Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Idén nekiugranak az újszegedi sportuszoda felújításának

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

uszoda01_gs

Bár eredetileg tavalyra volt ütemezve, de idén elkezdődhet az újszegedi sportuszoda felújítása, amely gyakorlatilag teljesen megújul belülről – a befedés azonban elmarad.

Ahogy azt portálunknak Szabó Mihály, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetője elmondta, az újszegedi sportuszoda felújításának tervezett költségvetése 370 millió forint, amelyet a Szegedi Vízipóló Suli TAO-pályázata, valamint a város önereje tesz ki. A várhatóan júniusban induló és augusztusban végződő munkálatok során az uszodában új kandelábereket, fényforrásokat telepítenek, megújul a medence körüli burkolat, mely alatt padlófűtés lesz, valamint megvalósul szükséges gépházbővítés és légtechnikai fejlesztés. Új rajtköveket is kap a létesítmény, felújítják a medencék körüli tusolókat, valamint a földben lévő 40 éves közműveket is kicserélik, egyúttal kicserélik az uszoda és a sportcsarnok közötti nyaktagot.

Nem ez az alkalom, hogy az újszegedi sportuszoda felújításáról számolhatunk be: 2015 nyarán könnyűszerkezetes befedést is tartalmaztak a tervek, azonban ez mostanra kikerült a pályázatból, így továbbra is sátor alatt lehet majd úszni, sportolni Újszegeden – miközben az Etelka sorra tervezett fedett uszoda a tervek szerint 2018 karácsonyára lehet kész.

Több vízfelületre lenne szükségük

“A tavalyi tervekben egy nagyobb költségvetés, egy könnyűszerkezetes befedés is szerepelt. Most egy teljesen új sátor, valamint a korábbi terveknek megfelelően a gépészet és a medence körüli terület újul meg, komfortosabbá válik. A városvezetési koncepció az, hogyha felépül az új, Etelka sori uszoda, akkor a másiknak nem kell fedettnek lennie, hanem egy nyáron nyitott uszodaként funkcionáljon az újszegedi sportuszoda” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak a pályázatot benyújtó Szegedi Vízipóló Suli elnöke, Mód Péter. Az SZVPS elnöke úgy folytatta, ha bármilyen, az uszodában dolgozó sportegyesületet megkérdeznének, akkor mindenki azt mondaná, hogy mindegy, hogy milyen lesz a létesítmény, csak legyen több vízfelület. „Ha az utánpótlás-csapataink egy része itt marad, akkor attól leszek boldog, ha ezt több időben, nagyobb vízfelülettel tudjuk használni. Önmagában csak az, hogy egy új, modernebb sátor épül, az nem szolgálná ki az igényeket. Viszont ha azt mondanák nekem, hogy ezt csak mi használhatjuk, akkor azonnal aláírnám. Megrekedt a létszámunk is, mert több korosztályban is azzal küzdünk, hogy nincs több helyünk” – tért ki problémáikra Mód Péter.

Arra a kérdésünkre, hogy az Etelka soron épülő új uszodát milyen arányban használják majd a jövőben az SZVPS sportolói, Mód Péter úgy válaszolt, ez a Sport és Fürdők-el, valamint a várossal való későbbi egyeztetés után dől el. „Én annak is örülök, ha itt maradunk, és többet használhatjuk az uszodát. Az én fejemben egy öszvér megoldás van: az alsóbb korosztályokkal maradnánk az újszegedi sportuszodában, és azok a csapataink, akik a felnőtthöz szorosabban kapcsolódnak, és napi motivációt jelent az, hogy lássák a felnőtt csapatot, őket szívem szerint az új uszodába vinném” – zárta Mód Péter.

Tovább olvasom

Sport

Három győzelmet vár az alsóházban Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Tatabánya, a Debrecen és a KSI lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Aktuál