Egyetem

Biztonságos internetről a Móravárosi iskolában

Biztonságos internetről a Móravárosi iskolában

2017. március 16., csütörtök
Biztonságos internetről a Móravárosi iskolában
biztonsagos_internet_napja_moravarosi_iskola_003

A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói is a Z generáció tagjai, ők az első olyan nemzedék fiataljai, akik a digitális forradalomba születtek bele. Másként szocializálódtak, másként kommunikálnak, lételemük a kütyük használata.

A Z generáció fiataljai csodálatraméltó sebességgel, virtuóz módon tartanak fel egyszerre élő kapcsolatot több csatornán a világ bármely pontjával. Pillanatok alatt hozzáférnek olyan információkhoz, amelyekhez annak idején az Y vagy X generáció tagjai még könyvtárakat, lexikonokat, köteteket lapoztak át, mégis az idősebb korosztály próbálj meg felhívni figyelmet az internet veszélyeire. "Olyan foglalkozásokat szerveztünk, amelyek igyekeztek feltárni azokat a lehetséges kellemetlen helyzeteket, melyek kellő odafigyeléssel elkerülhetők" - árulta el a Móravárosi iskola a biztonságos internetről szóló napjáról

Krämmer Erika

nevelési igazgatóhelyettes, a projekt koordinátora. Az előadások nagy részét az iskola informatika szakos tanárai tartották:

Máté Mária, Ocsenás Eleonóra, Pataki Zoltán, Pásztor Attila, Százné Sőrés Márta

és

Varga Tamás

, akik teszteket töltettek ki, figyelemfelkeltő kisfilmeket vetítettek, majd megbeszélték ezeket tanulóikkal. A túlzott „kockulás” és az egészség szoros kapcsolatát az egészségtantanár,

Bódiné Gárdián Tünde

elméleti oldalról, míg testnevelő tanárok,

Dani Tibor, Popovics Zoltán, Radóczi Tibor, Sebőkné Dobos Zsuzsanna

és

Vér László

a gyakorlati oldalról igyekeztek megközelíteni, érdekfeszítő előadások és sportos feladatok segítségével. A D2-től

Kispál Gyöngyi, Csóti-Gyapjas Dóra, Gárdonyi

Dániel és az Új Nemzedéktől

Farkas Zita

interaktív foglalkozások során tárták fel az internetes zaklatás veszélyeit. Különösen jól sikerültek ezek a műhelymunkák, hisz az előadók és hallgatók között nem volt észrevehető korkülönbség.

Elek Gábor

rendőr alezredes és

Nagy Pál

rendőr őrnagy a bűnmegelőzés és az internet kapcsolatára tért ki, illetve a drogok veszélyeit taglalta. Köszönjük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak a lehetőséget. "Bízunk benne, hogy a nap során elhangzott tanácsok megfogadásával tanulónk figyelmesebben használhatják az internetet, így magabiztos és jogait ismerő felhasználóvá válhatnak, hiszen a világháló, attól válik hasznossá vagy károssá, ahogyan mi használjuk” - fogalmazott Krämmer Erika.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.