Bulvár

Előzetesben a kábítószer-kereskedő sándorfalvi és szegedi férfi

Előzetesben a kábítószer-kereskedő sándorfalvi és szegedi férfi

2017. március 6., hétfő
Előzetesben a kábítószer-kereskedő sándorfalvi és szegedi férfi
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két férfit, aki egyike közel két évig kereskedett kábítószerrel Szegeden.

A gyanú szerint a sándorfalvi férfi 2015-től 2017. március elsején történt elfogásáig amfetamint, kannabiszt, illetőleg extasyt értékesített Szegeden. A nyomozás során mindezidáig négy személy került beazonosításra, akik rendszeresen vásároltak tőle a fenti anyagokból. A vásárlók egyike az a szegedi férfi aki maga is több mint fél évig kereskedett a kábítószerrel, és akinek lakásán a rendőrség a kábítószer értékesítéshez, porciózáshoz szükséges eszközöket foglalt le. A rendőrség március elsején állította elő a gyanúsítottakat, egyiküknél a ruházat átvizsgálása során kábítószer tartalmú tabletták kerültek elő. Ezen túlmenően a gyanúsítottak előállítása során alkalmazott gyorsteszt is amfetamin fogyasztásra pozitív jelzést mutatott. A Szegedi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakat kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítja. Az ügyész az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatás 1 hónapra történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, figyelemmel arra is, hogy az egyik gyanúsítottat 2016. november elején kábítószer birtoklásának vétsége miatt 1 év időtartamra próbára bocsátották, melynek hatálya alatt is látszik elkövetni a bűncselekményt. A bíróság végzése nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik azzal szemben fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.