Közélet

Előzetesben a szerb embercsempész

Előzetesben a szerb embercsempész

2017. március 24., péntek
Előzetesben a szerb embercsempész

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki hétfőn próbált meg két koszovóit az országba csempészni - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanús szerint a férfi 2017. március 20-án belépésre jelentkezett Szerbia irányából Röszkénél az általa vezetett személygépkocsival az autópályán. Rajta kívül az autóban még 3 utas volt, melyre figyelemmel a gyanúsított 4 szerb útlevelet adott át a beléptetés során. Az útlevélellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a hátsó üléseken helyet foglaló két utas személyazonossága nem egyezik meg az útlevélben szereplő adatokkal, ők nem szerb, hanem koszovói állampolgárok. A gyanú szerint a gyanúsított 3200 EUR ellenében vállalta, hogy a szerb határ átlépése után, de még a beléptetés előtt a magyar oldalon levő WC-nél felveszi az autóba a két migránst és az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott két szerb útlevelet átadja nekik. A rendőrség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt hallgatta ki a szerb férfit. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatás 1 hónapra történő elrendelésre, melynek a bíróság helyt adott. A végzés jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.