Vádat emelt az ügyészség üdülési jog értékesítésével visszaélő férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki 2014. szeptember és 2016. január között tizenhét személyt csapott be azzal, hogy közvetítői díjat vett át üdülési jog értékesítésére, miközben célja kizárólag a közvetítői díj megszerzése volt.

A vádirat szerint az elkövető másfél éven keresztül úgy jutott pénzhez, hogy hazai és külföldi üdülési joggal rendelkező és azt értékesíteni kívánó személyeknek azt állította, hogy tud vevőt szerezni az üdülési jogokra, a közreműködése fejében pedig közvetítői díjat kért. A vádlott valójában nem állt kapcsolatban vevőkkel, a közvetítői díjként átadott pénzösszeget akarta megszerezni. A vádlott országszerte összesen tizenhét személytől mintegy 6.800.000,-Ft-ot vett át a közvetítésért, amelyet saját megélhetésére fordított. A vádlott 2015. tavaszán két esetben összesen 420.000,-Ft-ot kért kölcsön magánszemélyektől, valamint 2015. őszén oly módon bérelt gépjárműveket, hogy a mintegy 2.4000.000,- Ft összegű bérleti díjat más személy bankszámláján lévő pénzösszegről fizette meg, miután a bankkártyát annak tulajdonosától kicsalta.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az elkövetőt, többek között, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Női kézilabda: váratlan algyői vereség Békéscsabán

Következő sztori

Hátország: nagyszerű Szeged 2011-diadal a gyulai nemzetközi tornán