuszit Wirthnek, támadószabálytalanság, fordulhat a hazai csapat. Fekete Ádám vezetőedző addig reklamál amíg ráfújnak egy technikait, Lilov áll oda az érte járó büntetőhöz, amit be is dob, 64-54.

29′ Oldalbedobással jön a Szedeák, egy perc van hátra a harmadik negyedből. Boltic törne be, de megállítják, igaz szabálytalanul, dobhat kettőt. Bent is van mindkettő, 63-54.

29′ Lilov triplája sem jó, nem jönnek most a szegedi pontok, de a bolgár labdát szerez, azonban visszaér a Kaposvár, így lassítanak a hazaiak. Wirthet állítják meg szabálytalanul, időt kérnek a vendégek.

28′ Lilov kezéből ütik ki a labdát, de maradhat a Szedeáknál, Ciric távoli triplája azonban nincs bent, ezzel szemben Frazier bepörköl egyet, 61-54.

28′ Boltic lábbal veri meg emberét, de elméretezi a dobást. Simms a túloldalon újabb két pontot szerez, 61-51.

27′ Labdát szerez a Szedeák, Sulovic teszi le Lilovnak, akinek jó a középtávolija, 61-47. Frazier egy palánkos kettessel válaszol, 61-49.

26′ Lilovot szorítja az idő, emberről áll bele egy triplába, de a nehéz kísérlet nincs bent. A bolgár aztán labdát szerez, indítja Bolticot, aki visszateszi Ciricnek, szép ellenakció, 59-47.

25′ Frazier ver be egy triplát, 57-45. Boltic szépen tör be az alapvonalról, de nem tud kosarat szerezni. A másik oldalon Frazier még egy triplába áll bele, de ez nincs bent, visszarakja azonban Cooke, 57-47.

24′ Sulovicot blokkolják, majd Fodor marad lent sérülés miatt a vendégektől, de szerencsére saját lábán hagyja el a játékteret, támadhat a Kaposvár.

no images were found

24′ Ciric ront ziccert, Sulovic gyűjt támadó pattanót, Juhos szerez két pontot, bravó, 57-40. Érdekes körülmények között válaszol Cooke, mintha picit eltopogta volna ezt a támadást, 57-42.

23′ Juhos középtávolija is bent van, 55-38. Erre Wisseh válaszol egy ziccerrel, 55-40.

23′ Lilov triplája nem jó most, majd Juhos gyűjt be egy faltot, oldalról jön a Kaposvár. Cooke áll bele egy triplába, de nem jó, a labda pedig beszorul a gyűrű és a palánk közé!

22′ Lilovot blokkolja Hendlein, és a bolgárról pattan ki a labda a pályáról, így jöhet a Kaposvár, de megint csak elszórja a labdát a vendég együttes.

22′ Sulovic szerez labdát, majd fejez be egy támadást pontokkal, 53-38. Küzben elveszik a labdát a Kaposvártól a sporik, tovább lehet növelni azt az előnyt.

21′ Simms harcol a palánk alatt, kétszer is dobhat, de mindkettő lejön, lehet fordulni. Juhos Levente kosarával pedig 51-38-ra módosul az állás.

21′ Folytatódik az összecsapás, a Kaposvár vezeti a negyed első támadását.

II. negyed 49-38 (20-18, 29-20)

20′ Wirth lop majdnem labdát, de végül Frazier beleáll egy hármasba, amit be is ver. Filipovics válaszolna, de az ő trojkája nem jó, 49-38, ez a negyed vége, kilenc pontos szegedi előny a nagyszünetben.

20′ 48 másodperc maradt a második negyedből, amikor támad a Szedeák. Pályán közben Wirth is, ő hozza a labdát, Lilov kapja, egy szép alapvonali betörés után azonban nincs szerencséje, leszédül a dobása.

no images were found

20′ Frazier áll bele egy középtávoliba, és be is dobja, 49-35, most Nikola Lazic kér időt.

19′ Szép elzárást kap Lilov, aki így tiszta hármasba állhat bele és bent is van! 47-33. A túloldalon Sulovic remekül védekezik Simms ellen, a fordulás után pedig Filipovics szerez újabb két pontot, 49-33.

