Sport

Kézilabda: nagyszerű győzelmet aratott Németországban a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: nagyszerű győzelmet aratott Németországban a MOL-Pick Szeged

2017. március 8., szerda
Kézilabda: nagyszerű győzelmet aratott Németországban a MOL-Pick Szeged
pick_lowen18_gs

Legyőzte a német Rhein-Neckar Löwent a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, így minimum a csoport harmadik helyén végez Juan Carlos Pastor együttese.

Kulcsfontosságú mérkőzés várt a MOL-Pick Szegedre Németországban: a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában azért lépett pályára a Szeged, hogy minél jobb helyen zárhassa a csoportkört, így kedvezőbb ellenfelet kapva a nyolcaddöntőben. A Pick keretéből hiányzott a szlovén beállós, Matej Gaber, így Stefan Sunajko került be Juan Carlos Pastor csapatába. Gudjon Valur Sigurdsson gólja nyitotta a meccset, majd Sergei Gorbok szerezte az első szegedi gólt - sőt, Balogh Zsolt átlövésével már fordított a Szeged. A kilencedik percben volt először kétgólos a különbség, ekkor Jonas Källman volt pontos a szélről. (4-6) Néggyel is vezetett a Pick, 8-4-nél időt kellett kérnie Nikolaj Jakobsennek. Négy német gól következett szegedi válasz nélkül, így eltüntette a különbséget a Löwen, majd José Manuel Sierra fontos védése, Balogh Zsolt újabb gólja és Stas Skube találata után újból kettővel vezetett a Pick. Összeállt a Szeged védekezése, és olykor szerencséje is volt a kapufáknál, Sierra pedig továbbra is jó formában védett, így Källman lerohanásból szerzett gólja után ismét négy volt a Tisza-partiak fórja. (9-13) A hajrá azonban a Löwennek sikerült jobban az első félidőben, és megfelezték hátrányukat a szünetre - minden esetre biztató volt, amit a Picktől láthattunk az első 30 perc során. Jól kezdte a második félidőt Juan Carlos Pastor együttese, három gólt is szerzett hazai válasz nélkül, így a 35. percben a meccs legnagyobb különbsége, ötgólos szegedi vezetés alakult ki, így ismét időt kért a Löwen. (12-17) Tartotta magas szintű játékát a Pick, amelyben Sierra hetest és ziccereket is fogott, így a meccs utolsó negyede előtt is öttel vezettek Bánhidi Bencéék. (17-22) Egészen magas színvonalon játszott a Szeged, amely a második félidő húsz perce alatt mindössze négy gólt engedett a Löwennek, ellenben tizenkettőt is szerzett, így az ötvenedik percben, 18-26-nál kikért harmadik idejét is a németek edzője. Két gyors góllal zárkózott a Löwen, de Skube keze nem remegett meg a hetesnél, így öt perccel a vége előtt továbbra is hattal vezetett a Szeged. (21-27) Hiába támadott a Löwen, a Pick innentől taktikusan játszott, és lehozta a meccset, így idegenben tudta legyőzni a Löwent. Ezzel a MOL-Pick Szeged nagy lépést tett azért, hogy könnyebb ellenféllel (várhatóan az A csoport hatodik helyén végző lengyel Wisla Plock-al) találkozzon a nyolcaddöntőben, hiszen biztosan a csoport harmadik helyén végez, tekintve, hogy bár azonos pontszámmal végzett a Löwennel, de egymás elleni eredményben jobb a Szeged, köszönhetően a mai győzelemnek. A Kielce esetleges szombati meglepetés, Breszt elleni hazai vereségével még második is lehet a Pick.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 14. forduló

Rhein-Neckar Löwen - MOL-Pick Szeged 24-30 (12-14)

Frankfurt, Fraport Aréna, 1200 néző. Vezette: Vaclav Horacek, Jiri Novotny (csehek).

Löwen:

Palicka - Groetzki 1, Petersson, A. Schmid 3/1, Pekeler 6, du Rietz 5, Sigurdsson 4/1. Csere: G. Guardiola 3, Baena, Mensah 2, Reinkind.

Vezetőedző:

Nikolaj Jacobsen.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric, Petrus, Blazevic 1, Källman 7, Gorbok 1, Skube 5/2.

Csere:

Nagy M. (kapus), Balogh 5, Bánhidi 5, Obranovic 3, Pedro, Bodó 1, Buntic, Zubai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

6 perc ill. 8 perc.

Hétméteres:

3/2 ill. 3/2.

A B csoport állása

1. Vardar Szkopje 18 pont (13 meccs) 2. MOL-Pick Szeged 17 pont (14 meccs) 3. Rhein-Neckar Löwen 17 pont (14 meccs) 4. Kielce 16 pont (13 meccs) 5. Meshkov Breszt 14 pont (13 meccs) 6. Celje 9 pont (13 meccs) 7. IFK Kristianstad 8 pont (13 meccs) 8. HC Zágráb 7 pont (13 meccs)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.