/

Interaktív zenedélután az ÁGOTA Játszóházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

citera_est_agota13_gs

Népi hangszerekkel ismerkedhettek a gyermekek szerda délután az ÁGOTA Alapítvány Játszóházában.

Citeraszó, népdalok, és egyéb népi hangszerek vették át a főszerepet szerdán a játszóházban a kicsik és a nagyok legnagyobb örömére, hiszen a Forráskúti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény citerás növendékei adtak élő népzenei koncertet a gyerekeknek, majd tanították őket a hangszerek használatára.

“Nagyon sokan érdeklődtek a mai programunkról és sokan is érkeztek a játszóházba látogató gyermekeink közül, de várjuk ide a nevelőcsaládoknál nevelkedő gyermekeinket is” – mondta el a rendezvényről Kolláth Enikő, a Szent Ágota Gyermekvédelmi szolgáltató élménypedagógiai munkatársa.

“A program alapvetően az önkéntességen alapul, hiszen erre az alkalomra, olyan kisiskolások érkeztek, akik vélhetően már most eldöntötték, hogy felnőttként képviselni fogják azt a civil kurázsit, ami az ÁGOTA Alapítvány elmúlt húsz évének is a fundamentuma volt és az marad a jövőben is. Gyermekek tanítanak gyermekeket, ami a legnagyobb élmény lehet számukra, hiszen már ebben az életkorban meg tapasztalhatják, hogy adni öröm, másoknak a tudásunkat átadni még inkább az lehet” – nyilatkozta Kothencz János ,az ÁGOTA Alapítvány alapítója.

Az alapítvány játszóházában, illetve ingyenes programjain közel harminc önkéntes segíti, hogy a gyermekek hasznos tudással gyarapodjanak, és minden nap megtapasztalhassák a közös játék örömét.

no images were found

Előző sztori

Mostantól be kell számolni az IKV-nak arról, hogyan áll az értékes városi ingatlanok eladása

Következő sztori

Az eleki lélekharangtól a szegedi egyetemig – Budai István költő estje a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK