Közélet

Keveseket érdekelt a Neptun elleni tüntetés + FOTÓK

Keveseket érdekelt a Neptun elleni tüntetés + FOTÓK

2017. március 21., kedd
Keveseket érdekelt a Neptun elleni tüntetés + FOTÓK
etr_tuntetes15_gs

Érdektelenségbe fulladt a Neptun elleni tüntetés a TIK tövében, főként a szervezők tették ki a létszámot. Az előre meghirdetett eseményre a több mint ezer visszaigazoló közül alig egy maréknyian mentek el.

"A Nyugiban többen vannak" - mormogta oda alig hallhatóan egyik hallgatótársának egy fiú, és valóban ez jellemezte a kedd 17 órára szervezett tüntetés hangulatát. Bár nagy sajtóérdeklődés mellett, ám annál kevesebb egyetemista jelenlétében beszélt a tüntetést szervező elsőéves,

Lopusni Zoltán

. A hallgató, mint azt hangosbemondóján is bemondta, azért szervezte a tüntetést, felemelje szavát az ETR-átállással szemben. A Szegedi Tudományegyetem az utolsó felsőoktatási intézmények egyike, mely átáll a Neptun tanulmányi rendszerre, mivel az ETR támogatottsága megszűnik. A teljes átállás, ha minden gördülékenyen megy, várhatóan április végére megtörténik. Ez az, ami nem tetszik Lopusi Zoltánnak és még néhány társának. Úgy fogalmazott "a Neptun nem fog működni, a budapesti diákok véleménye sem pozitív" - utalt ezzel a Neptun-felhasználókra. "Jó lehetne, de nem az" - folytatta, ám láthatóan keveseket hatott meg a véleményével, mondanivalójának a hangosbemondó sem adott nagyobb hangsúlyt. Szerinte egy tüntetésnek mindig van értelme, hiszen ez egy olyan módja a véleménynyilvánításnak, mellyel tudatosan és pontosan üzenhetnek a döntéshozóknak. Hogy mi lesz az ETR sorsa, az régóta nem kérdés. Mivel támogatottsága hamarosan megszűnik, az egyetem régen megkezdte az oktatók, tanulmányi rendszerben dolgozók képzését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.