Kézilabda: a nyolc közé juthat a Pick vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-budakalasz006kf

Jó helyzetből várhatja a vasárnapi visszavágót a MOL-Pick Szeged a dán Silkeborg ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: a szegediek kétgólos előnyről vághatnak neki a párharc második felvonásának, de Bodó Richárd figyelmeztetett mindenkit, a dánok megmutatták, hogy jó csapatot alkotnak.

26-24-re tudott nyerni a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján: bár Juan Carlos Pastor együttese az első félidőben nem játszott jól, és volt, hogy hatgólos hátrányba is került, a második félidőben jóval pontosabb és hatékonyabb játékot bemutatva végül sikerült fordítania, és kedvező helyzetből várhatja a vasárnapi, szegedi visszavágót. Ellenfelével ellentétben a Pick egész héten a párharc második felvonására készülhetett, vasárnap óta a spanyol mester vezetésével csak a legjobb nyolc közé jutásért vívott meccs szerepelt a tréningek fókuszában, míg a Silkeborg szerdán az Ejsberg otthonában egy sima, 27-18-as győzelmet. Az biztos, hogy a Dániában produkált első félidő kevés lesz vasárnap – a Silkeborg egyébként a BL-szezon során egyetlen alkalommal ért el olyan eredményt idegenben, amely vasárnap elegendő lenne a továbbjutásához: február 25-én a (csütörtökön a német rangadót idegenben, a Löwen vendégeként két góllal megnyerő, így már a legjobb nyolc között lévő) Kiel otthonában tudott meglepetésre nyerni a Silkeborg 24-21-re. A Pick mindkét hazai nemzetközi veresége kétgólos volt, a Vardartól és a Kielcétől is kettővel kaptak ki Zubai Szabolcsék, azonban csak az utóbbi jelentette volna a szegediek búcsúját a kevesebb idegenben lőtt gól miatt, de reméljük, hogy nem kell majd ilyenekbe kapaszkodni vasárnap, és magabiztosan sikerül továbblépni a következő körbe. Jó hír, hogy mint arról a klub honlapja is beszámol, az első meccset sérülés miatt kihagyó Bánhidi Bence már a csapattal edzett, így van esély a beállós játékára vasárnap.

Online

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged – Bejjringbro-Silkeborg férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

„Nagyon jó játékosokból áll a Silkeborg, akik nagyon jól is játszottak Dániában. Rosszul kezdtük az odavágót, de hál’istennek össze tudtuk szedni magunkat és kétgólos előnnyel várhatjuk a visszavágót. Itthon a közönségünk segítségével úgy vélem, meg tudjuk nyerni a visszavágót, és sikerül továbbjutnunk. Minden időt a Silkeborg elleni felkészüléssel töltöttünk a héten, minden hibát igyekszünk kijavítani, csak ez volt a feladatunk a héten” – fogalmazott portálunknak a MOL-Pick Szeged átlövője, Bodó Richárd.

A dánoknak viszont nincs sok választásuk: az északi stílusra jellemző magas iramú játékkal együtt is valószínűleg siettetni fogják a játékot, hiszen azzal, ha minél hamarabb sikerülne eltüntetniük összesítésbeli hátrányukat, talán ki tudnák billenteni a Picket, amennyiben a Tisza-partiaknak kellene futniuk az eredmény után, hasonlóan az első meccs forgatókönyvéhez. Ezzel kapcsolatban Bodó Richárd kifejtette, fontos a higgadtság, de ez függetlenül attól, hogy a BL nyolcaddöntőjéről beszélünk, minden meccsre igaz. „Általában mi jól szoktunk kezdeni, de nem hiszem, hogy még egyszer megesne velünk az, mint odakint. Úgy szeretnénk lejátszani ezt a meccset, hogy ne kelljen izgulni, de még egyszer hangsúlyozom, nagyon jó ellenfélről van szó a Silkeborg esetében. Benne van, hogy még inkább gyorsítani akarják a játékot, számítunk is arra, hogy nekünk akarnak jönni a meccs elején, mindent el fognak követni annak érdekében, hogy eltűnjön a kétgólos hátrányunk. Viszont az utóbbi időszakban összeállt a védekezésünk, ráadásul egy nagyon jó, stabil kapusteljesítmény is érkezik hátulról, ha támadásban pedig azt tudjuk nyújtani, amit Dániában a második félidőben, akkor nem lehet gond” – zárta a Pick átlövője.

Előző sztori

Sportkoalíció: paradigmaváltás kell a szegedi sportigazgatásban és sportfinanszírozásban!

Következő sztori

Labdarúgás: Siha Zsolt szerint sorsfordító időszak előtt áll a SZEOL