18′ Simms harcol a labdáért, jutalma egy kiharcolt szabálytalanság. Az alapvonalról jöhet a Kaposvár, Fodor Márton pedig palánk alól szerez két pontot, 44-33.

18′ Frazier kísérlete most lejön a gyűrűről, megszerzi a lepattanót a Szedeák. Sulovicot faltolják a másik oldalon, büntetőzhet a légiós, de az elsőt sajnos elrontja, a másodikat már nem, 44-31.

17′ Szabálytalanul zár Sulovic, oldalról jön a Kaposvár. Frazier beleáll egy triplába és megszakítja a Szedeák rohanását, 41-31. Filipovics Márkó egy szép középtávolival válaszol, 43-31.

17′ Sulovic nem hagyja levegőhöz jutni Bakit, el is veszi tőle erőszakosan a labdát, a gyors indulás után pedig Filipovics szerez pontokat, 41-28, időt kérnek a vendégek.

16′ Boltic a szabálytalanság elszenvedője, dobhat kettőt a vonalról, az első bent van, ezzel már tíz közte, a második is a helyén, 39-28.

16′ Ciric mind a négy büntetőt a helyére küldi és tovább támadhat a Szedeák, 37-28, nincs azonban újabb kosűr, fordulhat a Kaposvár, de Boltic labdát szerez.

15′ Ciric bedobja mindkettőt, 33-28. Egy borzasztóan rossz kaposvári tripla után megint jöhet a hazai csapat. Ciric áll bele egy triplába, Cooke faltolja, sőt egy technikait is kiharcol magának az amerikai!

no images were found

15′ Ciric küzd a pozícióért, de nem tud a gyűrűre dobni, fordul a Kaposvár, egy rossz triplát Frazier pöciz vissza, 31-28. A másik oldalon Ciricet faltolják, jöhet két dobás a vonalról.

14′ Ciric távoli kettesére Simms válaszol, 31-26. Közben pályára lép Filipovics Márkó a Szedeákban.

13′ Sajnos Ciric is lépéshibát vét, támadhat a Kaposvár. Frazier egy szép temval szerez két pontot, 29-24.

13′ Fodor betörés után eredményes vendég oldalról, 26-22. Andrija Ciric közben beleáll egy triplába és bent is van, 29-22. Lépéshiba miatt elveszíti a Kaposvár a labdát, így tovább lehet növelni az előnyt.

12′ Sulovic játssza ki Bolticnak, aki egy hát mögötti pattintással csúnyán becsapja a védőjét, majd remekül teszi vissza a centernek, aki két pontot szerez, 24-20. Egy rontott kaposvári támadás után megint Sulovic eredményes, most Ciric passzából, 26-20, időt kérnek a vendégek.

12′ Cooke-kal szemben Boltic védekezik és ki is harcol egy belemenést, lehet fordulni.

11′ A Szedeák vezeti a második negyed első támadását, egészen addig amíg Hendlein labdát nem lop. Wisseh egy jó betörés végén nehéz helyzetből szerez két pontot, 20-20. A túloldalon megvannak Andrija Ciric első pontjai, 22-20.

I. negyed 20-18

10′ Lilovnak kell dobnia néhány másodperccel a negyed vége előtt, zavarják rendesen a tripla közben, nem sok esélye van hogy bemenjen, ez a negyed vége.

no images were found

10′ Frazier ront dobást, de visszaszerzni a labdát a Kaposvár, azonban Boltic szemfóles, labdát lop, indítja Lilovot, aki bedobja a ziccert, 20-16. Wisseh kettesével zárkózik a Kaposvár, 20-18.

9′ Most Boltic kínálja meg Révészt egy remek alley-oopal, 18-16.

9′ Lilov zseniális passzát Révész váltja pontokra, 16-14. Simms már válaszol is a túloldalon, 16-16.

8′ Megjön a közönség hangja, zúg a hajrá Szeged, amikor Juhos próbál palánkról kosarat szerezni, ám ez nem jön össze, viszont a túloldalon Frazier kilép.

