Végletes „végzetes” szerelmek és Valentin-napi ajándék a Somogyi-könyvtárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

somogyi_konyvtar01kf

Boldizsár Ildikó lesz a dorozsmai könyvtár vendége, illetve zenés kiállítás-megnyitó és Valentin-napi ajándék várja az érdeklődőket a Somogyiban, valamint Csáth Géza születésének 130. évfordulójára emlékeznek.

Boldizsár Ildikó a dorozsmai könyvtárban

Február 7. (kedd), 15 óra – Dorozsmai fiókkönyvtár (Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12.)

Boldizsár Ildikó író, szerkesztő, mesekutató, kritikus, esszéista, etnográfus, meseterapeuta lesz a Somogyi-könyvtár Dorozsmai fiókkönyvtárának (Negyvennyolcas u. 12.) vendége február 7-én, kedden. A program 15 órakor kezdődik. Az írónő beszélgetőtársa Takács Katalin.

Végletes „végzetes” szerelmek – zenés kiállítás-megnyitó a Somogyiban

Február 9. (csütörtök), 16.30 óra – földszinti kiállítótér

Végletes „végzetes” szerelemek című kiállításával kapcsolódik A házasság hete szegedi programsorozatához a Somogyi-könyvtár. A tárlat ünnepélyes megnyitója február 9-én, csütörtökön 16.30 órakor kezdődik a bibliotéka aulájában. A kiállítás anyagát Kiszin Miklós, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanára ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

A megnyitón muzsika is fölcsendül majd, a Deák gimnázium diákjaiból alakított zenekar előadásában. Az együttes tagjai: Engi Vera, Olajos Boglárka, Hoffmann Liza, Kispál Dávid, Sehapovic Iván, Michel Pittman-Pilgrim és Balogh Gábor. Felkészítő tanáruk Kiszin Miklós.

A Somogyi-könyvtár tárlata A házasság hete 2017 – Veled kiteljesedve! programsorozat keretében a XIX. század végi, „rangon aluli” házasságok történeteibe nyújt betekintést a korabeli sajtóból és könyvekből szemezgetve. A kiállítás február 22-ig tekinthető meg.

A tárlat A házasság hete programsorozat része, amelyet Szegeden kilencedik alkalommal rendez meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége, a házasság mint szeretetközösség értékeinek bemutatására.

Párban a könyvtárban – Valentin-napi ajándék a Somogyitól

Február 14. (kedd) – Somogyi-könyvtár

Valentin és Bálint napját idén is együtt ünnepli olvasóival a Somogyi-könyvtár. Február 14-én, kedden a párosan beiratkozó felnőttek féláron kapnak olvasójegyet a bibliotéka Dóm téri központjában.

A Gyermekkönyvtárban 10 és 16 óra között Bálint-napi üdvözlőkártyákat készíthetnek a vállalkozókedvű látogatók: gyerekek és felnőttek együtt tehetik próbára alkotókészségüket.

„Élesre fent késeket rejtegetett szívében” – 130 éve született Csáth Géza

Február 9-től március 9-ig – 2. emelet, kölcsönző

Csáth Géza Juhász Gyulának szóló, kézírásos levelei is szerepelnek az „Élesre fent késeket rejtegetett szívében” – 130 éve született Csáth Géza című kiállításon. A Somogyi-könyvtár kamaratárlata február 9-től március 9-ig tekinthető meg a bibliotéka második emeleti kölcsönzőjében.

Csáth Géza (eredeti nevén Brenner József, 1887–1919) író, orvos, pszichiáter, pszichoanalitikus, zenekritikus, zeneszerző munkásságát a tragikus sorsú szerző művei, önéletrajza, valamint korabeli folyóiratok mutatják be.

„Egy művészben eleve kell legyen valami önveszélyes… alternatívák nincsenek. Alig van esély bármiféle tapasztalat túlélésére” – írta Csáth Gézáról Esterházy Péter A kitömött hattyú című könyvében.

Default thumbnail
Előző sztori

Pincéjében nevelt kendert egy szegedi házaspár

Default thumbnail
Következő sztori

Rétvári: már nem a pedagógusokról szól a Tanítanék Mozgalom

Legutóbbi hasonló cikkek