Hencz Péter: A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésről

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hencz_PeterNagyböjtben, készülődvén húsvétra, amikor Jézus Krisztus halálára (nagypéntek, mely most munkaszüneti nap) emlékezünk, majd feltámadását ünnepeljük, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevélben fordult a hívekhez.

Az irgalmasság szent évének bezárásával a nagyböjti időszak arra is alkalmas, hogy az irgalmasság kézzelfogható cselekedeteit mi is gyakorolhassuk, amint arra már az ószövetségi írások is buzdítanak: „Törd meg az éhezőknek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba!” (Iz 58, 7-8).

Ezen alkalomra a püspök testület tartósélelmiszer-gyűjtést hirdet a templomaiban. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretetet gyakorolhatjuk. Mivel sok család nehéz helyzetben van, nem perselygyűjtésre, hanem élelmiszer gyűjtésre buzdítanak. Az élelmiszereket a március 19-i szentmiséken és az azt követő napokon március 26-ig lehet eljuttatni a katolikus templomokba, melyeket a Karitász juttat el a legjobban rászorultaknak. Már 1 kg adomány is sokat jelenthet. Az 1356-os telefonszám felhívásával, hívásonként 500 forinttal, bekapcsolódhatunk a gyűjtő akcióba.

Ezek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetének üzenetei is, amint azt Ferenc pápa megfogalmazza: „nyissuk meg szívünk ajtaját a másik ember előtt, mivel minden ember ajándék, legyen az a szomszédunk, vagy akár egy szegény ismeretlen.”

Előző sztori

Tadeusz Kaczor szívesen mesél a barátainak Magyarországról

Következő sztori

Nyáry Krisztián legendák helyett igazságot kínál

Legutóbbi hasonló cikkek