Vádemelés a késsel rabolni szándékozó apátfalvi férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy apátfalvi dohányboltot próbált meg kirabolni tavaly év végén.

A vádirat szerint a vádlott 2016. december 7. napján 10 óra körül ment be a dohányboltba rablási szándékkal, kezében egy 25 cm hosszúságú konyhakéssel. Miután belépett, a boltban dolgozó sértett felé tartotta a kést és felszólította a nőt a trafik bevételének átadására. A sértett a vádlott fenyegetését figyelmen kívül hagyva nem adta át a több, mint százezer forintos bevételt a vádlott ismételt követelésére sem, melynek hatására a férfi szándékával felhagyva sietve távozott az üzletből.

Az ügyészség a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, mint különös és többszörös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy korábbi vagyoni elleni bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetéséből alig 3 héttel a cselekményt megelőzően szabadult.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Civilek a Botka-beszédről: Szavak és valóság

Következő sztori

Újabb razzia a Kecskemétről irányított bűnszervezet ügyében