Sport

Atlétika: nagy kedvvel vágott bele a munkába Márton Anita

Atlétika: nagy kedvvel vágott bele a munkába Márton Anita

2017. március 29., szerda
Atlétika: nagy kedvvel vágott bele a munkába Márton Anita
marton_anita_elmenybeszamolo007kf

A Belgrádban fedettpályás Európa-bajnoki címet nyert súlylökő számára nem jelentett motivációs gondot újra megragadni a súlyokat aranyérme után: a szegedi sportolónővel Tenerifén tartott edzőtábora alatt beszélgettünk.

A Belgrádban szerzett Eb-aranyat követően a Kanári-szigeteken megrendezett Dobó Kupán sem volt jobb

Márton Anitánál

, aki éppen ebből az okból nem tudta személyesen átvenni a Csongrád megyei Önkormányzattól kapott

Csongrád megyéért

elismerést. Mint azt portálunknak elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy annak ellenére, hogy nem Csongrád megyei sportoló, hiszen a Békéscsabai AC színeiben versenyez, mégis rá gondoltak, hiszen rengetegen vannak a megyében, akik munkáságukkal kiérdemlik azt, hogy ilyen rangos díjjal ismerjék el munkásságukat. "Lezártuk a fedettpályás szezon, gyakorlatilag az Európa-bajnokság volt az utolsó versenyem. A dobó Európa Kupa után kint is maradtunk Tenerifén a teljes magyar dobó válogatottal. Egy új alapozó időszakot kezdtünk el, ami a nyári versenyszezon alapját jelentheti, két teljes hetet tudtunk készülni. Ezt követően egy kis időt otthon leszek, majd újra edzőtáborozom, április végéig tart a felkészülési időszak, majd májusban kezdjük meg a kültéri versenyszezont" – részletezte a rá váró programot Márton Anita. Mint azt hozzátette, az ilyen külföldi edzőtáboroknál az a legfontosabb, hogy a magyarországi viszonyokhoz képest jobb időben tudnak edzeni, bár ezt illetően nem volt szerencséjük, több esős napot is kifogtak, de ahogy fogalmazott, a versenyen is előfordul, hogy esik, így egy ez nem okozott nagy fennakadást. "Míg otthon csak 8-10 fok van, addig itt 20 fok is előfordul, nem mindegy, hogy az otthoni esős hidegben, vagy napsütéses időben kell edzeni. Egyúttal kicsit ki tudunk szakadni az otthoni környezetből, ideális körülmények között jó erősítési és súlylökési lehetőségeink vannak. Két vasárnapot szántunk a kikapcsolódásra, az elsőn Európa legjobb, a világ második legjobb állatkertjébe, a Loro Parkba látogattunk el, míg a várost is megnéztük, de főleg a munkáról szólt ez a két hét" - foglalta össze a Tenerifén töltött időt Márton Anita. A következő edzőtábor a több mint egy évtizede állandó elemként szereplő montenegrói edzőtábor lesz, ezt követően két nemzetközi verseny is vár az olimpiai bronzérmesre a májusi, Gyémánt Liga rajt előtt - a csúcsformát azonban augusztusra, a londoni világbajnokságra hegyezné ki. És hogy mennyire nehéz ilyen eredménysor után újra odaállni? "Néha kicsit nehéz, néha könnyű: egy Eb után formahanyatlás következik, leesik a motivációs szint, az Eb előtti két hét már lazább edzésekről, frissítésekről szólt. Egyúttal már vártam, hogy végre belekezdjünk a rendes edzésekbe, ne csak szinten tartás legyen. Sok volt az utazás is, ezáltal kevesebb volt az edzés is" - zárta a Rióban harmadik helyen végzett klasszis.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.