Sport

Kosárlabda: meglett a Kosársuli tizenharmadik sikere

Kosárlabda: meglett a Kosársuli tizenharmadik sikere

2017. március 11., szombat
Kosárlabda: meglett a Kosársuli tizenharmadik sikere
kosarsuli81 (1)

Kis túlzással már az első negyedben eldöntötte a találkozó sorsát a Vásárhelyi Kosársuli az Óbudai Kaszások ellen. Utasi Gábor fiai végig vezetve, magabiztosan szerezték meg szezonbeli 13. győzelmét, amellyel komoly lépést tettek a felsőházi rájátszás felé. Egy hét múlva ismét hazai pályán játszik a kék-sárga alakulat, akkor a Nagykőrös érkezik hozzájuk.

Esélyeshez méltóan kezdett a Vásárhely, igencsak megszorongatták védekezésben riválisaikat. A sok szerzett labda pedig gyors kosarakat hozott, így három perc után 15-4-re húztak el a hazaiak. Ezután még egy lapáttal rátettek Vas Péterék, akik gyorsan egyértelművé tették, hogy nagyon meg akarják nyerni a mérkőzést. Ezt jól bizonyította, hogy az első játékrész végére 17 egységgel léptek meg ellenlábasaiktól. Hasonlóan indult a következő negyed is. Genal villant néhányat, pikk-pakk 15 pont került a neve mellé. A differencia azonban nem igazán akart duzzadni, ennek első sorban a fővárosiak védekezésének javulása volt az oka. Ennek ellenére nem forgott veszélyben a vásárhelyi vezetés: félidőben 61-42-t mutatott az eredményjelző. A félidő után úgy tűnt, hogy a Kaszások gárdája már csak a tisztes helytállásra pályázik. Igencsak leült ekkor a mérkőzés irama, ami a Csongrád megyeieknek kedvezett, akik szépen lassan begyűjtötték 80. pontjukat is. Genal és Szabó lépett elő a gólgyáros szerepébe, közülük az irányító a periódus végére már 22 egységet regisztrált. A végjáték nem tartogatott meglepetést, a Hódmezővásárhely magabiztos kosárlabdát mutatva gyűjtötte be 13. győzelmét az idényben, úgy hogy a kezdő csapatból éppen csak hírmondónak maradt valaki a pályán. Pavlovicékat azonban nem kellett félteni, ragyogóan megoldották a feladatot, még a 100 pontos határt is átszelték. Többször megrázta magát a nemrégiben Szegedről igazolt Molnár Bence is, akinek jó meglátásain túl a célzással sem volt sok problémája.

Vásárhelyi Kosársuli – Óbudai Kaszások 109-62 (39-22, 22-18, 23-10, 25-12)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Sallai I., Domán I. és Bács Cs. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Kosársuli:

SZABÓ 21/3, Kelemen 7/3, VAS 13/9, Varga 11/6, GENAL 21/3.

Csere:

PAVLOVIC 14, MOLNÁR 11/3, Béres 2, Rostás 8, Kis Molnár -, Tóth-Baranyi 1.

Edző:

Utasi Gábor

Óbudai Kaszások:

LAKOSA 19/6, Gorzsás 5, Molnár 4, Kollár 4, Nagy 3/3.

Csere:

Korona 12/6, Sebők 2, Zrínyi 8, Van der Meer -, Vámos 5/3.

Edző:

Nagy Bálint Utasi Gábor: "Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, mert ezzel bebiztosítottuk a helyünket a felsőházi rájátszában. Sikerült kontrollálnunk a meccset az első pillanattól kezdve, és most a találkozó teljes egészében azt játszotta a csapat, amit és ahogy kértem tőlük. Gratulálok a csapatomnak!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.