8′ Két gyors szegedi falt, büntetőzhet Simms. Bedobja mindkettőt, 14-14.

7′ Révész a pályán Sulovic helyett. Közben remek védekezéssel szerez labdát a Szedeák, Révész pedig a gyors indulás után támadja a gyűrűt, de besapkázzák és visszaszerzi a labdát a KKK.

7′ Sulovic a palánk alól most elront egy dobást, megszerzi a labdát a vendég gárda.

6′ Ciric rossz tripláját, Juhos pöcizi vissza, 14-12. A Kaposvár elront egy támadást, lehet megint támadni!

6′ Támadóhibát ítélnek a sporik a Szedeák ellen, Simms pedig kiegyenlít a túloldalon, 12-12.

5′ Ivan Lilov lábbal veri meg a védőt, betörés után szerez kosarat, ráadásul falttal együtt, a plusz egy is a helyén, 12-8.Erre Frazier rögtön válaszol egy palánkos kettessel, 12-10.

no images were found

5′ Simms egy kettest, Ciric egy hármast ront el, támad a Kaposvár. Cooke megpróbál egy újabb triplűt, de ez most nicns bent, ahogy Hendlein pöcije sem.

4′ Lilov szed egy védőlepattanót, lehet fordulni. Sulovic tolja be Cooke-ot a palűnk alá és szerez róla két pontot, 9-8.

3′ Sulovic faltolja Simmset, oldalról jön a Kaposvár, Cooke pedig először ront dobást, de visszaszerzi a Kaposvár a éabdát.

3′ Cooke nagyon érzi az elején a dobásokat, beleáll még egy trojkába és be is pörköli, 7-8. Sulovic küzd az újabb válaszért, ezúttal azonban nem talál gyűrűbe.

2′ Cooke megint ,ezúttal egy támadó pattanót rak vissza a gyűrűbe, 5-5. Sulovic erre is dob egy palánkos kettest, 7-5.

1′ Cooke is dob egy triplát a túloldalon, 3-3. Sulovic egy kettessel válaszol a palánk alól, 5-3.

1′ Elkezdődött a találkozó, az első támadást a vendégek vezetik, de Boltic labdát lop, kijátssza a vele tartó Lilovnak, aki egy triplával kezd, 3-0.

17.55 Zajlik a csapatok bemutatása, már csak néhány perc és kezdődik a találkozó!

17.45 Ahogy azt már említettük, a Szedeák ősszel nyerni tudott Kaposváron, akkor a 94-89-es győzelem azt jelentette Nikola Lazic csapatának, hogy részt vehet a Magyar Kupa küzdelmeiben, ott pedig később történelmi sikert aratva a bronz éremig meg sem álltak Lilovék. A Kaposvár most biztosan szeretne visszavágni, hiszen még van esélye a felsőházba kerülésre, ehhez azonban a riválisai botlására is szüksége van.

17.35 Köszöntjük olvasóinkat az Újszegedi Sportcsarnokból, hamarosan kezdődik a Naturtex-SZTE-Szedeák és a Kaposvári KK összecsapása a férfi kosárlabda NB I/A utolsó alapszakasz fordulójából. Kaposváron nyerni tudott Nikola Lazic együttese és most is ezzel a céllal lépnek pályára. A csapatok már melegítenek, szűk fél óra van hátra a kezdésig.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

Szinte végig vezetett Szolnokon a Szedeák csütörtökön a bajnokság utolsó előtti fordulójában, mégis vereséget szenvedett az utolsó percekben a címvédő ellen. Kérdés, hogy ez a mérkőzés mennyit vett ki Nikola Lazic csapatából, akik a Kaposvár ellen zárják az alapszakaszt biztos középház-résztvevőként. Amennyiben viszont sikerülne legyőzni a somogyiakat, a Kaposvár is a középházba kényszerülne, ám ha nyer Fekete Ádám együttese, akkor is szüksége van a riválisok botlására az első öt hely eléréséhez.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hajrában mentett pontot a Méhkerék ellen a HFC

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: kétgólos hátrányból állt fel a Mórahalom

Legutóbbi hasonló cikkek