Keveseket érdekelt a Neptun elleni tüntetés + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

etr_tuntetes15_gsÉrdektelenségbe fulladt a Neptun elleni tüntetés a TIK tövében, főként a szervezők tették ki a létszámot. Az előre meghirdetett eseményre a több mint ezer visszaigazoló közül alig egy maréknyian mentek el.

“A Nyugiban többen vannak” – mormogta oda alig hallhatóan egyik hallgatótársának egy fiú, és valóban ez jellemezte a kedd 17 órára szervezett tüntetés hangulatát. Bár nagy sajtóérdeklődés mellett, ám annál kevesebb egyetemista jelenlétében beszélt a tüntetést szervező elsőéves, Lopusni Zoltán. A hallgató, mint azt hangosbemondóján is bemondta, azért szervezte a tüntetést, felemelje szavát az ETR-átállással szemben.

A Szegedi Tudományegyetem az utolsó felsőoktatási intézmények egyike, mely átáll a Neptun tanulmányi rendszerre, mivel az ETR támogatottsága megszűnik. A teljes átállás, ha minden gördülékenyen megy, várhatóan április végére megtörténik. Ez az, ami nem tetszik Lopusi Zoltánnak és még néhány társának. Úgy fogalmazott “a Neptun nem fog működni, a budapesti diákok véleménye sem pozitív” – utalt ezzel a Neptun-felhasználókra. “Jó lehetne, de nem az” – folytatta, ám láthatóan keveseket hatott meg a véleményével, mondanivalójának a hangosbemondó sem adott nagyobb hangsúlyt. Szerinte egy tüntetésnek mindig van értelme, hiszen ez egy olyan módja a véleménynyilvánításnak, mellyel tudatosan és pontosan üzenhetnek a döntéshozóknak.

Hogy mi lesz az ETR sorsa, az régóta nem kérdés. Mivel támogatottsága hamarosan megszűnik, az egyetem régen megkezdte az oktatók, tanulmányi rendszerben dolgozók képzését.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Szerdai programajánló: Víz világnapja, The Biebers

Default thumbnail
Következő sztori

Lázár János minden képviselőt megnyerne a nemzeti érdekek védelmére

Legutóbbi hasonló cikkek