Terrorelhárító képzést indított a NATO Irakban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A NATO házilag előállított robbanószerkezetek hatástalanítására irányuló képzési programot indított Irakban a helyi biztonsági erők számára – tájékoztatott a NATO sajtószolgálata vasárnap.

Az öthetes képzésen 30 iraki sorkatona vesz részt, a program keretében az észak-atlanti katonai szövetség védőfelszereléseket is adományoz az iraki biztonsági erők számára.

A tájékoztatás szerint a NATO képzési programjaira ez idáig Jordániában került sor. A 2016. júliusi, Varsóban tartott NATO-csúcstalálkozón döntött a szövetség arról, hogy 2017 januárjától Irak területén folytatja a biztonsági erők felkészítését, a biztonsági intézmények reformja és kiépítése érdekében folytatott tanácsadói szolgáltatását.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elmondta, a katonai szövetség képzése és Irak kapacitásépítése erősíti az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépésének képességét és hozzájárul az ország biztonságának védelmezéséhez.

Aláhúzta, a legjobb fegyver, amelyet a NATO biztosítani tud a terrorellenes harchoz, az a helyi erők képzése. Hatékonyabb iraki hadsereg biztonságosabb országot, kiegyensúlyozottabb Közel-Keletet jelent – tette hozzá a NATO-főtitkár.

Default thumbnail
Előző sztori

Megnyílt a Sissiről szóló részleg a bécsi panoptikumban

Következő sztori

Karate: a szövetség évértékelő ünnepélyén járt a szegedi különítmény

Legutóbbi hasonló cikkek