/

Boban Markovics és zenekara is fellép a Mórahalmi Nyáron

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_nyari_programok_sajttaj03_gsFelpezsdül a dél-alföldi kulturális élet Homokhát központjának idei nyárra tervezett fesztiválprogramjai és színházi eseményei nyomán. A Mórahalmi Nyár az egyre sikeresebb, állandóan telt házas lovas színházi produkciók mellett a Futó-Dobó Lovasközpont fedett lovardájába fergeteges élő koncerteket és musicaleket hoz.

A település szándéka, hogy feliratkozzon a kulturális turizmus térképére, ezt a törekvését már több mint tíz évvel ezelőtt megkezdte – tudatta Nógrádi Zoltán polgármester a Mórahalmi Nyár programsorozat sajtótájékoztatóján. Annak érdekében, hogy a településre látogató vendégek minél vonzóbbnak találják a térséget, két évvel ezelőtt megnyitották a lovasszínházat is, melynek híre nemzetközi szinten gyorsan elterjedt. A polgármester elmondta, tavaly már 10 ezer vendégük szórakozott a rendhagyó és látványos színházban.

Mórahalom remek mutatókat produkált tavaly, 110 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt a turisták, ezzel a Dél-Alföldön – Gyula és Szeged után – a harmadik legnépszerűbb célpont volt. 2016-ban a Mórahalmi Erzsébet Fürdő vendégforgalma elérte az 500 ezer főt, ezzel országosan a 28. legkedveltebb helyszín a turisták körében. A homokháti település célja, hogy a kultúrát és a turizmust még közelebb hozza egymáshoz, ennek érdekében az eddigieknél is színesebb programkínálattal készülnek a nyárra, tovább az év turizmus szempontjából kevésbé felkapott hónapjaira. A Mórahalmi Nyár júniusban indul Ismerős arcok koncerttel, de lesz Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál, visszatér a rétesfesztivál, több bemutatóval is készül a Patkó Lovas Színház, illetve a lovasközpont helyet ad majd a fővárosban óriási sikert aratott Somnakaj etnomusicalnek is. A programok közül a polgármester kiemelte a kecskeméti Katona József Színház június 30-i vendégjátékát a Futó-Dobó Lovasközpontban. A szabadtéri előadáson Tiéd a világ címmel a legendás Illés együttest előadást láthat a közönség. Az ezer férőhelyes fedett lovardában július 1-jén Boban Markovics és zenekara ad koncertet.

morahalom_nyari_programok_sajttaj02_gs

Fontos mérföldkőhöz ér júliusban Mórahalom, amikor is elkezdődik a Balkán kulturális, gasztronómia hagyományait bemutató szerb központ építése. Ezzel párhuzamosan a határ vajdasági oldalán, Palicson magyar kulturális központot alakítanak ki – jelentette be Nógrádi Zoltán.

A lovasszínház szerelmesei egészen biztosan jártak már a mórahalmi teátrumban – ezt már Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója tette hozzá. Elmondta, büszke rá, hogy a színházat egyéb kulturális programok otthonaként is használja, a színházművészetben pedig Mórahalom fontos zászlóvivő. Úgy folytatta, akadémia alakult a tehetséggondozásra, akiket neves mesterek és tanárok vettek gondozásai alá. Július 23-én és 24-én ősbemutatóval készülnek, Rózsa Sándor, az alföldi betyár címmel.

no images were found

Előző sztori

Hátország: egy pontot szerzett a SZEAC az Újpest ellen

Következő sztori

Három kontinens gyerekei figyelik a madarak vonulását