Előzetesben a szerb embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki hétfőn próbált meg két koszovóit az országba csempészni – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanús szerint a férfi 2017. március 20-án belépésre jelentkezett Szerbia irányából Röszkénél az általa vezetett személygépkocsival az autópályán. Rajta kívül az autóban még 3 utas volt, melyre figyelemmel a gyanúsított 4 szerb útlevelet adott át a beléptetés során. Az útlevélellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a hátsó üléseken helyet foglaló két utas személyazonossága nem egyezik meg az útlevélben szereplő adatokkal, ők nem szerb, hanem koszovói állampolgárok. A gyanú szerint a gyanúsított 3200 EUR ellenében vállalta, hogy a szerb határ átlépése után, de még a beléptetés előtt a magyar oldalon levő WC-nél felveszi az autóba a két migránst és az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott két szerb útlevelet átadja nekik.

A rendőrség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt hallgatta ki a szerb férfit.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatás 1 hónapra történő elrendelésre, melynek a bíróság helyt adott. A végzés jogerős.

Default thumbnail
Előző sztori

Rózsasándor - könyvbemutató az algyői Faluházban

Következő sztori

Öt zenekarral érkezik a harmadik Boureque Fest

Legutóbbi hasonló cikkek